Bloggen

Ung och lovande?

Skrevs den 17 juni 2015

En av årets absolut vackraste dagar måste vara skolavslutningen; så mycket glädje, så många uppklädda barn och så mycket nostalgi – och samtidigt så många tårar när klasser splittras, klasskamrater slutar eller det är dags för nya lärare till hösten. Jag tror att det som gör dagen så speciell är att man själv minns den så väl. Jag kommer ihåg när jag satt där i Habo kyrka (Sveriges vackraste träkyrka) och bara väntade på att sångerna och prästens tal om glass och sand mellan tårna skulle ta slut, så att jag fick springa ut och ha sommarlov. Och det var ju inte igår direkt, vilket min yngsta dotter påminde mig om i veckan – ett sådant där tillfälle då jag tyckte det var bättre på den tiden hon inte kunde huvudräkning…

Det som börjar skrämma mig lite är att jag har färre år kvar till pensionen än var det var sedan jag tog studenten. Och jag som fortfarande tycker jag är ung och lovande. Dessutom funderar jag fortfarande på vad jag vill göra när jag blir stor. Kanske är det detta som gör att jag vill framåt hela tiden. Jag ser inget slutmål utan bara en resa som kan bli bättre för varje dag. Bättre på jobbet, bättre på träningen, bättre på att ta vara på livet.

På tal om livet så börjar den första dagen – av årets två – närma sig då jag verkligen kommer att få känna att jag lever. Nedräkningen har nämligen börjat inför årets första Ironman i Klagenfurt, Österrike. På onsdag börjar karavanen rulla söderut. Det kommer nog mer eller mindre att bli som Janne Långbens husvagnssemester på julafton. Gammel-Löfgren (min far) sätter vi bakom ratten i sin nyinköpta husbil, medan jag och Peak-Jonas räknar med att kunna luta oss tillbaks och att han byter kuskmössan mot teamchefskepsen när vi passerat Österrikes landsgräns. Det här kommer bli en syn för gudarna… Jag funderar på om jag ska ta och köpa in tre wct-overaller och tre par Foppatofflor som klubbdräkt.

Från och med nästa vecka blir det lite mer live-rapportering från vår resa och förberedelserna inför tävlingen. Men innan dess ska mycket hända. Kortvecka inför midsommar gör att det blir intensiva dagar. Vi upplever ett konstant köptryck vilket gör att vi i princip kör med full bemanning hela sommaren. Det som kallas marknaden verkar inte ta semester.

…och så vill jag förstås passa på att önska alla en riktigt trevlig midsommar!

s namnsignatur