Bloggen

Tidtagare och tidgivare

Skrevs den 20 maj 2015

Har ni tänkt på att det finns tidtagare men inte tidgivare? Det finns energitjuvar men inte energidonatorer. Det finns de som slår ihjäl tid men ingen som föder den. Många frågar mig hur jag hinner med, men ingen frågar vad jag hinner med. Det finns ett bra talesätt som lyder ungefär ”Det är inte hur länge du lever utan hur du lever som är viktigt”.

En allt större del av min tid (förmodligen klart åldersrelaterat) funderar jag på just tid. Om jag skulle hinna med att uppfylla mina drömmar, förverkliga mina tankar, förädla mina idéer, hjälpa andra i den mån jag skulle vilja, finnas till hands för mina barn (nu och i framtiden) på det sätt jag skulle önska…så måste jag bli 200 år – och det vill jag nog inte. I alla fall lär jag inte vilja det då, om 155 år.

Men jag bestämde mig för några år sedan att jag verkligen vill göra det där bästa av varje dag. Lite av allt det där jag räknade upp. Och förra veckan var jag verkligen i nuet. Jag kände att, wow vad jag hann med mycket. Jag hann med mig själv (vilket i sig är rätt nedprioriterat), gjorde en massa grejer på jobbet, fördjupade vänskap, ägnade tankar åt vänner, förädlade kärlek och fanns där för mina barn.

Jag märkte inte det då, men nu när jag sitter här strax efter midnatt och söndagen har gått över till måndag så är jag rätt nöjd och väldigt medveten om att det verkligen funkar att finnas där, där i nuet. Det gäller bara att finna tidgivarna, undvika energitjuvarna och att vara en energidonator till sin omgivning. Det är nog då jag känner hur jag ska leva – och leda.

Idag (onsdag) fyller min älskade mellandotter Junie 12 år. Grattis, min skatt – älskar dig så mycket. Jag och Junie firade lite i förskott förra veckan då jag ”kidnappade” henne och vi hade ett härligt dygn i huvudstaden tillsammans. Kändes lika mycket som att jag fick en present som Junie.

En ny vecka har börjat. Förutom födelsedagskalas ska jag överraska min personal med en liten bonusaktivitet – efter en fantastisk inledning på året tar vi en eftermiddag och hittar på lite roligheter…bilderna kommer på facebook torsdag eftermiddag.

Tidtagare och tidgivares namnsignatur