Bloggen

Uppochner i Kalmarsund

Skrevs den 28 maj 2011

Dags att se tillbaka på en vecka fylld av både jobb och upplevelser av social karaktär. I onsdags var det ju dags för Kalmar FF att ta ytterligare tre poäng på Guldfågeln Arena. Jag och Mattias hade samlat ihop tio samarbetspartners och tillika goda vänner. En stark laguppställning med” Linus på linjen”, ”Sunkan”, ”Direktörn”, ”Zeke”, ”Knubbsälen”, ”Julius” med flera – vilket gäng. Många hade aldrig tidigare varit på Arenan så det blev en uppskattad tillställning där FF:s seger firades en bra stund efter slutsignalen i den sköna försommarkvällen.

Torsdag morgon var det tillbaks till Arenan för möte i logen med företagets viktigaste spelare. De som ser till att kunderna alltid får ett leende i såväl mötet på kontoret som i telefon, de som ombesörjer att mäklarna kan nå perfektionism, de som är navet i hjulet för att Pontuz Löfgren AB ska fortsätta att hålla en stark position.

Det var med andra ord dags för assistentmöte. Vi tog en förmiddag för att slipa på detaljer, hitta bitar som kan öka kundnyttan och diskutera oss fram till det effektivaste sättet att arbeta. Jag är oerhört tacksam för att Sofie, Madde, Adriana och Mirata finns hos oss och ser till att mäklare och kunder får en fantastisk service i alla lägen.

Det blev dessutom en lite annorlunda lunch i veckan. Duktiga och innovativa Andreas Rindsäter på Vilse (www.vilse.com) ville bjuda på en tretimmarslunch. Tre timmars lunch är i min värld dagen före röd dag eller ett projektmöte där vi äter lunch under mötet för att tidspressen är för stor.

Den här lunchen var allt annat än detta. Jag fick lite instruktioner på sms dagen innan vi skulle träffas på Svensknabben. Jag kom dit och ursäktade min sena ankomst. Andreas, som är lugnet själv, log och tog med mig till havskanten. Där kröp vi ner i en havskajak och gav sig ut i ett Kalmarsund där det för dagen blåste cirka 10 meter per sekund.

Innan vi gav oss ut bedyrade jag att jag kunde paddla och att jag aldrig slagit runt. Trots en rätt vågig sjö fick vi en bra diskussion medan vi paddlade oss ut i sundet. Jag fick lite tips och råd om min paddlingsteknik, bland annat hur jag kan flytta vikten i kajaken och på så sätt öka svänggraden. Bra att veta är att man sitter som i ett skruvstäd i kajaken - den är som en del av kroppen.

Dags att testa det där med att flytta vikten, tänkte jag. Men där hade jag lite otur när jag tänkte, och plötsligt hade jag kajakbotten mot himlen och mitt huvud mot botten. Bubblor, ljuset från havsytan, den gula kajaken, det kalla vattnet, kommer inte ur sittbrunnen, panik... Förmodligen tog allt bara femton-tjugo sekunder men det kändes som en evighet.

När jag väl kommit upp till ytan satt Andreas lugn och balanserade sin kajak jämte haveriplatsen. "På fortsättningskursen får du lära dig hur du gör en eskimåvändning och sedan en kamraträddning, men det behövdes ju inte nu". Tack för den - jag höll ju på att dö... eller tydligen inte.

Därefter var det dags för klädsim till närmaste ö medan Andreas bogserade min kajak. Här är landstigningen;

Smidiga stormkök, god (frystorkad) mat och dessutom en perfekt espresso dukades fram. Vi åt och pratade mitt ute i Kalmarsund samtidigt som vi bara några meter framför oss hade en havsörn med fullt sjå att freda sig från arga måsar. Ett annorlunda och givande lunchmöte med både djup, skratt och dramatik. Tack Andreas, för några härliga timmar!

Andreas företag, Vilse, använder vi på Pontuz Löfgren AB för personalutveckling och teambuildningsövningar av olika slag. Andreas och Vilse har dessutom anordnat våra mest uppskattade kundevenemang. Det är en av många faktorer som formar ett företag som hela tiden har en strävan att utvecklas och bli bättre.

Lördag förmiddag och det är dags för husvisningar innan cykelsadeln skall nötas såväl idag som imorgon. Tre veckor kvar till Vättern...

Önskar alla en skön helg!

All the best/Pontuz

Uppochner i Kalmarsunds namnsignatur