Bloggen

Triss i ess på hand

Skrevs den 15 mars 2022

Hur bygger man framtidens mäkleri? Hur fortsätter man se till att de som säljer sin bostad i Kalmar får en av Sveriges bästa mäklartjänster? Hur garanterar man att de som anlitar oss får de mäklare som är de mest kompetenta förutom att de är lika trevliga och klämkäcka som andra mäklare?

Min och Selmas filosofi är att skapa en grupp med goda människor som har roligt tillsammans, visar lojalitet och har en tydlig gemensam vision av vad de vill med sitt mäklande och sin roll på företaget. Av goda människor skapar vi sedan duktiga mäklare och mäklarkollegor. Vi ser företaget som en elitidrottsförening och i en sådan tränar man mer än de andra.

I en elitförening har man dessutom individer som fungerar i en grupp och som jobbar för gruppens högre syfte och välmående – inte bara för sin egen skull eller för sin kortsiktiga vinning. En elitförening utvecklar egna talanger, säljer av någon spelare som inte passar in och förstärker med nya spelare som har bra värderingar – en bra mix av rutinerade rävar och hungriga talanger.

Detta är precis vad vi har gjort och nu bygger vi vidare mot framtiden.

Som jag nämnde för någon vecka sedan lovade jag att presentera ett nytt namn och utökade given till två nya namn i förra veckans blogginlägg. Nu blir det inte så – vi har nämligen lyckats med alla de tre värvningar vi ville ha för att skapa den grupp som blir den starkaste uppställningen vi någonsin har haft.

Låt mig först får presentera killen som varit med i podden ”Topp 1 i Sverige”; han som varit etta på företaget Tre, han som har gjort fler affärsavslut på ett år än någon annan – och det i kombination med högsta kundnöjdhetsindex. Vårt första nyförvärv, som nu börjar gå vårt traineeprogram, är den 27-åriga Ljungbyholmsonen Emil Svensson som flyttar hem efter en succékarriär i Stockholm.

Nummer två är den 37-åriga kille som har utmärkt sig inom Elgiganten i Sverige som en av de bästa säljarna i många genrer. En ödmjuk och fantastiskt trevlig supersäljare som är den person som varit vår egen Selmas förebild inom sälj ända sedan hon var liten. Varför nöja sig med en Kahrimanovic när man kan få två? Vi säger varmt välkommen till storebror Vernes Kahrimanovic, som precis påbörjat sin utbildning i vårt traineeprogram. Såväl Emil som Vernes kommer att få sina registreringar under 2023 och vi är otroligt glada över att det är hos oss de vill forma sina mäklarkarriärer.

Som tredje namn kan vi varmt välkomna alla mäklarbyråers våta dröm. Många har försökt locka hem killen som på kort tid utmärkte sig som en av Kalmars bästa mäklare när han mäklade här för fem-sex år sedan. Han lockades senare till Göteborg där han fortsatte sin fantastiska mäklarkarriär och sedermera blev delägare i anrika Göteborgsföretaget Stadshem. Han är en av de ledande mäklarna i den stentuffa konkurrensen i Göteborgs innerstad. Vi säger varmt välkommen hem till Kalmarsonen Pierre Fritz. Pierre ansluter till oss i sommar och vi är stolta och tacksamma över att Pierre valde Pontuz Löfgren AB när familjen flyttar hem igen.

Nu undrar du säkert hur många vi tänker bli. När bra människor korsar vår väg eller blomstrar upp inom yrket är vi aldrig rädda att ge dem chansen. Det finns utrymme för ytterligare några namn som vi kanske hoppas på inom en snar framtid. Vi kommer dock aldrig att tumma på det familjära, våra kärnvärden, att de som jobbar hos oss har rätt värderingar och att de har en ständig hunger efter ny kunskap.

Resan, mina vänner, är så otroligt stimulerande och den har varit fantastiskt spännande i snart 30 år… och det är ändå bara början på något som alltid ska vara i konstant utveckling.

Pontuz Löfgrens namnsignatur