Svensknabbevägen 24B

För hundra år sedan var Svensknabben hemvist åt en av Kalmars mest berömda familjer - familjen Jeansson. I slutet av 1800-talet lät kvarnägaren John Jeansson etablera ett sommarboende på udden. Successivt växte en förstklassig miljö fram som än i dag låter sig beskådas.

Låt mig få presentera förvandlingen av en vacker gårdslänga som nu stoltserar med bostäder av högsta kvalitet. Här är det husets hjärta och själ som fått komma i första hand när alla besluts tagits. Hemmet stod klart för inflytt 2017.

Att hitta ett boende tillika detta är en möjlighet som inte kommer ofta. 124 välplanerade kvadratmeter intill skogsbrynet med bruset från havet. Din terrass är på 21 kvadrat och placerad med förmån för eftermiddags- och kvällssol. Med tre trappsteg når fötterna gräset.

Väl tilltaget sällskapsrum som ligger med en öppen planlösning till det påkostade köket. Med ett kök från Kvänum tillhör du en exklusiv skara. Minimalistisk design möter funktion. Sällskapsytor på närmare 65 kvadratmeter genomsyras av svårslaget ljusinsläpp från de pampiga fönsterpartierna som vetter mot Villa Solbackas trädgårdsallén med glimtar av vattnet.

Samtidigt som du når stadens centrum på några minuter har du naturen och dess oöverträffade utsikt alldeles utanför fönstret. Skogbevuxna partier, uddar och näs utmed Kalmarsund som bjuder på mäktig utsikt mot Öland.
4 490 000 kr

Planlösning

Vi passerar hästhagarna och kommer ut till det kulturhistoriska området på Svensknabben som formats av Jeanssondynastin. Idag en fin blandning av skog och hav, nytt och gammalt. Endast två kilometer från Kvarnholmen men ändå den berikande frihetskänslan i lantlig miljö.

Den stora ekonomibyggnaden ritades av arkitekten Olin och uppfördes troligen 1902. Historiska, charmiga och helt unika detaljer sida vid sida med det nya moderna - såväl exteriört som interiört. Husets framsida är vänd mot Solbacka och dess fina trädgårdsområde som står öppen för dig att ströva i.

Egen ingång i markplan uppskattas. Välkommen in! Den påtagliga rymd, ljusinsläppet och de smakfulla färgvalen är genomgående för hemmet. Fin pärlspont pryder väggar och tak. Med golvvärme i hela lägenheten får du en behaglig boendemiljö. På golvet vilar vacker enstavsparkett i ekutförande från Kährs. Samma golv löper enhetligt vidare i hela bostaden. I hallen finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. För dig som vill ha hallen fri från nyss nämnda, finns praktisk klädkammare. En klädkammare som nuvarande ägare valt att inreda för att maximera förvaringen. Från hallen når vi bostadens helkaklade gästtoalett med inredning från Kvänum.

Hallen leder oss vidare in till de öppna sällskapsytorna. På ena kortsidan löper från golv till tak, vägg till vägg, stora fönsterpartier. Längs med nyss nämnda fönster löper en platsbyggd hylla. Ljusinsläppet är något utöver det vanliga och utsikten likaså. Villa Solbacka, allén och vattnet som vackert omfamnas av naturen. Här samsas många kvadrat om uppmärksamheten! Köket från Kvänum är skräddarsytt för just denna bostad med ambition att förhöja och beakta de historiska anorna. Rena linjer, modernt och tidlöst. Stryk handen längs med den cirka 3,5 meter långa bänkskivan i granit. Släta, handtagsfria luckor i mörk gråmålad ask. I rostfritt utförande finns fristående kyl och frys, inbyggnadsugn och mikro samt integrerad diskmaskin. Induktionshällen är extra bred (90 cm) och ovanför den pryder stilren fläktkåpa i borstad metall. Detaljer som du inte får missa: infälld diskho, dolda eluttag, bestickinsats i ek och det gedigna hantverk av yppersta kvalitet som utmärker kök från Kvänum. Spotlights i tak.

Den öppna ytan på närmare 65 kvadratmeter ger plats för såväl matmöblemang som soffgrupp. Bjud in familj, bekanta som obekanta - här finns plats för alla. Mingla och socialisera omkring köksön, skumpan ligger på kylning i den inbyggda vinkyl.

Från sällskapsdelen har vi tillgång till bostadens lugnare del. Smakfulla spegeldörrar in till båda sovrummen. Det större rummet erbjuder generös golvyta och behagligt ljusinsläpp. Från rummet når du den drömlika utemiljön och terrassen. Tänk att få vakna till denna utsikt varje morgon!

Det andra rummet gör sig utmärkt som barn-, tonårs- eller gästrum. Ljusinsläpp från tre fönsterpartier varav ett sträcker sig ner till golvet. Från rummet når du en tilltagen klädkammare. Utrymmet fungerar lika bra som studie- eller läshörna. Ja, till och med sovhörna. Du bestämmer.

Mellan de två sovrummen finns ännu ett rum. Vad du väljer att göra med utrymmet är helt upp till dig. Kanske blir det ett rum för övernattande gäster, hemmets kontor eller barnens lekrum? Låt kreativiteten flöda och agera därefter. Utanför rummet finns goda förvaringsmöjligheter bakom skjutgarderober.

Badrummet är tilltaget, påkostat och stilsäkert. Inredning från Kvänum. Breda vita kakelplattor där man valt att sätta kaklet lodrätt för ett mer effektfullt intryck. Här finns kommod med handfat, toalett, spegelskåp, platsbesparande vikväggar i glas, takdusch, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare. Avlastningsyta på exklusiv marmorskiva. Underliggande golvvärme och spotlights i tak.

Som den entreprenör Jeansson var, med hans intresse för teknik, har man valt att hedra han med alla de "Smarta Hem-funktioner" som bostaden är utrustad med. Med endast en knapptryckning styr du belysning, termostat etc.

Byggnadssätt

Fönster:
Tidsenliga fönster i modern teknik med energiglas
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Uppvärmningssystem:
Bergvärme

Uteplats

Tilltagen terrass på 21 kvadratmeter. Placerad med förmån för eftermiddags- och kvällsol och endast tre trappsteg till orörd skogsnatur. Vattnet har du runt husknuten. Här finns plats för loungemöbler, solstolar och planteringar i mindre skala.

Renoveringar

1915-16, 1990-91, 2017

Driftskostnad

Försäkring
150 kr
Hushållsel
300 kr
Summa
450 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 2 i Lilla q, Kalmar.
  • Pris 4 490 000 kr.
  • Månadsavgift 4 461 kr/mån.
  • Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 429 kr avseende Bredband/Telefoni/TV.
  • Andel i föreningen är 18.675%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Bostadsrättsförening

Namn
Lilla q
Antal lägenheter
5 lägenheter
Mark
Föreningen äger marken.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen är döpt till Brf Lilla q efter den klassificeringen byggnaden har för kulturminnesmärke.

Övriga byggnader

Gemensam trädgårdsbod.

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 2
Våningsplan:
Våningsplan 1 av 1. Hiss finns ej.
Adress:
Svensknabbevägen 24B
Område:
Svensknabben
Boarea/biarea:
124/21 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum.
Uteplats:
Tilltagen terrass på 21 kvadratmeter. Placerad med förmån för eftermiddags- och kvällsol och endast tre trappsteg till orörd skogsnatur. Vattnet har du runt husknuten. Här finns plats för loungemöbler, solstolar och planteringar i mindre skala.
Byggår:
1902
Pris:
4 490 000 kr
Månadavgift:
4 461 kr/mån. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 429 kr avseende Bredband/Telefoni/TV.