Lech Walesas gata 46A

Praktiskt och påkostat bostadsrättsparhus i två plan i familjära Ljusstaden. Detta är ett av de största i Ljusstaden!

Här bor du i hjärtat av Ljusstaden på mysig hörntomt. Med uteplatser i tre av fyra väderstreck garanteras många soltimmar. Placeringen på 46A är ett av områdets bästa. Med en baksida som vetter mot väster och en framsida till fördel för morgonsolen. Dessutom är detta ett av Ljusstadens största bostadsrättsparhus till storleken. Cirka 119 kvadratmeter fördelat på fem rum och kök med en möjlighet till totalt fem sovrum!

Den här femman i två plan har verkligen sina kvadratmeter på rätt plats! Här får hela familjen gott om svängrum. På entréplan ligger bostadens sociala sällskapsytor. Här råder en fin öppenhet mellan det funktionella köket och det luftiga sällskapsrummet. Sällskapsrummet är så pass stort att det går, om så önskas, skapa ett sovrum här. På entréplan återfinns också badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Huskänslan gör sig påmind med fina utblickar över uteplatser och täppa. En trappa upp finns fyra sovrum och ett helkaklat badrum med badkar.

Genomgående för bostaden är golvvärme, parkettgolv samt härligt ljusflöde tack vare fönster i tre väderstreck! Förråd på husets baksida och egen carport precis intill huset på framsidan.

Du bor i ett lugnt, barnvänligt område med närhet till skola/förskola, härlig natur och vacker havsmiljö. Kalmar golfklubb finns med cykelavstånd. Busshållplats når du med en kort promenad och gott om service finns på bekvämt avstånd. Fotbollsplan och lekplatser inom räckhåll.

Välkommen till den perfekta kombinationen av lättskött bostadsrättsboende och villakänslan!
2 790 000 kr

Rumsbeskrivning

Smidigt med en egen carport precis vid ingången. På vägen in passerar vi hemmets första uteplats. Stensatt och med plats för ett cafébord och stolar. Här fångar du morgonens första solstrålar.

Väl inne möts du återigen av solstrålar. Glaspartierna i sällskapsrummet gör att solen kan ta fart långt in över hela bostaden. Placera fötterna på ett slitstarkt klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar en mattlackad ekparkett vid. Genomgående för bostaden är behaglig golvvärme. Hallen bjuder på avhägningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Här finns även en platsbyggd sittbänk. Perfekt när du behöver snöra på dig löpardojorna. Under trappan finns ett utrymme för förvaring. Det perfekta gömstället för hemmets alla onödiga ting.

Köket är påkostat, stilrent och funktionellt. Fina förvarings- och arbetsytor och en genomgående planlösning från hall och sällskapsrum. Bänkskiva i massiv granit, vitt kakel ovan bänk och all maskinell utrustning du behöver. Induktionshäll, hel kyl och frys, diskmaskin samt två inbyggda varmluftsugnar(en av dom har Pyrolysfunktion). Den ena ugnen är en kombinerad micro. Medan du hackar, skivar och tillagar har du barnen lekandes i blickfånget. Det liggandes fönstret vid arbetsbänken tillför det lilla extra. Både i charm och i ljus. Intill det stora fönsterpartiet som vetter mot framsidan finns en fin plats för ditt matmöblemang.

Sällskapsrummet är väl tilltaget. Här finns gott om svängrum för såväl soffhörna som matmöblemang. Även ett mindre dansgolv kan få ta plats - om så önskas. Stora fönsterpartier bidrar till det fina ljusinsläppet och villakänslan gör sig påmind med den lummiga baksidan i blickfånget. För de som önskar och behöver finns här möjlighet att skapa ytterligare ett sovrum. Från sällskapsrummet når vi hemmets uteplats och trädgård.

Från hallen når du ett av bostadens två badrum. Självklart helkaklat. Infällda spotlights i taket och behaglig golvvärme. Praktiskt med egen tvättmaskin och torktumlare. Fönster som släpper in dagsljuset och gör det lätt att vädra. I övrigt finns här toalett, spegelskåp med ljusramp, kommod med handfat och dusch med infällbara vikväggar.

Nu är det dags att ta sig upp till våning två. Från trappan upp har du högt i tak och gott om rymd.

Här väntar fyra välplacerade sovrum, alla med ett lugnt och insynsskyddat läge. Sovrum, arbetsrum, barn- eller gästrum? Ja, här är det just dina önskemål och behov som får bestämma. I föräldrasovrummet finns garderober med skjutdörrar. I ett av sovrummen som vetter mot husets baksida finns fönster på två håll samt förvaring i två garderober. I rummen är väggfärgen nyligen uppfräschad.

Under årets kallare dagar kan det vara skönt att värma sig med ett bad. Den möjligheten finns i det helkaklade badrummet. Badkar, tvättställ med underliggande förvaring, spegelskåp och toalett. Badrummet har infällda spotlights, fönster och golvvärme.

Byggnad

Byggnadsår:
2015
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övriga byggnader:
Till bostaden följer ett förråd.

Uteplats

Tack vare hemmets placering på gaveln garanteras du här massor av sol! Din uteplats börjar på framsida med morgonsol och slingrar sig sedan runt husets knut åt söder och avslutas med uteplatsen som vetter mot husets baksida, perfekt placerad i väster. Här finns såväl en altan som en grästäppa. Nuvarande ägare har gjort uteplatsen mer privat med insynsskydd. Här kan du slappa i en solstol, spela kubb, plantera grönt och bjuda in till trevliga grillkvällar.

Energideklaration

Status:
Utförd (2017-03-06)
Primärtenergital:
83 kWh/m2/år
Energiklass:
D

Ekonomi

Pris:
2 790 000 kr
Månadsavgift:
5 902 kr/mån. I avgiften ingår carport och förråd. Till avgiften tillkommer 184 kr/mån för bredband och TV. (Obligatoriskt tillägg).
Andel i föreningen:
9.4454%
Andel av årsavgift:
9.44539%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
1 000 kr
Vatten/avlopp
200 kr
Försäkring
100 kr
Summa
1 300 kr

Under posten el inkluderas även fjärrvärmen.

Föreningen

Namn
Riksbyggens Brf Rasten
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769625-5970
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
13 st
Parkering
Till varje bostadsrätt hör en carportplats. Gästparkeringar finns.
TV/bredband
Tv via Telia (fiber), paket Lagom och bredband via Telia (fiber), 8-10 Mbit/s ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns miljörum och gemensamt förråd med trädgårdsredskap. Det finns även möjlighet att nyttja grannföreningens samlingslokal och övernattningslägenhet.
Allmänt om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning 2015.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättsparhus, lghnr 1101
Våningsplan:
Hiss finns ej.
Adress:
Lech Walesas gata 46A
Område:
Ljusstaden
Boarea:
119.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
5 rum varav 4 sovrum.
Byggår:
2015
Pris:
2 790 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
5 902 kr/mån. I avgiften ingår carport och förråd. Till avgiften tillkommer 184 kr/mån för bredband och TV. (Obligatoriskt tillägg).
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Linnie Löfgren
  • Mäklarassistent
  • 0480-420 200
  • 0703-713823
  • Skicka e-post