Odengatan 2

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
87 kvm
Område:
Bremerlyckan
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 4 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 258 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Unik balkong Det är ofta Kalmarinvårare vandrar runt i vår kära stad och berömmer dess arkitektur, pampiga villor i unikt läge med närhet till både slott och hav. Att bo i en sådan miljö är något som alla vill men väldigt få har möjlighet att göra, vilket gör det extremt kul att presentera en sällan skådad möjlighet på Odengatan 2. Förvänta dig ett hem som har alla rätt i bemärkelsen att hemmet är i utomordentligt skick och har tidstypiska attributer i form av generös takhöjd, plankgolv i kombination med fiskbensparkett. Dessutom en helt magisk balkong som utan tvekan är en av de bästa på hela Bremerlyckan.

Detta fantastiska hem om tre rum och kök är fördelade över 87 kvadratmeter och helt perfekta, låt mig berätta varför. Ta trapporna eller hissen från markplan och öppna ytterdörren för att välkomnas av hallen som har en lyxig och inbjudande känsla, mycket tack vare takhöjden som är ett tema för hela bostaden. I hallen erbjuds utmärkt förvaring i form av garderober, och här vill du nästan bara stanna upp och låta dig hänföras av det vackra plankgolvet som bidrar till otrolig karaktär. Härifrån nås ett av hemmets sovrum, stort nog att inrymma dubbelsäng. I slutet av hallen uppenbarar sig det helkaklade badrummet som självklart är utrustat med golvvärme, tvättmaskin och torktumlare
Sällskapsytor Vardagsrummet är i perfekt anrik storlek och utgör en naturlig samlingsplats när vänner och familj är på besök. Köket är tidsenligt med hemmet och tillgodoser högt ställda krav med utmärkta matlagnings- och förvaringsytor. l köket finns dessutom gott om plats för ett stort middagsbord och utsikt över Bremerlyckans vackra innegårdar. Via köket nås bostadens andra sovrum som lovar harmonisk sömn. Den redan nämnda balkongen måste lyftas igen. Det är långt ifrån en självklarhet att ha lyxen att bo på Bremerlyckan, och ännu mer sällsynt att ha en tillhörande balkong. Odengatan 2 erbjuder just detta med extra lyx att bo högt upp i huset där du fångar solens bästa timmar, helt underbart och definitivt en unik möjlighet.

På Bremerlyckan bor du i ett av Kalmars mest attraktiva områden med dess vackra arkitektur och inte minst det centrala läget. Dessutom bosätter du dig med gångavstånd till mycket av det bästa Kalmar har att erbjuda i form av vacker havs- och naturmiljö vid Kalmarsundsparken och Stensö, Kalmar Slott med dess fina omgivningar samt stadskärnan med stort nöjes-, restaurang- och shoppingutbud. I kvarteret finns bland annat livsmedelsbutik och restaurang.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Odengatan 2
Postadress
392 33 Kalmar
Område
Bremerlyckan
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
O2-1301
Boarea
87 m²
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 258 kr/mån. Inkl. värme och vatten. Tillkommer gör obligatoriskt tillägg om 250 kr avseende bredband och internet.

Hall

Via de vackra miljöerna och det fina trapphuset tar du hissen eller trapporna upp till den inbjudande hallen. Njut av vackert plankgolv och fräscha färger. Dessutom finns utmärkt förvaring med garderober längs hela väggen.

Sovrum 1

Tilltaget rum med framtaget och finslipat brädgolv. Detta är det större sovrummet med utrymme för dubbelsäng. Likt de övriga rummen har erbjuds även här generös takhöjd och dessutom utsikt över Bremerlyckan.

Badrum

Elegant helkaklat badrum inrett i modern och neutral stil. Rummet är försett med golvvärme, dusch med glasdörr, wc, handfat med kommod, handdukstork och tvättmaskin och torktumlare.

Kök

Ett kök som håller samma höga standard och fina karaktär som hela hemmet. Välkommen att trivas med smakfulla luckor, bra förvaring och tilltagna matlagningsytor. Utrustningen består av kyl, frys, ugn, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. Vid fönstret mot innergården har matbordet sin givna plats. Köket är helt klart en dröm för dig som älskar att laga mat.

Sovrum 2

Precis intill köket ligger hemmets andra sovrummet som även detta har bra storlek med utrymme för säng och förvaringsmöbel vid behov.

Vardagsrum

Vidare till en av höjdpunkterna med Odengatan 2, det hänförande vardagsrummet med rikt ljusinsläpp, rejäl takhöjd och underbara sällskapsytor. I rummet får det mesta plats, fantasin sätter gränserna för hur du vill möblera.

Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenhet hör ett stort förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Via köket nås den magiska balkongen. Här ryms ett mysigt utemöblemang och solläget är helt otroligt.

Utöver balkongen erbjuder även föreningen en väldigt trivsam innergård
Bilplats
Boendeparkering i området.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-11-29)
Primärtenergital
146 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Brf Furan 7
Om föreningen
Byggår 1904, 1906 tillbyggnad 1986. Ombildad 2011.

I föreningen finns ett par lägenheter som fortfarande upplåts som hyresrätter.
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769623-1229
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi be mäklaren om kontaktuppgifter till ordförande i föreningen.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
66 st
TV/bredband
Bredband och TV via Telenor (fiber), ingår i ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2013/2014
Fönsterrenovering.
Tak och fasadrenovering.

2016
Alla trappuppgångar/trapphus målades om.

2019
Balkongrenovering.

2020
Färdigställande av innergården. Bl.a. pergola, markarbete och plantering av växter.

2021
Fönstermålning på utsidan.
Gårdsplats
Mysig innergård med pergola, sittplatser och grillmöjligheter.
Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Möjlighet till boendeparkering via kommunen finns i området.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstugor med torkrum.

Ekonomi

Månadsavgift:
4 258 kr/mån Inkl. värme och vatten. Tillkommer gör obligatoriskt tillägg om 250 kr avseende bredband och internet.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
325 kr/mån
Försäkring
90 kr/mån
Summa
415 kr/mån

Planritningar

Planritning