Bloggen

The big picture

Skrevs den 3 juni 2015

Jag körde ett tidigt vecko-coachmöte med mäklarna samtidigt som frukosten inmundigades. Strukturerat, effektivt, givande. Därefter snabbt ut i bilen – det var som vanligt lite mer bråttom än vad både jag och Mattias hade insett. Målet var att hinna med planet till Stockholm men vi förstod redan i bilen att det skulle bli svårt.

Mattias och jag tycks vara obotliga tidsoptimister trots att det inte tar mer än tio minuter till flygplatsen. Men vi hann, och parkerade oss i Stockholm i två dagar där vi träffade Stockholms mäklaress; de bästa, de mest innovativa, de största, de i framkant, de alla pratar om.

Vi har lyssnat, utvärderat, kommenterat och delat med oss av egna erfarenheter. Det är så vi fortsätter utvecklas. Genom att röra oss där det händer. Vi har också fått tid att prata Pontuz och Mattias. Livet, personalen, familjerna, framtiden – tid vi har svårt att få i vår dagliga verksamhet när allt vårt fokus ligger på kunden.

Andra dagen mötte vi de bästa från andra branscher; vi imponerades av Kalmarsonen Lars-Johans Jarnheimers fantastiska resa, vi fascinerades av Ari Riabackes performance och  klarsynthet, vi förstummades av Annika Winsths klockrena analyser, vi beundrade Eva Hamiltons mod och beslutsamhet och vi lyssnade som små barn på Anders Berglunds Googleberättelse. Vi har fått input från några av de främsta i landet. Vi har sugit åt oss, trattat ner det som berör oss och utvärderat vad vi kan ta med oss in i vår egen verksamhet.

Vi har under två dagar fått se oss själva i ett större perspektiv och vi har i många av dessa möten förstått att det vi gör i lilla Kalmar är något som väldigt framstående män och kvinnor vill lyssna på. Det är rätt häftigt.

Med en lätt touch landade vi åter på Kalmar Flygplats. Och vi var var trots allt rörande överens om att borta är bra med hemma är bäst.

På kontoret har vi slagit igen majböckerna. Och jag säger det igen: jag har Sveriges vassaste sammansättning på det kontor jag har förmånen att leda. På fredag har vi den årliga sommaravslutningen innan semesterperioderna nalkas och jag lovar att skämma bort alla ordentligt. Jag känner mycket värme nu…och dessutom är sommaren äntligen här.

Bästa hälsningar/Pontuz

The big pictures namnsignatur