Bloggen

Tillbaka i verkligheten

Skrevs den 16 juli 2010

I morse klev jag in på kontoret efter drygt tre veckor på Mallorca. Trots att jag inte bara varit ledig utan även visat en del intressenter sitt eventuellt blivande semesterboende, så var det en härlig känsla att komma tillbaka.

Jag är utvilad, har fått vara med min underbara familj, har hunnit träna, har fått träffa vänner som jag tycker mycket om men ser alltför sällan då vi lever våra liv långt ifrån varandra, har kunnat förkovra mig och dessutom fått ett miljöombyte som ibland kan vara behövligt för att uppskatta det man har hemma i Kalmar och Växjö.

Jag har förmånen att arbeta med människor jag uppskattar och tycker mycket om - det gör det lättare att komma tillbaka efter en ledighet. Så var det även denna gång.

 

Vi går lite om lott på kontoret vilket gör att trycket är stort på oss som är igång. Förr var juli en rätt lugn månad men så är det inte längre. En av orsakerna kan vara att den traditionella industrisemestern har blivit mer flexibel. Dessutom har skolornas sommarlov skjutits fram. Ytterligare en orsak till att allt rullar på i vår region - jag tänker då i första hand på Kalmar - är väl att vi semestrar i vårt närområde. Vilken strand man än besöker så är det kända ansikten. Detta medför att vi har bra med folk på visningarna, och många som lämnar in sina uppdrag för att gå igång med försäljningen just under sommaren. Såväl Kalmar som Växjökontoret gör en stark julimånad. Kul.

 

På bostadsrättessidan står vi inför de mest intensiva veckorna nu. Nästa vecka får nämligen de som ska plugga sina antagningsbesked, så nu ska det säljas bostadsrätter som aldrig förr. Jag såg i helgen på www.hemnet.se att våra kollegor på Svensk Fastighetsförmedling och Fastighetsbyrån började släppa ut smålägenheter på marknaden. Tidigt tyckte jag, så jag messade Ulrika och Eva-Karin och undrade lite bekymrat när vi släpper våra. Vi var snart överens om att det inte gäller att släppa ut bostäderna först, utan att släppa ut dem rätt. Det är det som ger bästa slutresultatet. Tjejerna har rätt - som vanligt. När jag sedan frågade hur många vi skulle släppa ut så var svaret. "lika många som SF och Fastighetsbyrån tillsammans". Och då var jag nöjd igen.

 

I och med att vi varit bortresta några veckor har vi missat det underbara väder som imponerat här hemma. Försöker ta igen det nu och familjen har levt all ledig tid på altaner och på ett skönt Kalmarsund. Sverige är fantastiskt - när det är fantastiskt.

 

Ser fram mot en härlig helg. Två av mina allra närmaste vänner ska ge mig en tidig 40-årspresent. Jag blir hämtad lördag 07.30 och lämnad hemma igen 22.30 på söndag. Vid ett svagt ögonblick i våras, när Lena undrade vad jag önskar mig när jag fyller jämnt, så svarade jag att om jag kan få en dag på sjön med lugn, ro och lite goda vänner - då är jag jättenöjd. Men det måste vara när det inte inverkar på familjen. Tror Lena har läckt denna önskan, vilket är helt ok. Det här är en sådan helg. Ska bli riktigt kul.

 

Så om allt går bra så kanske det blir riktigt rolig läsning i nästa blogg - jag tror det

 

Önskar alla en riktigt trevlig helg

 

/Pontuz

 

Tillbaka i verklighetens namnsignatur