Bloggen

Tillbaka i ditt flöde

Skrevs den 4 maj 2023

Jag såg filmen The Social Dilemma i början av året och den skrämde upp mig en del. Så nu ägnar jag bara en bråkdel av den tid jag förr ägnade åt slösurfande i sociala medier. Men jag har fortsatt vara där på besök då och då, om än i mindre skala – det har varit mitt val.

Men för en månad sedan blev mitt Instagramkonto hackat och stängdes ner. Sedan dess har jag ofrivilligt varit utan Instagram, men valde ändå att vänta med att skapa ett nytt konto. Att det finns ett sociala medier-beroende hos många av oss är nog rätt uppenbart så jag ville undersöka hur det var för min egen del.

Hur var då känslan att vara utan Insta? Första dagarna var lite frustrerande men faktiskt inte mer än så – förmodligen eftersom jag hade trappat ner tittandet redan tidigare. Däremot var jag till en början lite nyfiken på vad som hände ”där ute”. Men efter en vecka tänkte jag inte på det alls och nu känns det rätt skönt… jag kanske ändå skulle strunta i att starta upp ett nytt konto?

Frågan är vad det är som gör oss så nyfikna. Vi vet ju att mycket som läggs ut är fejk och bara en illusion. En illusion som ska ge sken av något som många av oss kanske skulle vilja vara i jämt men som tyvärr bara varar i den mikrosekund som det tar att just lägga ut bilden.

Sedan finns det givetvis mycket som vi alla fascineras av. Vi kan grotta ner oss i våra intressen och följa folk som vi beundrar, fascineras av eller bara är nyfikna på. Det finns ofta en uppdatering från dem vi inte träffar så ofta, vilket gör att vi kan följa varandra genom livet… eller i alla fall det liv vi ser på skärmen.

Varför kör jag då vidare? Jag kan väl tycka att det är ok att bjuda på mig själv för er som är nyfikna på lite entreprenörskap, lite om det som inte är ”Mäklarpontuz”, lite träningsbilder från en del galna utmaningar (och även mindre galna) samt en och annan fin plats jag har eller tänker uppleva med eller utan familj och vänner. Dessutom lägger jag säkert ut en massa saker som bara jag tycker är intressant precis när det läggs ut men inte dagen efter… och då blir det ju inga likes 😊

Så jag ska försöka fortsätta med lite schyssta grejer i flödet och lite lättsammare i stories. Ni som vill ta del av allt det otroligt spännande som kallas livet följer mig nu på mitt nya Instagramkonto @pontuzlofgrenmaklare. Nu kör vi igen!

Pontuz Löfgrens namnsignatur