Bolån

Pontuz Löfgren AB:s goda kontakt med Handelsbanken gör att ni får bästa hjälp vid finansieringen när ni ska köpa bostad. Ni kan även få hjälp med ett kreditlöfte innan ni hittat ert rätta boende om så önskas.

Ett bostadslån består oftast av bottenlån respektive topplån. Bottenlånet innebär att det är en lägre risk för den som lånar ut pengarna, topplånet bör amorteras bort i en snabbare takt då det har en rörlig ränta som oftast är högre än bottenlånets.

Bottenlån

Värdet på bostaden du vill köpa och hur mycket du behöver låna avgör hur ditt lån kommer att se ut. Bottenlånet är den största delen av ditt lån och uppgår i normala fall till 75 procent av bostadens marknadsvärde. På vissa orter kan det uppgå till 85 procent av banken bedömt marknadsvärde. Vi lägger upp en individuell amorteringsplan för ditt bottenlån. Du kan välja på flera olika räntebindningstider, från tre månader upp till tio år.

Topplån

Behöver du finansiering utöver bottenlånet kan SHB, i vissa fall, erbjuda ett topplån på upp till 85 procent av bostadens värde. Topplånet löper med rörlig ränta och en amorteringsplan på högst 10 år. Du kan när som helst lösa lånet utan kostnad.

Egen insats

Du måste ha en kontantinsats på minst 15 procent av köpeskillingen.

Amortering

Att betala av på lånet är ett bra sätt att spara. Det gör också att du får en lägre boendekostnad och ett belåningsbart utrymme att använda dig av när något går sönder eller när det är dags att renovera. Från och med den 1 juni 2016 ska alla nya bolån med en belåningsgrad över 50 procent amorteras. Det innebär att: 

Vill du veta mer om bolån? Läs mer här.