Bloggen

Unga företagare och taggade mäklare

Skrevs den 26 mars 2019

I onsdags hade jag åter den stora äran att vara juryordförande när Ung Företagsamhet i Kalmar län höll sin årliga mässa i Kalmar Sportcenter. Nära 200 (!) företag som startats, drivits och utvecklats av fantastiska gymnasieelever från hela länet deltog. Den här dagen fick de dessutom skapa sina egna montrar där de fick sälja och promota sina produkter eller tjänster. Några av företagen fick som avslutning äntra scenen och ta emot pris i någon av de kategorier där det fanns möjlighet att vinna.

Jag fick träffa fantastiska hantverkare, provsmaka goda maträtter, se smarta prylar, lyssna på duktiga säljare med både bra och mindre bra produkter, tillgodoräkna mig kunskap från elever som just skapat företag som utbildar och mycket, mycket mera.

En röd tråd hos många av företagen var miljö, återvinning och hållbarhet – nästa generation förstår att de måste göra det som tidigare generationer så gravt har misskött. När jag framåt kvällen lämnade Kalmar Sportcenter så gjorde jag det varm inombords och fylld av energi. Tack alla ungdomar för en lysande dag!

Dagen därpå fick jag förmånen att tillbringa ännu en heldag med fantastiska människor… fast lite äldre denna gång. I torsdags hade vi nämligen månadens stormöte. En dag i månaden samlas vi för marknadsgenomgång, utbildning och lite teambuilding. En riktigt bra dag, som avslutades med en matlagningstävling. Lovisa, Josefine och Eric tokdominerade och vann med en efterrätt som hade gjort succé på vilken finkrog som helst.

Gänget fick också träffa en ny medarbetare som vi snart presenterar officiellt. Dessutom har vi tillfört ytterligare spetskompetens på säljsidan då vi har kompletterat med en interim försäljningschef som kommer att spetsa oss ytterligare – bra kan alltid bli bättre. Den dagen som vi tappar den drivkraften kommer aldrig att inträffa. Tempot ökar, nu börjar fler och fler uppdrag komma in till försäljning och gruppen är taggad som aldrig förr. Bring it on!

Pontuz Löfgrens namnsignatur