Norrgårdsgatan 7 A

Välkommen till Norrgårdsgatan 7A, en central adress i en stabil och välmående förening. Perfekt placerad på hörnan, högst upp i huset, med fönster på tre håll. Hemmet har under de senaste åren renoverats från klarhet till klarhet. Moderna attribut och påkostad inredning. Vi pratar genomgående fina golv, nya ytskikt och goda förvaringsmöjligheter. Det nya köket är stilrent, välutrustat och riktigt snyggt! Sovrummen ligger precis där de ska, i varsin ände av bostaden. Båda placerade med ett lugnt och insynsskyddat läge. Sällskapsrummet är tilltaget med utgång till den inglasade balkongen som bjuder på sol stora delar av dagen. Helkaklat badrum med tvättmöjligheter.

För oss Kalmariter är Norrgård välkänt. Kalmars centrala mittpunkt, med direkt närhet till precis allt! City, stormarknad, natur och bad. Brf Kalmarhus 14 är en stor del till varför Norrgård blivit ett av stans mest populära område att bosätta sig i. En välskött förening som för dig som medlem innebär låg boendekostnad. När du har övernattande gäster på besök hyr du bekvämt föreningens gästlägenhet som ligger i grannhuset.
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare. Läs mer om tjänsten

Planlösning


I välskötta och trivsamma kvarter tar vi klivet in i porten med siffran 7A på dörren. På våning tre välkomnas vi in i denna fina trerummare. I hallen placerar vi fötterna på nylagt golv. Likadant golv löper enhetligt vidare i kök och de två sovrummen. Hallen är L-formad och möblerbar. Till höger finns gott om förvaring i dubbelgarderob samt avhängningsmöjligheter. Rakt fram från hallen, i tilltagen klädkammare finns oanade förvaringsmöjligheter. Rena drömmen om du frågar mig. Vitmålade väggar i kombination med ljusinsläpp från tre håll gör hallen ljus och härlig.

Första svängen till vänster leder oss in i det moderna och nyrenoverade köket. Här har du allt för att kunna laga mat och umgås i goda vänners lag. Vita, högblanka luckor med diskreta handtag och rostfria vitvaror - läckert! Den marmorliknande bänkskivan fulländar köket. Generöst med förvaring i alla stora lådor och bakom alla luckor för tallrikar, glas och kastruller. Den maskinella utrustningen består av inbyggnadsugn och micro, induktionshäll, diskmaskin, fläkt och kyl/frys. Intill fönstret finns naturlig plats för matbordet. På högre höjd, med fri sikt kan du inte förvänta dig annat än fantastiskt ljusinsläpp.

Bostaden bjuder på två sovrum. Det första rummet ligger vägg i vägg med köket och agerar gästrum idag. Vitmålade väggar i kombination med det fina ljusinsläppet gör rummet riktigt trivsamt. Här får du plats med dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Rummet är placerat med ett lugnt och insynsskyddat läge.

Sovrum nummer två ligger till höger om hallen. Rummet är tilltaget och ger plats för allt du kan tänkas behöva i ett sovrum. Förvaring i skjutgarderober som löper från golv till tak.

I det väl tilltagna sällskapsrummet möts vi av härligt ljusinsläpp. Fötterna placerar vi på nyslipat och lackat parkettgolv. Den generösa golvytan gör det möjligt att möblera med både matplats och soffgrupp. Som en förlängning av rummet har vi det inglasade uterummet i söderläge. Du njuter från tidig vår till sen höst. Här finns skjutbara fönsterpartier, rullgardiner, nålfiltsmatta och gott om plats. Jag kan lova många soltimmar och trivsamma stunder. Detta är helt klart ett rum att umgås och trivas i!

Badrummet är helkaklat och fräscht. Fötterna möter fint klinkergolv. Här finns handfat med undersittande förvaring, toalett, spegelskåp med belysning, duschkabin och handdukstork. Bekvämt med egen tvättmaskin!

Energideklaration

Energideklaration utförd.
Energiprestanda: 109 kWh/m² år.

Uteplats

Stor, inglasad söderbalkong med ett fritt läge på hörnan.

Renoveringar

2017
Ny el i hela lägenhet, nya uttag, lampknappar och nytt elskåp (central).
Nya ytskikt i samtliga rum.

Badrum:
Ny inredning, dusch, badrumsskåp och ny tvättmaskin.

Hall:
Nytt parkettgolv
Renoverat klädkammaren i hallen med nytt golv och ny inredning.

Kök:
Nytt kök från Ikea med nya vitvaror (kyl/frys/diskmaskin,mikro och häll).
Nytt parkettgolv

Sovrum:
Platsbyggda pax garderober Ikea (4st).
Nytt parkettgolv

Sovrum 2:
Nytt parkettgolv

Sällskapsrum
Slipat och lackat parkettgolvet

Driftskostnad

Försäkring
130 kr
Hushållsel
250 kr
Summa
380 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 209 i Riksbyggen Kalmarhus 14, Kalmar.
  • Månadsavgift 2 997 kr/mån.
  • I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
  • Andel i föreningen är 0.4541%.
  • Andel av årsavgift är 0.45451%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Kalmarhus 14
Antal lägenheter
252 lägenheter
Antal lokaler
34 lokaler
Föreningens ekonomi
God ekonomi föreningen.

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Sven-Göthe Lidheim 070-313 05 47. Vice värd Ronny Pettersson 0480-57953
TV- och internetanslutning
Tv via Com Hem, grundutbud ingår i avgiften.

Fiberbredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget.
Parkering
179 parkeringsplatser. Går att hyra för cirka 100/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Runt om i området finns även möjlighet till boendeparkering via kommunen.
Mark
Föreningen äger marken.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Ripan 1 och 2. På fastigheterna finns nio byggnader med totalt 252 lägenheter. Fastigheternas adress är Stagneliusgatan 18-24 och Norrgårdsgatan 1-11 i Kalmar.

2000 Stambyte och totalrenovering av våtutrymmen
2004 Renovering av fönster
2010 Renovering av tvättstugorna
2010 Nya entrédörrar och säkerhetsdörrar, postboxar och ommålning av trapphus
2012/2013 Byte av tak på samtliga hus.
2014 Förbättring av utemiljöerna.
2017 Ny gästlägenhet

Övriga byggnader

Det finns cykelförråd, två källarförråd varav ett större och tvättstuga. Tvättstuga i grannhuset.

Övrigt

Mycket populär och välskött förening.

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 209
Våningsplan:
Våningsplan 3 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Norrgårdsgatan 7 A
Område:
Norrgård
Boarea:
69.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum.
Uteplats:
Stor, inglasad söderbalkong med ett fritt läge på hörnan.
Byggår:
1961
Månadavgift:
2 997 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.