Bloggen

Visningar, fredspipa och pannlampa

Skrevs den 27 augusti 2010

Dags att börja summera en intressant vecka. Började i Stockholm i måndags med möte i Mäklaralliansen, ni vet de där tunga företagen som ville ha med oss från landet. Alltid väldigt intressant och givande. Det var dock lite hektiskt med tidiga morgonplanet upp, taxi till Solna, möte till 13.00, taxi till Bromma, planet hem 14.30, in på kontoret och vidare till söder för att träffa en underbar familj som tyvärr ska flytta till Stockholm. Trösten blev att jag får förtroendet att sälja deras fina hus. Sedan hem till familjen och så avsluta dagen med en lång löprunda i mörkret. Hösten kom snabbt, så det blev reflexväst och pannlampa på.

Det var lite svårt att få lugn i boet i måndags kväll. Nästa dag var det nämligen skolstart för mellantjejen Junie och att sommarlovet var över för Linnie. Desto mer spännande var det tisdag morgon. Junie var påklädd och klar redan halv sju, och väntade otåligt på att få göra sitt intåg i skolans värld. Jag ringde hem på eftermiddagen och frågade Junie hur första dagen varit... hon kunde ha berättat i timmar - det var tydligen fantastiskt. Minns ni det på samma vis?

Veckans stora begivenhet annars var lunchen med Ulf Wickbom, Barometerns ledarskribent. Jag har ju haft lite kommentarer och synpunkter här på honom, inte bara snälla. Eller rättare sagt: ingen snäll över huvud taget... Vi enades efter en del mejlväxling före sommaren om fredspipa på Hamnkrogen. Men skulle han vara sur? Dryg? Eller bara gå på? Men det blev istället en riktigt trevlig lunch. En sympatisk och intressant kille med klara åsikter om sitt kall som skribent och åsiktsmaskin. Han står för sin grej fullt ut vilket få människor gör idag. Jag hoppas vi kan ha fler möten och diskutera samhället, livet, Kalmar och stadens framtid. Givande!

Nu är det torsdag och stora visaren ska snart se till att vi passerar midnatt. Idag har jag och Mattias varit i Växjö för en del intressanta möten. Därefter har kvällen i första hand handlat om visningar på Öland. Som ni sett har vi ett sagolikt fint ställe nära Mörbylånga (http://www.pontuzlofgren.se/beskrivning.aspx?guid=3P55GO19NF12FIQN&typ=CMVilla). Där har jag varit rätt många gånger den här veckan och nu tror jag stället funnit sin nya ägare. Bara att gratulera till ett av de finaste ställen jag sålt.

Jag fick telefon från en av fastighetskillarna nere på Mallorca. Det är lite halvklurigt att prata spanska i normala fall och det är inte lättare på telefon. Jag förstod dock att min terrass var lagad och att det var varmt. Det verkade som han förstod att även vi hade fint väder men något kallare - för han frågade om det snöade. Gott så.

Skön kommentarer från snart treåriga Fidelie när jag kom hem idag: "Hur har din da varit dåå?", "Va det roligaste du gjort?" Det känns på något vis som om frågorna kommer från hennes pappa. Fidelies svar brukar dock vara mer intressanta än mina...

Helgen närmare sig. Imorgon börjar jag på gymmet före klockan sju. Därefter planeringsmöte med CA-Fastigheter om de nya bostadsrätterna på Varvsholmen och vårt nya kontor därute. Sedan ett möte med min uppdragsgivare på "25-miljonersbostaden" innan jag avslutar dagen med visningar på eftermiddagen.

Ni kollar väl vår facebooksida på Pontuz Löfgren AB, där alla anställda berättar om sin vardag och dess små och stora händelser?

4 000 meters höjd väntar på söndag. Jag har ett par kilo kvar till de hundra kilo som skulle underlätta fallskärmshoppet för instruktören. Men det svårt att nå då det är stort släktkalas på lördag... men som det brukar heta: "ner kommer man alltid".

Ha en riktigt skön helg och hörs vi inte innan söndag så HOPPAS jag vi hörs efter hoppet!

All the best/Pontuz

 

Visningar, fredspipa och pannlampas namnsignatur