Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

pontuz.lofgr[email protected]

Varvsholmen - snart åker vi

2011-03-31

Vilken vecka det här blev. Först och främst har duktiga arkitekten Mats Dahlström äntligen fått sova en hel natt för första gången på en månad, då bygglovet för nästa projekt på Varvsholmen till sist var i hamn - han har jobbat dag och natt. Nu sätter vi full fart för att köra igång försäljningsarbetet av dessa 46 fina bostadsrätterna. Säljstart mitten april.

Körde en föreläsning för Telenors teamledare i onsdags. Det snackas om att det inte är jämställt mellan könen på ledande positioner i Sverige. Det är helt riktigt. När jag kom in i föreläsningssalen möttes jag av en hel sal med kvinnor. Ett par stackars män hade nästlat sig in som katter bland hermelinerna och hade svårt att få en syl i vädret. Jag föreläste om ledarskap, kundvård och konsten att använda tanken som verktyg. En avspänd och trevlig förmiddag med många glada ögon.

Dessutom fick jag återigen se vilken glöd vi har i gruppen. Vi var inte riktigt på de nivåer vi önskat i början på veckan med bara några dagar kvar av månaden - då knöt alla näven i byxfickan och vips var det lika fina resultat som vanligt. Hur många grupper kan prestera på beställning? När det gäller mäklare finns det en sådan grupp, och det är vår. Tack!

Började min torsdag klockan 06.00 i simhallen. Har alltid ogillat att simma, inte för att jag på något sätt är rädd för vatten utan för att jag tycker det är så jobbigt att crawla. Blir skittrött direkt. Jag vill så gärna använda detta som träningsform - ser härligt ut när vissa människor avslappnat simmar längd efter längd.

Nu hade jag bestämt mig för att lära mig ordentligt. Duktiga Carina mötte upp vid bassängen och försökte få ordning på huvud, armar o fötter som spretade åt alla håll och hundra kilo som ville sjunka mot botten. Denna fantastiska tjej fick mig att tycka simning börjar bli jättekul. Ville helt plötsligt fortsätta ploga fram i vattnet. Många justeringar av tekniken blev det men nu kommer jag faktiskt framåt utan att hyperventilera vid varje armtag. Ny lektion på måndag och jag ser fram mot att åka till simhallen för första gången sedan årskurs tre.

Ny statistik har dykt upp idag. Spännande som vanligt. I Kalmar var vi klart störst (omsättning av den mäklade marknaden). Lite intressant att se hur mycket ett av de största kedjeföretagen tappar - sex procent av marknaden i Kalmar är de nog inte så nöjda med. Vi är däremot desto nöjdare med att vi i år är större än våra två närmaste konkurrenter tillsammans. Glädjande är också att vi är marknadsledande i Mörbylånga kommun och att vi är med i toppen i Växjö.

Alla har väl sett de färgglada pilskyltar och "Till Salu"-skyltar vi mäklarföretag sätter upp överallt. Det finns tydligen en marknadsansvarig på en konkurrerande firma som har hela sitt bagage fullt med sådana här skyltar. Problemet är bara att det är mina skyltar han plockat upp (tänk att det alltid är någon som iakttar när dumheter utförs). Tack för att du lagerhåller mitt material, för inte plockar du dem väl av andra anledningar? Det lågvattenmärket slår det mesta som detta företag hittat på - finns det ingen gräns?

Det börjar närma sig helg och i morgon kör jag kortdag - avslutar framåt lunch med ett träningspass. Därefter beger vi oss mot Skanör för att fresta smaklökarna på Häckeberga Slott.

Önskar alla en skön helg!