Bloggen

Trettio år av minnen

Skrevs den 22 mars 2022

Solbränd och glad som en speleman kommer han in som en vårvind på Blomlöfs restaurang: min parhäst under företagets fem första år, den evigt unge mäklarlegenden Göran Johansson. Vi tar en lunch då och då och jag måste säga att det är några av de bästa luncherna jag vet. Snart 87-årige Göran smittar med sitt skratt, sina anekdoter och så har vi ju våra gemensamma minnen från åren vi visade mäklarmarknaden i Kalmar att erfarenhet i kombination med ung energi och hunger är oslagbart.

Det är med andra ord ungefär som idag… fast nu, 30 år senare, är det jag som står för erfarenheten och andra på kontoret står för hungern – även om det fortfarande finns energi i överflöd även hos mig.

Göran är nyfiken och stolt över det vi åstadkommer. Tillsammans kan vi se tillbaka på den resa som började med ett kontor på 15 inrökta kvadratmeter utan kök på Jutegatan 23. Möblemanget bestod av ett ekskrivbord, ett masonitskrivbord, en Kobratelefon, en telefon med nummerskiva, en trött dator som vi delade på, en röd Golf och en rostig Honda. Men framför allt var det mycket skratt och mycket (mäklar)glädje.

Idag är vi 20 anställda som sitter i ett kontor på över 600 kvadratmeter, utrustat med den allra senaste tekniken. Men grundtanken och värdegrunden är densamma: skratt, professionalism och mycket glädje. Ett recept som är enkelt, kärleksfullt och framgångsrikt.

Det finns tusen storys från tiden med Göran och alla år därefter. Jag får ta och samla ihop alla dråpliga händelser i en bok när jag slutat mäkla – men det är långt kvar dit, så många fler kapitel ska skapas innan dess.

Pontuz Löfgrens namnsignatur