Bloggen

​Varning utfärdad: en framgångsrapport

Skrevs den 1 juni 2021

Vi pustar ut efter en häftig månad som går till historien som den bästa majmånaden i företagets historia och vår näst bästa månad någonsin totalt under alla våra år. De individuella prestationerna imponerar oavsett roll på företaget och utvecklingskurvan hos många är så häftig att man blir tårögd. Jag vågar påstå att de flesta av våra mäklare alldeles på egen hand har levererat fler affärer denna månad än vad många mäklarkontor har gjort totalt i maj.

Rent statistiskt (enligt Hemnet.se) har vi årets första fem månader fått förtroendet av nära dubbelt så många familjer som de som säljer näst flest bostäder i Kalmar och vi har sålt nära tre gånger så många bostäder som trean på listan. Och detta är i antal affärer – om vi räknar omsättningskronor är skillnaden större än så och därtill kan vi lägga till våra kommersiella affärer.

Vad är det då som gör detta? Jag vill påstå att vår sammansättning av människor är den stora skillnaden. Underbara personer som brinner för mäkleri och därför hela tiden vill lite mer; lite extra. Godhjärtade människor som alltid vill bli lite duktigare på det de jobbar med, oavsett om de är fotografer, assistenter, mäklare eller har någon annan funktion hos oss.

Jag tror att få – oavsett bransch – inser hur viktigt det är med daglig utveckling. Genom att utbilda oss en halvtimme varje morgon har vi gjort den rutinen till ett naturligt inslag i vår arbetsdag. De som anlitar oss ska veta att de alltid får den bästa mäklartjänsten och vi vet att det krävs mycket om man som vi vill ligga på nationell toppnivå.

Nu ser vi att allt det här ger resultat för både vår egen och för våra kunder, vilket förstås är det viktigaste. När vi summerar årets första fem månader är vårt kontor med i Sverigetoppen och vi har även mäklare med i den individuella toppen. Den till stora delar nya uppsättningen medarbetare som nu svetsats samman till en genuin grupp har något riktigt stort på gång och jag njuter varje minut jag får förmånen att vistas tillsammans med dessa fantastiska människor under mina arbetsveckor.

Pontuz Löfgrens namnsignatur