Klockhusgatan 3B

På Klockhusgatan 3B finner vi denna ljusa och trivsamma gavelfyra om 95 kvm. Mycket väldisponerat boende med tre sovrum i bra storlek, varav ett extra stort föräldrasovrum. Helkaklat och utbyggt badrum med tvättmaskin, torktumlare och plats för skötbord. Kök och vardagsrum förenat i öppen planlösning som möjliggör ett praktiskt och härligt umgänge. Väl tilltagen balkong i utmärkt västerläge med eftermiddags- och kvällssol! I bostaden blir man bortskämd med genomgående golvvärme och med generösa förvaringsutrymmen i både hall och sovrum. I den låga månadsavgiften ingår värme, vatten, tv och 100 Mbit/s bredband. Lågt belånad och mycket välskött bostadsrättsförening med fina mervärden i bland annat två gästlägenheter (varav den ena i samma hus) - perfekt när gästerna kommer på besök. Föreningen håller dessutom på att färdigställa ett mindre motionsrum och bastu i samma hus! Stora fina grönytor med bland annat lekplats och flera grillplatser. I Skälby bor du i ett lugnt område med naturen som granne. Promenadavstånd till populära och barnvänliga Skälby lekplats och 4H-gård. På cykeln tar du dig inom 10 minuter till bland annat centrum, havet, Giraffen köpcentrum och Hansa city. Kommunikationer finns på ett par minuters gångavstånd och det finns gott om service i närheten - ett av Kalmars bästa lägen? Varmt välkommen!
1 790 000 kr

Rumsbeskrivning

HALL
Stor och möblerbar hall med avhängningsyta och generös förvaring i hela sex garderober! På golvet ligger ett varmt trämönstrat laminatgolv som löper vidare in i vardagsrummet.

SOVRUM
Sovrum i bra storlek (ca 10 kvm) med stort fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Ljust laminatgolv och plats för klädförvaring. Utmärkt rum för barnen, gästerna eller som kontor. Nyare stilren dörr.

SOVRUM
Även det andra sovrummet är ca 10 kvm. Ljust laminatgolv, stort fönster och rymligt för lek eller förvaring. Nyare stilren dörr.

SOVRUM
Det stora föräldrasovrummet är generöst tilltaget, ca 17 kvm! Här får du enkelt plats med stor säng och eventuell barnsäng. Kläderna förvarar du utan svårigheter i den stora skjutdörrsgarderoben eller i någon av de ytterligare två smarta inbyggda garderoberna. Varmt laminatgolv och fönster mot framsidan. Insynsskyddat under sommarhalvåret tack vare det vackra inbjudande trädet på framsidan som ibland även bjuder på fågelsång. Nyare stilren dörr.

BADRUM
Utbyggt och helkaklat badrum (renoverat 2012) med badkar, regndusch, wc, handfat med kommod, handdukstork (kombinerad el/vatten) samt tvättmaskin och torktumlare med plats för 8 kg tvätt.

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum med fönster i två väderstreck. Här är möbleringsmöjligheterna många och du får enkelt plats med såväl stor soffa som middagsbord. Den öppna planlösningen mot köket ger både ljus och rymd och möjliggör social samvaro. Från vardagsrummet tar du dig ut till den stora, härliga balkongen.

KÖK
Trivsamt och modernt kök (renoverat 2011) med vita luckor, generös förvaring och utrustning bestående av kyl, frys med ismaskin, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin, spishäll, stor diskho och fläktkåpa (kolfilter). Plats för köksbordet finns vid fönster mot gården på baksidan.

Byggnad

Byggnadsår:
1956
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Övriga byggnader:
I huset finns tillhörande förråd (ca 6 kvm) och matkällarförråd samt cykelförråd. Vid entrén finns dessutom ett gemensamt förråd med plats för exempelvis barnvagn/cykelvagn. Även övernattningslägenhet, hobbyrum, skyddsrum och extra toalett finns i huset. Föreningen håller för närvarande på att färdigställa ett mindre motionsrum med tillhörande bastu och dusch i huset. Tvättstuga med torkrum finns i grannhuset.

Uteplats

Stor balkong i utmärkt västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Balkongen är delvis inglasad och försedd med markis för de varmaste dagarna.

Energideklaration

Status:
Utförd (2018-12-11)
Prestanda:
120 kWh/m2 år
Energiklass:
E

Ekonomi

Pris:
1 790 000 kr
Månadsavgift:
4 828 kr/mån. i avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband
Andel i föreningen:
1.42615%
Andel av årsavgift:
1.42615%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
200 kr
Summa
500 kr

Uppgifter enligt säljaren.

Föreningen

Namn
HSB Brf Ekdungen
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-0715
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
90 st
Parkering
Föreningen har 71 st parkeringsplatser, varav 35 st med elstolpe. Till parkeringsplatserna är det separat kö.
TV/bredband
TV via Com Hem, grundutbud om ca 18 kanaler ingår i månadsavgiften. 100 Mbit/s bredband via Com Hem ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns två övernattningslägenheter (på Klockhusgatan 3 och 5). Ett mindre motionsrum med bastu och dusch håller på att färdigställas på Klockhusgatan 3.
Allmänt om föreningen
Byggår 1955-56
1994 Omputsning av fasad samt renovering av balkonger
1997 Rörstamsbyte och badrumsrenovering
2001 Omläggning av tak
2005 Renovering värmesystem, utbyte ytterdörrar samt uppsättning av postfack i entréplan.
2006-07 Renovering av tvättstugorna.
2009-2010 Renovering av fasader. Nya fönsterpartier med treglas isolerfönster samt helt ny balkongdörr i vardagsrum.
2011 Utemiljön med lekplatsen och innergårdarna.
2015 Byte till rörelsestyrda ledlampor i trapphus och källare.
2017 Övernattningsrum i föreningen.
2017 Samtliga bostäder fick markis på balkongen.
2017 Källaren målades om och hobbyrummet gjordes iordning.
2018 Trapphuset nymålad.
2019 Installation av låssystem med tagg och elektronisk bokning av tvättstuga och gästlägenhet.

NÄSTA VISNING

Lör 25 Januari Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 49
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Klockhusgatan 3B
Område:
Skälby
Boarea:
95 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
4 rum varav 3 sovrum.
Byggår:
1956
Pris:
1 790 000 kr
Månadsavgift:
4 828 kr/mån. i avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband
  • Eric Giljam
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 0709-755 007
  • Skicka e-post
  • Kim Gjukaj
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-7795452
  • Skicka e-post