Banérgatan 8A

Denna bostad låter varje kvadrat tjäna sin fulla rätt! Vill du bo här själv, med din respektive, bästa vän, ditt syskon eller barn? Banérgatan 8A passar alla kombinationer. Du bor i ett lugnt och välskött område, granne med villakvarter och lummig skog. På våning två med ett högt och fritt läge får du som en egen liten fristad. Cirka 59 kvadratmeter har fördelats på två rum och kök vilket innebär att samtliga rum bjuder på generös golvyta. Ljust, uppfräschat kök med goda arbets- och förvaringsytor samt all den maskinella utrustningen du kan tänkas behöva. Originalparketten i sällskapsrummet har man valt att bevara, slipa och förfina. Genomgående för bostaden är trägolv och nya ytskikt. Balkongen vetter mot husets baksida. Solen gör dig sällskap under frukost och tidig lunch.

Gedigen och välskött förening med möjlighet att nyttja en övernattningslägenhet. I huset finns bekvämligheter såsom cykelförråd, källarförråd och tvättstuga. Du bor med korta avstånd till skola/förskola, mataffär, fina strövområden och Kalmarsund. Du tar dig snabbt och smidigt in till city! Välkommen att trivas från första stund!
875 000 kr

Planlösning

I lugna kvarter, på Banérgatan 8A, hittar du en smakfullt uppfräschad tvårummare. Du välkomnas in och möts av den ljusa hallen. Fötterna placeras på uppskattat parkettgolv. Samma golv löper vidare in i kök och sovrum. Värt att notera: golvet är nylagt 2014. Samma år målades samtliga väggar i hela bostaden. Hallen bjuder på goda avhängningsmöjligheter.

Från hallen når du sällskapsrummet med välbevarad, slipad ekparkett och vitmålade väggar. Rikligt med ljusinsläpp från stort fönsterparti och balkongen. Öppna ytor möjliggör flertalet möbleringar med soffgrupp och matsalsmöbler. Från sällskapsrummet tar du dig ut på balkongen. En favoritplats när det är dags för morgonkaffet. Solen gör dig sällskap under morgon och förmiddag. Njut av fria vyer samt ett lugnt och skyddat läge.

Vägg i vägg med sällskapsrummet hittar du hemmets sovrum. Rummet är placerat mot husets baksida och ett stort fönsterparti släpper in rikligt med dagsljus. Läget är helt perfekt - ostört mot innergården. Vitmålade väggar omger en ljusgrå fondvägg. Rummets storlek ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och byrå. Förvaring i garderober.

Köket är uppfräschat och renoverat 2014. Stilrent, funktionellt och riktigt trivsamt! Här finns gott om förvarings- och arbetsytor. En snygg detalj som du säkert uppmärksammat är de vita kakelplattorna som slingrar sig runt fläkten ända upp till taket. Den maskinella utrustningen som följer är spis med häll, fläkt och kyl/frys. I detta kök kombineras nytta med nöje, matlagning med skratt och umgänge. Dina gäster placerar du vid matbordet intill det första fönstret. Medan du hackar, river och donar i köket kan du via det andra fönstret blicka ut mot husets framsida.

Det helkaklade badrummet renoverades 1999-2000 i samband med föreningens stambyte. I badrummet finns badkar, vägghängd wc, handfat, handdukstork och badrumsskåp. Tvättstugan är bekvämt i huset men för dig som vill öka bekvämligheten finns utrymme för tvättmaskin i badrummet.

Energideklaration

Energideklaration utförd.
Energiprestanda: 145 kWh/m² år.

Uteplats

Mysig balkong placerad mot föreningens innergård.

Driftskostnad

Försäkring
200 kr
Hushållsel
300 kr
Summa
500 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 16 i Riksbyggen Brf Talldungen Kalmarhus 12, Kalmar.
  • Pris 875 000 kr.
  • Månadsavgift 3 135 kr/mån.
  • I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
  • Andel i föreningen är 0.44109%.
  • Andel av årsavgift är 0.44095%.
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Inre reparationsfond är 4 053 kr

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Talldungen Kalmarhus 12
Antal lägenheter
207 lägenheter
Antal lokaler
9 lokaler
Föreningens ekonomi
God ekonomi, se årsredovisning.
TV- och internetanslutning
Tv via Com Hem, grundutbud ingår i avgiften.

Bredband via Bredbandsbolaget eller Com Hem (tre hål i väggen).
Parkering
48 garageplatser, går att hyra för ca 300 kr/mån. Separat kö tillämpas.
141 parkeringsplatser, går att hyra för ca 75 kr/mån. Separat kö tillämpas.
Renoveringar
Målning trapphus 2019
Dörrar/entrépartier/portar 2023
Mark
Föreningen äger marken.
Allmänt om föreningen
Stambyte och badrumsrenovering 1999-2000
Nya isolerande ytterfönster och balkongdörrar 2005
Nya säkerhetsdörrar och postboxar samt renovering av ventilation 2012
Huskroppar utvändigt 2016
Markytor 2016
Ny tvättstugeutrustning 2017
I föreningen finns även en övernattningslägenhet med kökspentry och dusch. Perfekt för långväga gäster.

Övriga byggnader

Tvättstuga och källarförråd i huset!

Nästa visning

Tisdag 18 december Ring 0480-420 200 för tidsbokning Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 16
Våningsplan:
2 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Banérgatan 8A
Område:
Tallhagen
Boarea:
59.5 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Uteplats:
Mysig balkong placerad mot föreningens innergård.
Byggår:
1958-59
Pris:
875 000 kr
Månadavgift:
3 135 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.