Bloggen

Vi är röde, vi är hvide

Skrevs den 27 februari 2010

Carlsberg, Gammeldansk, smörrebröd och bröderna Laudrup... och nu också en konsul i Kalmar. Jag har i veckan erhållit ett oerhört vackert brev från Drottning Margrethe ll av Danmark, där hon förkunnar att jag den 15 februari 2010 har utnämnts till ny Dansk Konsul. Jag har dessutom fått gratulationsbrev från Danska ambassaden och en del andra bekräftelser.

Det här är ett hedersuppdrag som jag är riktigt stolt över. Så nu ska jag bland annat främja vänskaps- och handelsförbindelser mellan Danmark och Sverige.

Jag fick frågan redan i somras från Tom Risdahl Jensen, Danmarks ambassadör i Sverige. Jag fick besöka ambassaden i Stockholm och träffa ambassadören själv - en mycket trevlig och sympatisk man. Processen har dock varit lång, då mina papper skulle igenom både svenska och danska UD och diverse säkerhetsinstanser. Allra sist skulle Drottningen själv godkänna mig, och nu är jag alltså konsul. Spännande och jättekul!

Undrar om jag blir bjuden på Danska drottningens 60 års kalas i april..? Och får man friplåtar till fotbolls-VM när nu Danmark är med? Jag kan absolut tänka mig att stötta Danmark i grupp E på plats i Sydafrika.

Lördag förmiddag och solen sticker fram. Jag hör hur det rinner i stuprännorna, ser hur snön pressas ihop i trädgården och hur isen börjar komma fram på havet. Man kan höra fåglar för första gången på länge och det börjar till sist dofta vår utomhus. Fantastiskt skönt. Nu kommer det kanske ett och annat bakslag, men jag passar på att njuta varje minut.

Jag har valt att inte kommentera OS i bloggen - det hade blivit väl mycket sport i så fall. Men jag avslutade i alla fall arbetsveckan med sport: bowling med fru och döttrar i fredags eftermiddag. Jag i Fidelie i lag slutade på en stark fjärdeplats i familjen...

Annars har helgen präglats av att vi satt de sista pusselbitarna inför kommande vecka. Vi har tisslat och tasslat i månader nu inför vad som komma skall. På torsdag gäller det att vara beredd. Beredd på det som skickar oss ytterligare två steg framåt i vår mäklartjänst - så nu ligger vi fyra steg före de andra mäklarföretagen. Och veckan därpå släpper vi en grej till... minst.

En helt annan sak kan jag släppa nu. Jag kan nämligen hälsa Madeleine Fjällbrink välkommen till oss. Madeleine börjar som mäklarassist på måndag, och vi är så glada att få tillföra gruppen ytterligare en underbar medarbetare. Välkommen Madeleine - vi är glada att du valde oss!

Ha en fortsatt skön helg/Pontuz

s namnsignatur