Bloggen

​Tid att landa

Skrevs den 25 juni 2023

Kaptenen har aviserat att vi landar om en timme – och landa är precis vad jag tänker göra den här semestern. Om en stund öppnas flygplansdörren och jag kommer att mötas av värmen och doften av Mallorca. Framför mig står just nu en äldre man i gången på flygplanet. Han gör lite gymnastiska övningar, och om jag inte hade varit så fåfäng hade jag nog behövt göra detsamma efter vårens aktiviteter.

Det här året inleddes (och sista kvartalet 2022 avslutades) med en träningsdos på mellan tolv och femton timmars cykelträning varje vecka inför min livs utmaning i slutet av mars: Cape Epic i Sydafrika. Ett Cape Epic som lärde mig så mycket om mig själv, trots att jag passerat femtiostrecket. Nu vet jag exakt vart mina fysiska gränser går och definitivt vad jag klarar av mentalt. Åtta dagar som jag tar med mig i resten av mitt liv – som minne, erfarenhet och definitivt som en styrka att ta fram om det skulle behövas.

När jag kom hem från Sydafrika bestämde jag mig för att koncentrera mig mer på hantverket mäkleri av privatbostäder. Efter att jag under några år mest ha jobbat ”business to business” med försäljning av kommersiella fastigheter behövde vi utöka vårt villateam i väntan på att våra trainees blir färdiga med sina utbildningar. Det har varit riktigt roligt och under årets första 24 presenterade veckor hos Hemnet lyckades jag pricka in nio så kallade listettor, det vill säga de mest klickade husen i sitt område. Och det får väl ses som hyfsad start med tanke på att jag inte sålt på villasidan tidigare under året och att jag dessutom ska sköta företaget ”vid sidan om”. Det har med andra ord varit ett rätt intensivt andra kvartal.

Hela teamet har krigat på i en rätt krävande, men inspirerande, mäklarmarknad. Kompetens och erfarenhet börjar äntligen slå klämkäcka lyckosökare och den här urskiljningen kommer att bli än större i höst tror jag. Den samlade kunskapen hos oss toppas dessutom av enskilda fantastiska prestationer. Då tänker jag givetvis i första hand på Selmas utmärkelse som Årets Toppmäklare i Sverige. En fantastisk hedersbetygelse. Att vi år efter år har med mäklare i den absoluta nationella toppen gör mig galet stolt – inte minst med tanke på att vi sitter i en jämförelsevis liten stad som Kalmar.

Vår ambition är att fortsätta hålla hög nationell klass för att våra kunder ska få något som andra mäklare inte kan jämföra sig med. Men då krävs det ständigt nya idéer och framtidstankar. Och dessa antecknas löpande i det block som alltid ligger vid min sida under mina semestrar – det är ofta när hjärnan inte går på riktigt högtryck som det finns plats för större tankar.

Nu ser jag fram mot fyra veckor där barnen kommer i omgångar, liksom våra vänner – både de här på plats och de som kommer till oss från Sverige. De här veckorna med tid för avkoppling, träning och tankar ska jag njuta av varenda dag.

Nu är det dags att landa… och jag, Junie och Fidelie (Eliz jobbar några dagar ytterligare och ansluter senare i veckan) får en fantastisk present redan ikväll eftersom Linnie, som varit och pluggat i Sydafrika sedan i julas, redan har landat på Mallorca på sin väg hem mot Sverige. Jag fick träffa Linnie några dagar i samband med min tävling i Sydafrika men för Junie och Fidelie är det ett halvår sedan de fick krama sin storasyster – det blir en fantastisk start på den här semestern.

Vill ni följa med lite mer frekvent så gör ni det på Instagram @pontuzlofgrenmaklare

Pontuz Löfgrens namnsignatur