Stensviksvägen 30

"Bada i ljus" är en återkommande klyscha, men här stämmer det på pricken. Ta första klivet in och du förstår vad jag menar. Fönster i tre väderstreck och en glimt av Kalmarsund ger extra plus i kanten.

På en ofta efterfrågad och mycket attraktiv adress står nu en välplanerad trea i nyskick redo för en ny ägare att få flytta in och börja trivas. Stensviksvägen 30 ligger med direkt närhet till vårt vackra Kalmarsund, badplats, slottet och lummiga strövområden. Du bor i vackert 30-tals hus ritat av J Fred Olson som under 2017 totalrenoverats.

Lata dagar i solen, planteringar i lagom stor skala och trevliga grillkvällar, den väl tilltagna och mysiga trädgården gör sig ypperligt för detta och mycket mer. När du vill vara i fred njuter du av eftermiddags- och kvällssolen på din alldeles egen balkong.

Interiört bjuds du på hög standard och ett mycket gott skick. Kök och sällskapsrum i en modern, öppen planlösning. Genomgående plankgolv från Kährs och vitmålade väggar. Exklusiva material såsom Carraramarmor och påkostade vitvaror.

Framför dig har du en bostad med hög boendekvalitet.
2 690 000 kr

Planlösning

I vackert 30-tals hus i Kalmars kanske mest attraktiva kvarter ligger denna pärla. Hemmet har, tillika hela fastigheten, helrenoverats under 2017. Stig in - hela lägenheten välkomnar med dagsljus från tre håll. Säsongens jacka hänger du av precis innanför dörren. Titta ner och upptäck plankgolvet från Kährs som enhetligt löper vidare i hela bostaden. Titta upp, spotlights i tak.

Köket står sig fint rakt fram från hallen. Ljusgrå skåpinredning med detaljer i mässing - svårslaget! Bänkskiva i Carraramarmor från Italien. Vackert spröjsat fönster med utblick över föreningens mysiga trädgård. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av inbyggnadsugn och micro från Miele, 80 cm bred induktionshäll, fläkt samt integrerad kyl/frys och diskmaskin. Förvaring i världsklass. Spotlights i tak och ovanför arbetsbänken. Intill fönstret finns matplats för 4–5 personer.

Sällskapsrummet omges av fönster och är hemmets allra ljusaste hörn. Här finns plats för soffa, elektronik, hyllor och ditt favoritsällskap. Att sällskapsrummet ligger med öppen planlösning till kök möjliggör flertalet olika möbleringar. Kanske blir matplatsen till höger och soffgruppen till vänster - eller tvärtom. Du bestämmer. Från sällskapsrummet tar vi klivet ut på den tilltagna balkongen. Helt perfekt placerad till förmån för eftermiddags- och kvällssolen.

Från sällskapsrummet, via hallen, tar vi oss vidare in till sovrum nummer 1. Vackra fönster på två håll, båda lugnt placerade. Bakom intilliggande villor och hustak skymtar vi Kalmarsund. Förvaring i tre garderober. I rummet finns plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Nuvarande ägare har måttbeställt mörkläggande plisségardiner som ingår i köpet.

Det andra sovrummet ligger vägg i vägg med det förstnämnda. Fönster ut mot husets framsida och ekparkett som i resten av bostaden. Rummet gör sig utmärkt som ett kontor, barn- eller gästrum. Även här ingår mörkläggande plisségardin.

Det helkaklade badrummet bjuder på påkostade materialval. Vackert klinkergolv i marmor och breda kakelplattor på väggarna. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, kommod med handfat, handdukstork och dusch med infällbara glasväggar. Fötterna möter behaglig golvvärme. Fönstret gör det lätt att vädra.

Byggnadssätt

Fönster:
2-glas isoler
Uppvärmningssystem:
Fjärrvärme

Energideklaration

Energideklaration utförd.
Energiprestanda: 99 kWh/m² år.

Uteplats

Via dubbeldörrar tar du klivet ut på din alldeles egen balkong. Charmiga utblickar över takåsar och föreningens ljuvliga trädgård. Här njuter du av eftermiddags- och kvällssol.

Föreningens gemensamma trädgård är privat och lummig. Njut av en stor gräsyta, plats för utemöblemang, grillkvällar och avkopplande stunder i en solstol.

Driftskostnad

Försäkring
100 kr
Hushållsel
200 kr
Summa
300 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 6 i Brf Kalmarsundsparken, Kalmar.
  • Pris 2 690 000 kr.
  • Månadsavgift 3 644 kr/mån.
  • I avgiften ingår värme och vatten.
  • Andel i föreningen är 14.29%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kalmarsundsparken
Antal lägenheter
8 lägenheter (varav 1 st hyresrätter)
TV- och internetanslutning
Anslutning till Kabel-TV/Bredband/Telefoni via Telia.

Varje bostadsrättsinnehavare avtalar själv om abonnemang.
Gemensamma utrymmen
I källarplan finns tvättstuga med 2 st tvättmaskiner och 2 st torktumlare.
Förråd i källarplan.

På husets baksida finns lokal för uthyrning. Idag är lokalen uthyrd och genererar en stadig inkomst till föreningen.
Parkering
På gården finns 2 st parkeringsplatser. Till parkeringsplats separat kö.
Möjlighet till parkering utmed kringliggande gator.
Renoveringar
Huset har under 2017 totalrenoverats. Samtliga stammar, el- och vvs-installationer har bytts ut mot nya. Fasaden är nyputsad och taket är bytt.
Mark
Föreningen äger marken.
Allmänt om föreningen
Byggår 1930
Ombyggnadsår 2017

Övriga byggnader

Det finns källarförråd och tvättstuga.

Nästa visning

Tisdag 4 juni Ring 0480-420 200 för tidsbokning! Kontakta mäklaren för visning Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 6
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Stensviksvägen 30
Område:
Kalmarsundsparken
Boarea:
68 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum.
Uteplats:
Via dubbeldörrar tar du klivet ut på din alldeles egen balkong. Charmiga utblickar över takåsar och föreningens ljuvliga trädgård. Här njuter du av eftermiddags- och kvällssol.

Föreningens gemensamma trädgård är privat och lummig. Njut av en stor gräsyta, plats för utemöblemang, grillkvällar och avkopplande stunder i en solstol.
Byggår:
1930
Pris:
2 690 000 kr
Månadavgift:
3 644 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.