Bloggen

Var är sommaren?

Skrevs den 10 maj 2010

Lämnade jobbet vid skaplig tid i fredags. Hade lovat äldsta dottern att följa med på hennes ridning. Tog med minstingen för att få lite sällskap. Allt var ungefär som vanligt. Ett gäng tjejer red i olika formationer, blev klara och ledde sina hästar för efterskötsel. Men var tog Fidelie vägen?

 Ingen kul känsla när en två och halvt-åring försvinner bland en massa hästar. Men snart hörde jag ett ljud inifrån en box - och det var inte en häst. Där inne stod hon (i halm och "hästgegga") - med en grimma över huvudet. "Pappa - Linnie behöver ingen häst, hon rida på mig." Mmmm - det hade i alla fall blivit billigare...

Lördagen var dagen då allt skulle fixas. Jag var ledig så jag tänkte att nu skulle jag äntligen städa garaget, fixa trädgården, hitta på lite med tjejerna med mera. Men när jag slår upp de blå och det är fyra grader ute och dessutom regnar i sidled vill man ju bara dra täcket över huvudet igen. Ungarnas hoppmatta hade flyttat sig 20 meter på natten och vält så den stod på högkant mellan två träd - hur kul är sånt?

Så det fick bli Leos Lekland och en fika ihop med bland annat "Terminator himself" (Tobias Carlsson driver Leos och är även en hårdförd och helt oslipad back i KFF), en sväng på gymmet - och sedan lite jobb ändå. Det var många som satt och kollade på nätet och husen som finns där - mejlen rasslade in som en kulsvärm och mobilen var det enda som värmde örat när jag var ute.

I dag har det inte regnat men det är fortfarande vinterjacka på när det är dags för visningar. Det blev en lång söndag med fyra visningar och mycket folk. Det är bra tryck där ute nu, vilket är riktigt roligt.

Även när det handlar om nyproduktion börjar tydligen Kalmar kravla sig upp ur sitt djupa hål. Jag fick lite statistik från Bofakta, som visar på fina siffror för Kalmar. Kalmars nyproduktionsstjärna Mikael R Olsson säger så här om statistiken i sin pressrelease:

"Jag är helt säker på att 2010 kommer bli ett mycket bra år för regionen, vi har gott om prisvärda tomter och höga priser på begagnade hus. Men framförallt har kommunerna satsat på att öka sina resurser på plansidan vilket kommer vara positivt för de som vill bygga nytt."

Undrar vad R:et står för? Och varför pushar jag för nyproduktion undrar ni, när jag säljer begagnat? Jo, det blir desto fler hus att sälja och dessutom skapas det en rörelse på marknaden vilket är bra för oss.

Dags att ladda för en kortvecka. En kortvecka innebär, i vår värld, att vi ska göra lika mycket på lite färre dagar och dessutom jobba när absolut ingen annan gör det.

Till sist, på tal om vädret, vill jag citera den amerikanska författaren Charles Dudley Warner: "Alla talar om vädret men ingen gör någonting åt det". En sak kan vi dock vara helt säkra på: vädret kommer inte bli sämre i maj än vad det har varit. Så vi kan se positivt på veckan även på det planet!

Må så gott/Pontuz

 

Var är sommaren?s namnsignatur