Bloggen

Têtê-à-têtê i ryggläge

Skrevs den 18 juni 2012

Vi pratade lugnt. Jag satte mig ner i det som skulle kunna vara en flygplansstol i första klass. Jag har följt direktiven – tagit på mig svart tröja då jag vid mitt förra besök färgade en ljusblå skjorta mörkblå, och jag har ätit och druckit. Kände mig i balans. Hörde ljudet som för stolen till liggande position. ”Då kör vi”.

Två-tre små stick, svetten pärlade sig, färgen som försvann ur ansiktet hade räckt till att färga den vackraste av solnedgångar. "Vi lugnar oss lite". Några minuter senare körde vi vidare. Ett rejält grepp. Det knastrade rejält. Det var den gamla fyllningen som sprack. "Bit på tussen, det är över." Den tand som plågat mig de senaste månaderna fick åka rutschbana i det kommunala vattennätet.
Jag satt kvar en stund. Lasse Tandtroll bytte om till civila kläder och en löjlig keps. "Nu drar jag till Ukraina". Tjenare, tänkte jag - själv drar jag hem till soffan.
Resten av eftermiddagen kommunicerade jag via mejl och sms - tussen i munnen stoppade all annan kommunikation. Det hjälpte varken med rotfylla utan bedövning eller med några andra behandlingar. Så sista utvägen var att dra ut tanden - och det går inte utan bedövning. Tandläkaren är OK men sprutor står inte överst på önskelistan när tomten kommer.

För drygt ett år sedan fick vaselinet en ny innebörd för mig. Det var då jag trampade cirka tolv timmar runt Vättern. Jag beundrar alla som gör det mer än en gång.

Det är inte mot England vi åker ur EM, det är mot Ukraina. Sverige är nog tyvärr inte bättre än så här. Jämför vilka ligor våra spelare håller till i och vilken betydelse de har jämfört med till exempel Englands eller Frankrikes lirare. Vi ska nog vara nöjda med att Sverige tar sig till dessa slutspel överhuvudtaget, så att vi får vara med på festen

En god väns liv förändrades nyligen på en sekund. Man stannar upp och tänker på vad som skulle hända om samma sak drabbade mig. Vilka berörs? Vilka tar ansvar? Jag hoppas att mina tankar kan hjälpa honom till ett tillfrisknande. Du behövs av många, min vän.

Från träningsveckan kan jag rapportera om ett varv på simbanan (knappt två kilometer) tillsammans med Duracell-Johan. Kalmarsund blev plötsligt väldigt stort, eller i alla fall långt.

Midsommarvecka med sommarvärme - må det räcka hela vägen till fredag kväll!

 

Allt gott/Pontuz

Têtê-à-têtê i ryggläges namnsignatur