Bloggen

Trendspaning

Skrevs den 2 mars 2010

Tisdagen började både bra och dåligt. Tvååriga Fidelie var krasslig, Lena skulle med Junie till doktorn, Linnie till skolan och jag på förläsning klockan halv åtta på morgonen. Men eftersom Fidelie var krasslig – inget dagis. Hon kunde inte följa med Lena heller och jag hade liiite bråttom.

Allt detta utspelade sig strax före klockan sju. Så det blev djungeltelegrafen till världens bästa Britt - tillika min svärmor. Som vanligt ställer hon upp och passar barn när det kör ihop sig. In med Fidelie i bilen fem över sju och något för fort till Vassmolösa för att lämna hos Super-Britt.

Klockan började nu närma sig halv åtta. Något lite fortare mot stan... Många har problem med isigt väglag - inte för att det är halt utan för att går det så långsamt att däcken fryser fast i asfalten så fort termometern hamnar under noll. Så känns det i alla fall när jag har bråttom.

In på föredrag på Glasverandan i Kalmarsalen. Jag var något sen, men de hade varit hyggliga och sparat en frukostfralla. Här vände morgonen och blev lite lugnare.

På Glasverandan fick jag lyssna på Magnus Lindkvist. Trendspanare på visitkortet. Kändes lagom flummigt. Killen verkade också lagom nonchalant och oinspirerad, men när han väl drog igång sitt föredrag var det fler än jag som satt med stora ögon och stora öron. Vilken kille! Jag blir imponerad av riktigt duktiga talare. Och Magnus är en sådan. Att kombinera blädderblocket, powerpointen, film, musik och text med ett intressant språk är respekt. Han kombinerade allt detta utan att i princip harkla sig eller vända sig om en enda gång på en knapp timme. Om ni ser namnet Magnus Lindkvist i något föredragssammanhang så gå dit och upplev!

Idag kom det ny statistik. Det är alltid spännande, och även denna gång var det bara att gratulera alla duktiga medarbetare. Vi är störst i Kalmar, även om det denna gång märktes att hälften av personalen var pappaledig och på semester sista kvartalet i fjol - så vi kan ännu bättre nu när alla är igång.

Vi är marknadsledande i Mörbylånga kommun, vilket känns kul då vi känt att detta varit på gång ett tag. OCH stark tvåa i Växjö, vilket känns extra roligt då jag vet hur svårt det varit att få genomslagskraft i Växjö. Men nu är vi där och kunderna strömmar till på ett positivt sätt. Härligt.

Imorgon är det nervöst föredrag. Är det flera hundra som lyssnar? Nej. Är det i ett ämne jag inte behärskar? Nej. I morgon har jag EN viktig åhörare som inte får bli besviken. Jag ska hålla föredrag om mitt jobb inför Linnies årskurs 2, och jag har fått klara direktiv. Ingen snusnäsduk i innerfickan, många bilder och gärna en film. Och en sådan där pinne man stoppar in i datorn, det är häftigt - någon annans pappa hade det. Kan det vara ett USB-minne, månntro?

Trendspanings namnsignatur