Bloggen

Tillfälligt avbrott

Skrevs den 2 mars 2012

Jodå – jag överlevde vårt triathlonläger på Mallorca. Men min frånvaro från bloggandet har rätt mycket med resan att göra. Jag har nämligen varit riktigt manligt förkyld sedan jag kom hem. Somnade vid 19-hugget ett par kvällar i rad och sov i tolv timmar. Inget bra tecken.

Avslutningen på Mallorcaresan var annars riktigt bra med en fantastisk vacker cykeltur upp mot Valldemossa och hem igen. Provade att hänga på fullblodsproffset Sebastian Balck en stund. Men när snitthastigheten närmade sig 50 kilometer i timmen blev min stund i klungan inte långvarig. "Du spränger dig och kommer aldrig orka med dagen" fick jag snart höra. Så det var bara för mig och PeakPro att släppa och koncentrera oss på att fullfölja dagen.

Den lilla turen tog cirka fem timmar och jag hade det rätt jobbigt i bergen, kände tidigt på dagen att kroppen inte svarade riktigt. Resultatet av den känslan kom nu i veckan. Febrigt och snorigt. Det här är faktiskt mitt första bakslag med inställda träningar sedan jag började min Ironmanträning i oktober/november. Nu får det dock vara färdigvilat så i dag kör jag igång med morgonsimning och sedan ytterligare ett lätt pass på eftermiddagen. Imorgon tänkte jag lunka mig igenom ett par mil, så får vi se vad kroppen säger.

Men livet är ju inte bara träning - långt ifrån. Det finns ju mycket annat kul, som att gå till Karius störste fiende: Tandläkare Holm. Igår fick han fortsätta den rotfyllning som han påbörjade för ett par veckor sedan - utan bedövning. Den här gången blev det dock rena kärleksstunden. Vi var överens om att allt gått bra och beviset på detta var att min ljusblå skjorta fortfarande var just ljusblå och inte en disktrasa som förra gången. Lasse Holm är en snäll människa.

En annan snäll människa var undersköterskan Emma på Stensö Vårdcentral som fick plåstra om äldsta dotterns knä. Vad kul det är när människor verkligen kan sitt jobb. Det kunde Emma - fantastiskt handlag med en lite "sjukhusorolig" dotter. En trasig byxa och ett ihoptejpat knä blev resultatet av min ambulansutryckning när skolan ringde och det bara var att släppa allt annat.

LARM vid Larmtorget i Kalmar måste vara stans nya mötesplats. Fullt på eftermiddagarna med afterworkande människor i alla åldrar. Kul!

Numret den här helgen är annars 12 257. Det är nämligen världens bästa Mattias Rosenlunds startnummer när han ska färdas i fädrens spår mellan Sälen och Mora på söndag. Med en vilja av stål och en kropp av granit kommer han att susa fram mellan tall och gran. Lycka till, broder! Jag kommer vara exakt lika stort stöd som du var för mig för några år sedan när jag körde själv. Messa dig när jag tänder brasan på söndag morgon, meddela dig när jag bakar scones med barnen, när jag äter söndagsmiddag och kanske till och med hinner jag berätta hur kvällsfikan smakar... men i så fall har du varit ute i spåret alldeles för länge. Jag tippar dock tiden nio timmar och femtiotvå minuter.

Önskar alla en fin helg - framför allt Rosenlund!

Tillfälligt avbrotts namnsignatur