Bloggen

Veckans linslus

Skrevs den 18 januari 2011

De senaste dagarna har varit en kamp för att få tillbaka förlorade sömntimmar. Vi lämnade hotellet i Thailand klockan sex i torsdags morse och nådde Boholmarna strax efter midnatt natten mot fredag. Då hade jag varit vaken i tjugofem timmar. Somnade vid etthugget och strax efter fyra på morgonen var tjejerna i full lek, deras dygnsrytm var thailändsk vilket gjorde att deras "klocka" var tio på förmiddagen.

Tre timmars sömn kändes lite tunt för min kropp. Vid sexhugget stod Mattias utanför och det var dags att fara på kickoffen som ni kunde följa här på bloggen. Efter att ha hållit i fredagens program, haft matlagningskväll som fortsatte med spa och sedan lite vin fram till strax efter midnatt så förstår ni att sömnkontot var lite på minus. Och det blev inte bättre av att min dygnsklocka spökade och höll mig klarvaken vid sextiden på lördagsmorgonen. Så det var bara att gå upp och förbereda andra dagens kickoff.

Jag var hemma vid sextiden och uppe i varv. Slaviskt trött men kunde inte komma till ro, och sedan var det söndag och full visningsdag vilket efterföljdes av barnens aktiviteter på eftermiddagen. När vi kom hem har jag för mig att Fidelie nämnde något om saga och mys i soffan. Jag är inte säker men jag hade ett svagt minne av samtalet när jag återigen slog upp ögonen måndag morgon.

Igår tänkte jag att lite syre skulle vara bra för knoppen. Och vad kunde då vara bättre än att fara upp till Svartbäcksmåla och öka på mina två mils längdskidåkning inför stundande Vasalopp? Ett dåligt beslut. Hatar numera tekniksporter. Hur kan man ha bakhalt utan glid? Vallade om och fick om möjligt än sämre skidor.

Jag saknade dessutom "trugar" på stavarna och med töväder blev snön jämte spåren som puré, vilket gjorde att jag hade stavar för dvärgar för varje tag jag tog. Min tanke var ju att jag skulle åka Vasaloppet med ett femtiotal mil i kroppen - skulle bli förvånad om jag får fem. Efter kvällens pass måste det finnas femhundra träningsformer som är roligare än skidåkning. Jag trillade dessutom, och när jag låg där och tuggade snö hoppades jag att skidan var av så jag kunde åka hem. Tyvärr var skidan hel... men jag åkte hem ändå. Tror det går att fixa Vasaloppet med mental träning och lite vilja. Har ju gått två gånger tidigare.

Det har blivit väldigt mycket media de senaste dagarna. I torsdags och fredags var det ett inslag i Smålandsnytt som ni kan se på den här länken. Den lokala prisökningen på bostadsrätter diskuterades på riksnivå - mycket tevetid blev det. I måndags ville dessutom P4 göra ett personporträtt av mig så där blev det en halvtimme i radion - du kan höra inslaget här. Och idag så är det dags för en intervju i tidningen om bostadspriser i allmänhet och alla våra dyra försäljningar i synnerhet.

När man får förfrågningar som dessa kan tanken fara genom huvudet att det inte är så många som lyssnar på P4 eller tittar på Smålandsnytt. Men av alla mejl och sms att döma efter sändningarna så verkar folk inte göra annat än just att titta på Smålandsnytt och lyssna på P4. Att Smålandsnyttreportaget dessutom tydligen nådde ut riks och på SVT Europa gjorde givetvis allt än större.

Min första mäklarhelg i år började strålande. En kanonvisning och ett avslut. 2011 blir bra.

Första "riktiga" arbetsdagen är avklarad. Känns kanon att vara igång igen!

Önskar alla en skön vecka/Pontuz

 

Veckans linsluss namnsignatur