Strandgatan 39

Redan från gatan anar du som är uppmärksam att detta hem kan vara något alldeles speciellt. Ett hem, så långt ifrån ett fyrkantigt betongboende. Det här är kärlek på högsta nivå, i alla fall högst upp i ett av stans mest trivsamma kvarter – Fredriksskans. Stadsarkitekten J. Fred. Olson har som ingen annan satt sin prägel på Kalmar. Mitt i city, på Strandgatan 39 stoltserar hans verk från 1930. Insynen är noll, men utsikten maximal mot föreningens mysiga fruktträdgård.

Stolt presenterar jag denna unika etagetvåa.

2004 bildades Brf Fredriksskans. Samma år totalrenoverades bostaden. Charmiga inslag av nakna takbjälkar, snedtak och spännande vinklar och vrår. Att det är öppet upp till nock ger hemmet en påtaglig rymd. Den öppna planlösningen möjliggör flertalet olika möbleringar. Nuvarande ägare har totalrenoverat köket till perfektion med noggrant utvalda färg- och materialval. Moderna attribut och smakfull inredning – som taget ur ett inredningsmagasin! Marmor och mässing – en oslagbar kombination! Du kommer uppskatta nuvarande ägarens investering i mer avlastnings- och förvaringsytor.

När du bosätter dig på Strandgatan har du lika nära till lugnet på natursköna Lindö som till stadskärnans utbud av restauranger, shopping och nöje!
Det här är en bostad utöver det vanliga!

Planlösning

Vi välkomnas in och möts direkt av det härliga ljuset som når oss från fönster på två håll och charmigt takfönster. Innanför dörren finns plats att hänga av ytterkläder och skorna placerar vi på den praktisk platsbyggda skohyllan.

Nästa steg in tar oss till sällskapsrummet med bjälkar från golv till tak och vitmålade väggar. Här finns plats för både TV, soffa och ett mindre matmöblemang. Rummet har en imponerande rymd med öppet upp till nock.

Det nya köket ligger med öppen planlösning till sällskapsrummet. Det är svårt att inte imponeras. Hatten av till nuvarande ägare. Helt rätt i tiden, praktiskt och galet snyggt! Ett kök, perfekt för dig som gärna hackar lite här och skivar lite där. Du behöver aldrig mer vara rädd för att ta plats – detta kök är gjort för att ta plats. Med goda arbetsytor kommer goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen i rostfritt utförande består av kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt och diskmaskin. Matmöblemanget gör sig fint i direkt närhet till fönstret med vy ut över trädgården och kvarterets takåsar.

Badrummet bjuder på helkaklade väggar i vitt och på golvet ligger en våtrumsmatta. Duschen är avskild med glasbetong. Tillhörande utrustning är toalett, tvättställ, spegelskåp och handdukstork.

Låt oss ta trappan upp till sovrummet. Här finns gott om plats för både dubbelsäng och mindre kontor. Från sovrummet ser vi ner till sällskapsrum och kök. Liksom nedervåningen finns fönster på två håll varav det ena är ett takfönster och det andra ett vacker halvmåneformat. Härifrån når vi också bostadens klädkammare. Något vi alla önskar och behöver!

Energideklaration

Energideklaration utförd.
Energiprestanda: 95 kWh/m² år.

Uteplats

Som boende i föreningen har man fri tillgång till den mysiga fruktträdgården. Här kan du bjuda in till trevliga grillkvällar eller varför inte bara ta en bok och slappa i skuggan.

Driftskostnad

Försäkring
80 kr
Hushållsel
340 kr
Summa
420 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 14 i Brf Fredriksskans, Kalmar.
  • Månadsavgift 3 681 kr/mån.
  • I avgiften ingår värme, vatten, tv-paket Lagom från Telia och fiberbredband 100/100.
  • Andel i föreningen är 6.68%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fredriksskans
Antal lägenheter
14 lägenheter
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta [email protected]
TV- och internetanslutning
Kanalpaketet Lagom med Telia ingår i avgiften. Router och 1 st digitalbox med tv-dosa ingår i varje lägenhet men tillhör föreningen.
Fiberbredband från Telia 100/100 ingår i avgiften.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga och källarförråd i huset.
Parkering
Garageplats. Går att hyra för 725 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra för 140 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Mark
Föreningen äger marken.
Allmänt om föreningen
Huset är ritat av förre stadsarkitekten i Kalmar, Fred Olsson, och byggdes 1930.

Föreningen bildades 2004 och huset har sedan dess genomgått omfattande renovering. Ny utvändig dränering och isolering gjordes 2008 samtidigt med asfaltering och stensättning av gångar och uteplatser. Parkeringsplatserna utrustades med uttag för motorvärmare. Ett cykelförråd i egen regi byggdes under sommaren. Under 2009 har källaren åtgärdats med ny isolering, nya stammar och nytt golv. 2010 renoverades östra fasaden. 2012 målades alla fönster utvändigt. 2013 drogs fiber in (Telia). 2014 byttes den gamla fjärrvärmeväxlaren ut. 2015 genomfördes energideklaration

Föreningens hemsida hittar du på www.fredriksskans.com

Övriga byggnader

Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga. Allt finns i huset.

Gårdsplats/innergård

Som boende i föreningen har man fri tillgång till den mysiga fruktträdgården. Här kan du bjuda in till trevliga grillkvällar eller varför inte bara ta en bok och slappa i skuggan.

Övrigt

Föreningens egna hemsida hittar du på , http://www.fredriksskans.com

Tillgång till trädgård i samråd med föreningen.

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning Kontakta mäklaren för visning
Budgivning pågår
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 14
Våningsplan:
Våningsplan 3 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Strandgatan 39
Område:
Centralt
Boarea:
48 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Uteplats:
Som boende i föreningen har man fri tillgång till den mysiga fruktträdgården. Här kan du bjuda in till trevliga grillkvällar eller varför inte bara ta en bok och slappa i skuggan.
Byggår:
1930
Pris:
1 725 000 kr eller högstbjudande
Månadavgift:
3 681 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv-paket Lagom från Telia och fiberbredband 100/100.