Bloggen

Vilken månad som helst

Skrevs den 10 december 2012

Väder och vind, snökaos och snökanoner, klass ett- och klass två-varningar. Jodå – det blir härligt med en vit jul. Men vilken grej det jämt blir med vinterväder – vi vet ju trots allt att den alltid kommer, att det blir kallt, att det blir halt och att SJ inte kommer att fungera. Det blir liksom inte Stora Journalistpriset för den kioskvältaren. Men kanske är det bra att vi ruckas i vår vardag, att moder jord visar vem som bestämmer.

På firman kör vi i alla fall på som vanligt. Det som tidigare alltid betecknades som en lugn period har nu formaterats till en månad lik vilken annan månad som helst. Faktum är att de som väljer att sälja nu i december och januari får en bra resa. De får större medieutrymme och deras bostäder ligger ute i en marknad då utbudet är begränsat. Och ett litet utbud, samtidigt som efterfrågan är lika stor som under resten av året, ger ett gynnsamt slutpris. Ofta får man till och med ett bättre pris nu, än om man slåss om utrymmet och köparnas gunst den tiden på året som vårblommorna slår ut och utbudet fördubblas.
Vi väljer i alla fall att köra på som vanligt och det har gett resultat. Ny statistik från tingsrätten kom i veckan, vilket alltid är lika spännande. I Kalmar så fortsätter vi att vara det självklara valet när man säljer sin bostad - vi säljer överlägset flest villor och dessutom till de högsta samlade köpeskillingarna när vi synar statistiken för 2012. Tidigare har vi varit ungefär lika stora som nummer två och tre i stan - bägge rikstäckande kedjor - är tillsammans. Nu kan vi lägga till nummer fyra i den gruppen, när det gäller köpeskillingarna. Stort tack till alla er som förstår att det är skillnad på mäklare och mäklare!
Vi tänker dessutom fortsätta jobba i den här riktningen. Det var en av anledningarna till att vi flög ner en av Sveriges främsta framtidsforskare och kommunikatörer, Johan Ronnestam, för att föreläsa hos oss. Mycket av det som sades var en bekräftelse på att våra tankar och planer ligger rätt i tiden, och att vi har en strategi som kommer hålla i många år framöver.
Något som också kommer hålla i många år framöver är de bostäder som nu, äntligen, kommer att byggas på Varvsholmen. Håll utkik, för nu börjar lanseringen av 46 underbara bostadsrätter med härliga utblickar mot Ängö, Kvarnholmen och Kalmarsund!

Fick en skön kommentar av en kund i helgen. Du är en "kirurg inom mäkleri".

Inte så mycket kirurgi inom min träning just nu däremot. Inför Ironman 2012 hade jag 300 inplanerade pass. Jag ställde in ett. På en vecka har jag nu ställt in sju. Att vara man och få en förkylning är som alla vet ingen lek.

För övrigt är det ett virrvarr på kontoret just nu. Vi bygger om för att kunna utöka manskapet lite grann, och så vill vi se till att våra kunder får en än skönare och trivsammare miljö att komma till när de besöker kontoret. Det var trevligt redan innan och nu trappar vi upp till "übertrevligt".

Dags att åka och välja gran

Må väl/Pontuz

Vilken månad som helsts namnsignatur