Bloggen

Vägen till Växjö

Skrevs den 12 augusti 2010

Vägen till Växjö har jag lärt mig rätt så väl efter de dryga tre år vi funnits här, så jag försöker vara effektiv i bilen. Igår var det dags för en sådan färd igen. Morgonfärden upp ägnas mest åt eftertanke och planering (jag sticker för tidigt för att börja ringa) plus att jag jobbar en hel del med ett antal säljcoacher som instruerar via cd. Den dryga timme det tar upp är en rätt skön sådan.

På vägen hem är det däremot mer glöd i telefonen. Det brukar inte vara många minuter då den inte är igång. Det är många som undrar hur jag hinner med att mäkla fullt i Kalmar samtidigt som Växjökontoret skall roddas någon gång i veckan, men det jag får gjort i bilen hade tagit betydligt längre tid på kontoret i Kalmar. Där är det alltid frågor från medarbetare, spontanbesök, inkommande samtal, en mejlbox som tickar konstant och så vidare. Dessutom flyter det så bra nu i Växjö, och det är en glädje att besöka ett kontor där energin flödar. Härligt!

Jag har nämnt Martin Nilssons blogg http://www.mycketgutt.se vid några tillfällen. Jag läste där idag att han råkat på problem med den kommunala processen i Kalmar. Tyvärr har jag idag suttit med ett av södra Sveriges större byggföretag som i princip väljer bort Kalmar eftersom det är så långsamma processer och de inte får den respons de får i andra kommuner. Inte bra alls - skärpning i korridorerna, annars kommer vi stampa på samma ställe!

Barometern slog nog bottenrekord på ledarsidan häromdagen. Oavsett om man är röd, blå eller grön så är väl den här typen av politisk journalistik lite väl låg? Se http://www.barometern.se/ledare/efterlysning-johan-persson(2050819).gm

Jag hade en rätt stor visning igår på ett fint hus på Landborgskanten på Öland. Solen kom fram, sydvästläge vid entrén, cirka 30 grader i solen, dresskoden är mörk kostym. Det var en hetare mäklare än någonsin, som flöt omkring.

17 dagar kvar till mitt lilla fallskärmshopp från 4 000meter. Fyra kilo kvar för att "slippa" specialinstruktör för oss över 100kg.

Såg just på Nyheterna att Finansinspektionen vill införa försäkringar mot prisfall. Ska bli intressant att se premien på den försäkringen och vilket bolag som vill teckna den.

Må väl/Pontuz

Vägen till Växjös namnsignatur