Bloggen

Väder, vind och faran med homestaging…

Skrevs den 14 september 2009

Veckan avslutades med ett gemensamt möte för både Kalmar- och Växjökontoret, denna gång hos oss i Kalmar. Vi är nu 15 glada medarbetare som tillsammans drar upp riktlinjerna för kommande månad och utvärderar vad som hänt sedan sist. Mötet andades framåtanda och optimism. Alla vill jobba för att vi alltid ska ligga steget före våra konkurrenter; alltid ha den bästa mäklartjänsten. I fredags hittade vi en del nya lösningar som kommer att göra oss än starkare.

På tal om stark... hade duktig träningsvärk i fredags. Vi var några glada grabbar som var i Vissefjärda och provade på motorcross. 450-kubikare, full utrustning och noll koll. Det där är en rätt manlig sport. Ingen klarade mer än två varv, alla var precis slutkörda - men riktigt roligt var det.

Lördagen var helledig men igår var det visningsdags igen. När jag slog upp de blå på söndagsmorgonen blev jag dock något nedslagen. 12 grader och regn i sidled är inte jättebra förutsättningar för en hel visningsdag. Så det var bara att ladda upp med ponchos, paraplyer, skoskydd och entrématta att torka av sig på. Dessutom mappar med information, besiktningsprotokoll med mera. Man känner sig som en packåsna när man laddar upp innan visningen. Det blev i alla fall en kanondag med fina lägen och hus som rönte stort intresse. Jag var hemma strax före sju på kvällen, ett par timmar med tjejerna och sedan datorn i knäet igen. Veckans hus skulle förberedas, måndagsmötet planeras etc.

Förra veckan dök det dessutom upp lite statistik. Bostadsrätterna gick upp över 20 procent sista kvartalet i Kalmar och villorna upp 16 procent i Växjö. Det vi känt på sista månadernas visningar slår med andra ord nu igenom även i statistiken.

Veckans anekdot kom från en kund, som har gett mig lov att vidarebefordra hans historia. Vi pratade om homestaging och om att förbereda hus med lite småfix inför försäljningen. Han berättade då att han hade tagit hem en målare för att göra klart det sista i ett hus som han skulle sälja - och hans dåvarande fru fattade tycke för målaren och lämnade honom! Sådana risker trodde jag inte det fanns med homestaging...

Väder, vind och faran med homestaging…s namnsignatur