Bloggen

Vackrast i Sverige

Skrevs den 7 december 2010

Okej – nu har jag smugit ett tag med att vi ska skrivas in i historieböckerna. Och till sist är allt klart. Råsnäs Herrgård är såld, till en av de högsta köpeskillingarna som presterats i Sverige i år för privatbostäder. Den lyckliga köparen får också något av det absolut vackraste och genuina södra Sverige har att erbjuda.

Det är många saker som glädjer mig i den här affären. För det första har jag en fantastiskt trevlig köparfamilj som jag verkligen tror kommer att uppskatta och vårda denna pärla väl. Och jag har också en underbar säljare som gav oss förtroendet att saluföra fastigheten. Jag är extra stolt eftersom säljaren jobbar med fastigheter över hela världen och bara såg ett alternativ som mäklare i den här delen av landet.

Nu har vi i år sålt både Ölands tre dyraste hus, Kalmars dito (fyra av fem topplatser) samt Nybros och Mönsterås dyraste hus - det sistnämnda till en av Sveriges högsta köpeskillingar utanför Stockholm. 2010 är som ett år ska se ut. De som gör ett medvetet val väljer oss och det är vi oerhört stolta över.

Vi hade ett antal roliga episoder idag på morgonmötet. En var när Boxer-Robert, fastnade med bilen på väg till visning i lördags. Paniken smög sig på då utsatt visningstid närmade sig samtidigt som han malde sig djupare ner i snömodden. Räddningen närmade sig dock i form av en löpare som var ute på sin helgrunda. Klämkäck som vanligt ropade Hence/Boxer-Robert: " Tjänare - nu har du möjlighet att få lite extra träning när du puttar på min bil så jag kommer loss"

Svaret kom blixtsnabbt samtidigt som löparen snöt ur näsan: "Jag får träning så det räcker bara genom att springa" ... Och killen löpte förbi utan att hjälpa till. Det är ett kallt samhälle vi lever i, Hence - inte bara på termometern. Men vem vet - killen kanske trodde att han såg en reklamfilm för Boxer.

Själv hade jag skidpremiär i lördags i ett underbart Svartbäcksmåla. Ett sagolandskap. Utgår man från parkeringen har man inledningsvis en uppförskörning på 300 meter och en höjdskillnad på en meter från starten. Redan där började det ta emot. Fan - jag ska köra nio mil upp och ner om tre månader! Kroppen vande sig dock något så det blev faktiskt en knapp mil. Jag inser dock att jag kan lägga ner allt vad gym och löpträningar heter - det är bara en massa skidåkning som gäller från och med nu. Annars kan det ta rätt lång tid till Mora även denna gång

Idag kom månadsstatistiken som alla mäklare förväntansfullt ser fram mot. Inga överraskningar i oktober. Klart störst i Kalmar i oktober och på årsbasis är vi nästan 50 procent större än tvåan och nästan dubbelt så stora som trean om vi ser på totala köpeskillingar, vilket alla mäklare gör då det är där vi har vår intjäningsförmåga. Kul.

I Växjö är vi fortsatt tvåa på årsbasis vilket är mycket glädjande och ett bra utgångsläge inför nästa års satsningar. Det ska bli mycket intressant när vi har helårsstatistiken då vi har en riktigt stark avslutning på året i såväl Kalmar som Växjö.

I helgen var det en fantastisk dansavslutning med största tjejen i Kalmar Sporthall. Jag imponeras av Catharina Jacobsson och Dansinstitutet som engagerar så många ungdomar i Kalmar och gör det så otroligt bra. Hoppas Kalmar kommun inser detta och ger denna entreprenör allt stöd hon kan få. Även mellandottern fick framträda i årskurs etts julspel - mycket sånt just nu. Och minstingen gjorde sin debut på skridskor - vilket ämne! En stolt pappa hela helgen.

Är du sugen på ett 1700-talshus på Kvarnholmen, ett fantastiskt hus i Gamla Stan eller varför inte ett hus i Kalmarsundsparken? De finns snart hos din mäklare. Och vill du inte vänta så kommer det fina bostäder på vår hemsida redan i veckan - till exempel ett hus vid Södercentrum.

All the best/Pontuz

s namnsignatur