Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Vilse med Vilse

2010-08-22

Ni börjar tydligen lära er rutinerna när bloggen läggs ut. Elva mejl i torsdags eftermiddag när jag inte skrivit något inlägg... Jag hann helt enkelt inte innan vi skulle iväg på vår kickoff. Men här kommer det.

Vilken vecka! Jag är just hemkommen från vår höst-kickoff där gänget verkligen sattes på prov. Tidigt fredag morgon var det samling i ett naturreservat i mörkaste Småland, där duktiga Andreas och Lena från äventyrsföretaget Vilse (www.vilse.com) tog emot. Första direktivet var att alla skulle lämna ifrån sig sina mobiltelefoner och klockor. Paniken började lysa i mäklarnas ögon - för en som är van vid att alltid var tillgänglig för kunderna är det ett hårt slag att tvingas lämna ifrån sig mobilen - men nyttigt, skulle det visa sig. Istället fick vi med oss sex ryggsäckar (innehållande kniv, kompass och ett inplastat ombyte), sju kanoter, två handritade kartor och ett lycka till. Kickoffen var igång.

Att se höjdrädda medarbetare lösa uppgifter åtta meter upp i luften - stående på ett rep - är häftigt. Att efter paddling och orientering komma fram till ett "camp" där mat tillagas över öppen eld är underbart. Att efter i flera timmar (med sönderrivna, myggbitna och nerlerade ben) fått söka efter den mat som skall ätas på kvällen är utmanande. Att sitta kring elden på natten och reflektera över vad vi tillsammans genomfört är euforiskt tillfredställande med detta gäng. Stort tack till Vilse. Och stort tack till alla underbara medarbetare för en fantastisk kickoff. Oslagbart!

Men veckan har innehållit så mycket mer. Jag har träffat en fascinerande person som jag ska hjälpa med försäljningen av en av södra Sveriges mest imponerande bostäder. Om några veckor kommer vi att lansera något som får den mest luttrade att bli imponerad. Ett sjöläge som kommer kosta i runda slängar kring 25 miljoner.

Härom morgonen körde jag första morgonpasset (gruppträning ute 06.30) på bra många månader. En helt underbar morgon vid Kattrumpans badplats. Helt stilla och cirka 20 grader. Men där slutade väl också den positiva delen. Ett riktigt grispass. Bara benträning i en timme! Men det är ju alltid oerhört skönt efteråt...Jag har suttit med två av mina duktiga tjejer ur vår kundvårdsgrupp, som hjälper mig med att planera "Varvsholmens dag" den 18 september. Det blir en intensiv och trevlig lördag som ni inte får missa. Dessutom öppnar vi samma dag vårt nya "lokalkontor" på Varvsholmen, och kan förhoppningsvis börja visa nästa etapp bostadsrätter som ska byggas på norra delen av Varvsholmen, mot Ängö. Presentationen av dagen för CA:s Johan Claesson föll i god jord, så stor kredd till Anita och Maria! Kul med ung entusiasm.

En vecka kvar till fallskärmshoppet. Tre kilo kvar. Lovade ju att tappa från 108 till 100kg. Blir svårt att hinna vilket innebär specialinstruktör på söndag - för oss över 100.

Veckans afrikanska ordspråk känns klockrent:
"Att gå vilse är ett sätt att lära sig hitta rätt"

Önskar er en skön vecka/Pontuz