Bloggen

Veckan Pontuz fick en ny idol

Skrevs den 16 oktober 2010

Det behövs rätt så mycket för att imponera på mig, men jag kan fascineras av bra talare. Människor som inspirerar. Människor som bryter mönster och agera precis så som de själva tycker och tänker. Människor som verkligen kan sin sak.

 

I torsdags fascinerades, imponerades och begeistrades jag av Björn Ranelid. Björn gästade vår Barncancergala, där 350 personer fick förmånen att lyssna på detta geni i nära två timmar. Vilken fantastisk människa! Björn går sin egen väg. Han säger vad han tycker och tänker utan att blinka. Han är på så sätt - och på många andra sätt - väldigt osvensk.

Innan jag kom i kontakt med Björn visste jag inte om jag älskade karln eller om jag bara tyckte han var en "medialus". Nu vet jag bättre. Björn Ranelid är en av de mest fascinerade människor jag träffat. Jag hade förmånen att umgås med Björn före galan och dessutom ett antal timmar efter, då vi satt och språkade över en trevlig middag. Det fanns inte ett spår av Det Stora Jaget han påstås inneha. En varm människa med ett av de bredaste spektra jag upplevt. Kolla gärna in Björns hemsida

Torsdagen gick över i fredag innan jag var hemma igen, och fredagen innebar kontorsmöte och utbildning hela dagen. Vi har jobbat mycket med kommunikation mot den så kallade marknaden, och i fredags hade vi Krister Insulander från Publik som föredragshållare. Det blev många och långa diskussioner om sociala medier och deras betydelse. Eftersom vi förekommer såväl här i bloggen som på Facebook  vill vi göra det bra - och Krister hjälper oss med detta på ett fantastiskt sätt.

Vi avslutade kvällen med det stora Företagsmästerskapet i bowling. Nu kom tävlingsinstinkterna fram hos vissa, medan andra tycker det är viktigast att ha trevligt.

Boxer-Robert är duktig på många idrotter - skulle han ta hem tävlingen? Han är lugn, fokuserad och har alltid en strategi. Eva-Karin har en av de största vinnarskallarna jag träffat, men håller hon för pressen? Skulle Mattias, som har ett bra bollsinne, kunna vara en "underdog"? Och Macke, som alltid vill tävla och då också helst även vinna, kör som vanligt taktiken att försöka psyka oss andra - skulle han lyckas? Vem av assistenterna kan imponera? Och kanske hade någon av tjejerna en större bowlingrepertoar än vad vi kände till?

Själv försöker jag alltid hålla mig lugn utåt och se till att alla trivs och har trevligt, MEN jag skulle givetvis ta hem det här. Nu blev det inte så utan det var Eva-Karin som krossade oss andra. En vinnare, precis som när det gäller mäkleriet. Grattis, Knispan!

Lördagen blev heldag med familjen. Lite hemmapyssel med hus och trädgård innan dagen avslutades med födelsekalas hos svärmor. Som vanligt gott och trevligt.

I morgon är det jobbardag precis som alla andra söndagar. Första visningen vid elva och dagen lär avslutas framåt sexhugget. En åttiotimmarsvecka är sedan över. En vecka då jag fick en ny idol. Björn Ranelid - du är fantastisk.

Önskar alla en fin start på den nya veckan!
/Pontuz

 

Veckan Pontuz fick en ny idols namnsignatur