Bloggen

​Ur led är tiden

Skrevs den 23 november 2021

Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten mot rymdens norrskenssky och markens snö; det gamla året lägger sig att dö … Ring själaringning öfver land och vatten! Ring in det nya och ring ut det gamla i årets första, skälfvande minut. Ring lögnens makt från världens gränser ut, och ring in sanningens till oss som famla

Vad är det som händer? När klockan slog midnatt ekade Alfred Tennysons klassiska Nyårsklockan över Slottshotellets innergård, inramad av eldar. Men det var inte nyårsafton, utan fredagen den 19 november som övergick till den 20:e (vilket alla ni läsare dessutom vet är min namnsdag… tack tack!).

Vi får nog vrida tillbaka klockan fyra och en halv timme för att ni ska kunna hänga med i den här historien.

Fredag kväll och en kall vind virvlade runt bland eldar och värmelampor när uppklädda mäklare med deras vackert uppklädda respektive kom till det alltid lika vänligt sinnade Slottshotellet. Den evigt leende Anders Hansson och hans duktiga personal hälsade oss välkomna till Pontuz Löfgren AB:s nyårsfest 2021. För som ni säkert vet är det svårt att få ihop alla man tycker om för att fira av ett underbart år och dessutom välkomna ett nytt, som vi äntrar med stor tillförsikt och optimism.

Jag och Selma tyckte därför att det var en alldeles utmärkt idé att fira en liten nyårsafton redan nu i november tillsammans med alla på företaget och deras respektive. Och vilken kväll det blev! Välkomstskålen tog vi på den mysiga innergården där den ackompanjerades av den duktiga trubaduren Björn Rosenqvist, som Anders placerat – pampigt värre – uppe på den balkong som sträcker sig mot innergården.

Väl där inne väntade de 36 bordsplaceringslapparna som låg vackert utplacerade och nyårsaftonen kunde börja ta sin början på riktigt. Härliga skratt, glädje och sorgetårar, sagan om den fantastiska Jacob, solosånger, allsånger, hyllningar, magi, filmvisningar, mer musik av Björn, god mat och otroligt mycket tacksamhet präglade kvällen. När det ”nya året” sedan var någon timme gammalt avslutade vi med Pucko och varmkorv och alla kunde vandra hemåt – glada och mätta på riktigt Habomanér.

När jag vaknade i lördags morse kände jag en otrolig tacksamhet för det underbara team jag har i min närhet. De har dessutom haft den goda smaken att ha fantastiska respektive, som ytterligare förgyllde vår nyårsfest.

Men det hände mer den gångna veckan. I torsdags hade vi vårt månadsmöte där vi hade bjudit in minnesmästaren Mattias Ribbing. Han är flerfaldig svensk mästare i minnessport, och internationellt har han uppnått den officiella titeln stormästare i minne (Grandmaster of Memory). Mattias har också skrivit fem böcker som har sålt i över 100 000 exemplar.

Med fokus på mätbara resultat gav Mattias oss den senaste kunskapen om hjärnan på ett fantastiskt sätt. Han trollband oss på riktigt med knivskarp pedagogik i kombination med en lättsamt underhållande stil. Han gav oss konkreta verktyg som kommer att göra verklig skillnad i vårt arbete och vår vardag. Kort sagt allt för att få en hjärna i topptrim.

Varför gör vi då detta? Snabbare inlärning, fokuserat arbete, kunskap om vad som påverkar oss med till exempel mobilen, minnestekniker med mera. Allt detta sammantaget kommer ge oss ytterligare försprång. Livet (liksom mäkleri) är ett ständigt lärande som vi aldrig kommer att ge avkall på för att ge våra kunder det absolut främsta de kan få… i alla fall inom vår genre.

Pontuz Löfgrens namnsignatur