Bloggen

”Vad du skryter”

Skrevs den 6 maj 2015

Ni som följer min blogg kommenterar ofta det jag skriver om min personal och de resultat vi uppnår. ”Är de så duktiga?” ”Vad du skryter.” ”Är du inte rädd för att Jantelagen gör att ni tappar affärer? Tänk på att Kalmar är en liten stad.” Och jag svarar: ”Lägga av?” Jantelagen har aldrig skrämt mig trots att många varnat mig. Om det nu är så att vissa människor inte anlitar oss för att vi är för duktiga och för framgångsrika så är det ett beslut jag inte kan påverka, och framför allt ett beslut jag aldrig kan förstå.

Vi vill alltid utvecklas, vill alltid bli bättre, vill alltid slipa på detaljerna, vill alltid göra vårt absolut bästa. Är verkligen vissa beredda att välja ett sämre alternativ när det kommer till deras livs största affär? Nja – kanske inte nu längre.

När det kommer till min personal är de faktiskt precis så duktiga, så till den grad att de slog alla tiders rekord i april. 93 kontrakt på en månad tror jag är svårslaget oavsett vilken storstad du tittar på. Och vi gör det i lilla Kalmar. Ändå blev svaret bara 6-7 på en tiogradig skala när jag frågade medarbetarna hur stor del av sin kapacitet de utnyttjat under april. Och det är kanske ​det mest fantastiska. Men nu är det ny månad och nya utmaningar.


Försäljningsrekordet i april firades med specialfrukost

En annan utmaning antog jag och Alex i söndags. ”Wings for Life” är löpartävlingen som arrangeras till förmån för forskningen kring ryggmärgsskador. Vi hade följe ihop då den lite udda företeelsen inträffade att mållinjen (i form av en bil med vingar) körde ifatt oss strax före Mörbylånga. Det var ett riktigt roligt lopp med cirka 2 800 löpare, där vi bland annat sprang över Ölandsbron.

Nu blir det kortvecka och kontoret på fickan för min del, då jag i helgen far till Mallorca med Peak-Jonas för några dagars förberedelser inför årets första Ironman, som går av stapeln i Österrike om åtta veckor. Även det maskineriet behöver slipas lite, och Österrike bjuder på högre backar än Kalmar och Öland.

Ny vecka, ny månad, nya utmaningar och många nya kloka kunder.

Må väl/Pontuz

”Vad du skryter”s namnsignatur