Bloggen

Vykort från Mallis

Skrevs den 29 september 2010

Landade på Mallorca tisdag eftermiddag. Lämnade ett stormigt och höstlikt Småland bakom mig med delade känslor. Det är skönt att få förlänga sommaren, men samtidigt kommer den här trippen mitt i en av de bästa perioder företaget upplevt. Tur då att det finns internet så att jag kan jobba obehindrat på distans. Nu var det bara ett litet problem när jag skulle koppla upp mig igår kväll – det funkade inte. Här fungerar det mesta lika bra, eller bättre, än i Sverige inom de flesta områden – utom internet. Så det är mobilen som gäller i drygt en vecka. Onödigt dyrt och väldigt trötta tummar med andra ord.

Förutom internetstrulet ser det ut att bli en bra vecka. Fint väder - cirka 25 grader och sol - och de affärer jag sköter på distans flyter alldeles utmärkt. Snart hoppas jag att det också blivit några frusna skandinaver som fått ett andra boende här på ön. Att ha med sig familjen och jobba en vecka som den här är helt ok.

Ni som har följt bloggen och mina tidigare Mallorca-tripper vet att jag har en mycket god vän på plats. Han är norrman och lyssnar till namnet Jens. Jens har alltid upptåg på G. Jag har bland annat blivit ofrivilligt anmäld till öns Triathlon, jag har hållit på att inte komma levande från en vandring/simning nedför en älv, jag har sprungit i underjordiska gångar på ett militärområde och mycket annat.

Några överraskningar denna gång då? Jodå. Han hotade tidigare i veckan med att anmäla oss till Extrem Mountain Bike Race uppe i bergen - en nätt liten bergscykling i terräng på 68 kilometer. Men han ångrade sig, för samma dag är det en löptävling på 13 kilometer. Det låter ju överkomligt och som en lagom utmaning - om nu inte detta också vore någon typ bergslopp. Drygt 700 meters höjdskillnad mellan högsta och lägsta punkt på en cirkelsträcka. 700 meter! Jag tror att Bamse har en lättare vandring när hans ska hämta Dunderhonungen hos farmor på berget.

Jens tyckte vi kunde värma upp lite med en löprunda på en mil ikväll. En mil är i min värld lite mer än bara uppvärmning. Jag har, trots en viktminskning, ändå cirka 102 kilo att bära upp för berget. Jag är lite för kort för min vikt - och för terränglöpning.

Nu har jag då äntligen lagt ut södra Sveriges mest spännande försäljningsuppdrag. Kolla in den här herrgården - ett helt underbart ställe!

Önskar alla en förnämlig vecka!

Varma hälsningar

/Pontuz

Vykort från Malliss namnsignatur