Bloggen

​Zlatan x 21

Skrevs den 29 augusti 2022

Det är tidig torsdag morgon och hela gänget har anlänt hem till mig och mitt sommarhus. Vi ska leva under samma tak i fyra dagar under dygnets alla timmar, viket förmodligen inte är ett självklart framgångsrecept på alla företag. Alla har dessutom lite kort om sömn denna morgon efter den tidiga avresan från Kalmar – någon kanske till och med inte har sovit alls. Och det är nu det fantastiska börjar hända i det här gänget

Jag, Selma och Alexandra har anlänt någon dag i förväg och bland annat förberett ankomstfrukosten. Sedan börjar kugghjulet snurra utan minsta gnissel. Det kugghjul som vanligtvis är inriktat på att förverkliga kundernas förväntningar på vår mäklartjänst jobbar nu i stället för allas trivsel och välmående.

Vi är ett tjugotal personer som ser till att allt fungerar kring boendet och hushållets logistik, att alla mår bra och har trevligt och att alla bjuds in i alla diskussioner, såsom det ska vara på en höstkickoff. Vi blandar högt och lågt i samtalen, det är både glatt och allvarligt, vi tävlar mot varandra individuellt och vi upplever saker tillsammans. Vi lär av varandra, vi skämtar och vi lever ett annat liv tillsammans än under arbetsveckornas höga tempo.

I ett sammansvetsat lagspel säger man att det inte går att ha för många Zlatan – men det är fel, jag har förmånen att kunna disponera tjugoen Zlatan. Men alla är Zlatan på olika saker och det är detta som skapar magi – för vi upplever fyra magiska dagar tillsammans och jag lovar att vi nu har välfyllda batterier inför höstens utmaningar.

Det blir väldigt tyst och tomt i huset när alla har lämnat. Jag, Selma och Alexandra stannar kvar någon dag och tar tag i den stora tvätthögen efter så många övernattande gäster. Nu när klockan passerat midnatt mot måndagen och tvätthögen verkar fungera som en jäsande deg i stället för att minska kan vi tre som är kvar ändå konstatera att det är en ynnest att vi får jobba, prestera och umgås med så många människor som har så stora hjärtan. Stort tack för att ni är ni!

Pontuz Löfgrens namnsignatur