Bloggen

​Uppvaktad, överraskad och imponerad

Skrevs den 4 augusti 2023

Vilken vecka som har passerat – underbar! Jag hade förmånen att fylla år (det måste ses som en förmån att det börjar bli trångt bland ljusen på tårtan även om den är stor) och i samband med det har jag blivit såväl uppvaktad som överraskad.

En av överraskningarna var en middag på restaurang Elise (Djupvik på norra Öland) tillsammans med min Eliz. Lite kul när vi kom dit och de frågade vilket namn det var bokat i, Eliz… på Elise. Vi fick en underbar kväll med bra mat, skön stämning och en underbar solnedgång över Kalmarsund – magiskt. Har ni inte varit där så passa på innan sommarsäsongen är över! Och var där i tid så att ni hinner med en sväng på kustvägen norrut också.

Jag har varit lite dålig på mitt norra Öland så vi bestämde senare i helgen att hänga på våra mountainbikecyklar på bilen, rulla upp mot Sandvik och sedan cykla norrut utmed Ölands västra kuststräcka. Vi fick en fantastisk dag som gav mersmak för fler turer på norra delen av ön – så vackert!

Veckan har sedan fortsatt med någon form av ”hemester” kvällstid i kombination av mycket jobb dagtid. Hemerstern har mest bestått i att utnyttja allt som Sommarkalmar erbjuder. Vi har hunnit med nämnda Elise, Postgatan, Henrik Schyffert på Vallen och Ola Salo hos duktiga Anders och Petra på Slottshotellet.

Jag måste beundra Ola Salo som artist. Med The Ark stod han inför tusentals åskådare och genomförde stora gig. Nu stod han på en liten intim scen inför ett par hundra småfrusna själar. Han kunde enkelt ha städat av en inövad repertoar, men icke! Proffsig som få levererande han en kväll som imponerade. Det är häftigt med proffs som förstår att ingen är hetare än sitt senaste framträdande. Det stämmer ju dessutom oavsett vilken bransch du verkar i.

Hur går det då med businessen? Rätt bra faktiskt. Flera stora affärer har avslutats och många nya, fina uppdrag är på väg ut på marknaden under hösten. Som ni alla vet har det pågått en diskussion under det senaste året om en justering av priserna. Områden som steg snabbt före och under pandemin har nu kommit tillbaka till de nivåer som rådde runt 2018 – det vill säga på historiskt höga nivåer, men inte de rekordnoteringar vi såg 2020-2021. En stabilisering kring det här prisläget är nog att vänta under hösten/våren.


Så när det blir allt viktigare hur jobbet utförs har jag som vanligt ett bra citat att avsluta dagens blogginlägg med:

"Visionen av en mästare är när han äntligen är böjd, dränkt av svett, vid en punkt av kraftig utmattning när ingen annan tittar.”

Vill du följa med på daglig basis, privat och verksamheten, så följer du mig på Instagram @pontuzlofgrenmaklare

Pontuz Löfgrens namnsignatur