Bloggen

​Topplistor och Oscarsnomineringar

Skrevs den 13 april 2021

Vilken vecka det blev! Ibland kan jag få sitta bra länge för att få ihop ett blogginlägg, men den här veckan skulle jag kunna skriva hur mycket som helst. Och jag börjar med det största, nämligen mäklarbranschens årliga Oscarsgala där över 7 000 registrerade fastighetsmäklare har chansen att få utmärkelser. Galan har fem tävlingskategorier med tre finalister i varje – och vet ni vad? Vi är i två av dessa fem finaler.

Först måste jag hylla vår fantastiska assistent Alexandra Uhrberg, som är en av finalisterna i Årets mäklarassistent – så otroligt välförtjänt. Vi hade aldrig kunnat ligga i nationell toppklass utan Alexandra och övriga assistenter på kontoret.

Den andra kategorin där vi är i final är Årets Mäklarkontor, så det är dags att vi klappar oss själva på axlarna. Topp tre i Sverige är galet stort, framför allt när vi är verksamma i lilla Kalmar. De två övriga finalisterna är såklart från Stockholm och Göteborg.

Vi som verkar på landsorten är ofta dåliga på att reflektera över vad vi åstadkommer med små medel på en liten marknad. Vi kör ju på, och det är först när sådana här utmärkelser kommer som vi får bekräftelse på att allt det där extra arbetet som vi lägger ner ger resultat. Den dagliga utbildningshalvtimme som mina medarbetare får stå ut med, våra extremt tydliga riktlinjer, den struktur alla måste följa för att kunderna ska få det absolut bästa resultatet och så vidare.

Nu får vi vänta på resultatet till den 16 september då finalen går av stapeln i Stockholm – men oavsett hur det går så befäster vi vår position i Sveriges absoluta toppskikt. Som vanligt blir man inte profet i sin egen by så det har varit ett större medialt intresse (och hyllningar) i övriga Sverige än i Kalmar. Men den nya digitala uppstickaren Dagenskalmar.nu har uppmärksammat oss i den här artikeln.

Om vi i stället tar en titt på den lokala marknaden så har vi fått topplistorna för Kalmar kommun det första kvartalet. Den här statistiken kommer från Hittamäklare och grundar sig på statistik från Hemnet.se. Det finns tre individuella kategorier och vi har faktiskt knipit de tre topplatserna i samtliga dessa. Listan över flest försäljningar per mäklare toppas av Selma före Ludwig och Kim. Selma toppar även listan över högst försäljningsvärde per mäklare följd av Kim, Ludwig, Felix och Eric. I kategorin flest rekommendationer per mäklare finns inte alla Kalmars mäklare med eftersom det finns flera olika rekommendationssajter. Men de flesta får sina bedömningar från Hittamäklare och där toppar Selma igen, följd av Ludwig och Kim.

Så ni förstår att jag varit stolt som en tupp den här veckan. Jag är så tacksam för de resultat mina mäklare visar upp – något som inte hade varit möjligt utan våra duktiga assistenter och ett fantastiskt bildteam med stylister och fotografer.

Det bästa sparar jag dock till sist. I veckan har jag återigen fått förmånen att lämna över en check till Stadsmissionen och det fina arbete de gör med vår fond ”För barn och ungdomar i ekonomisk utsatthet i Kalmar”. Den här gången kunde vi lämna över hela 196 000 kronor som vi samlat ihop tack vare er som anlitar oss. Bästa känslan är att ge tillbaka – tacka alla ni som hjälper oss att hjälpa andra i Kalmar!

Pontuz Löfgrens namnsignatur