Norrgårdsgatan 7B

Med ett efterfrågat läge, stabil förening och tilltalande planlösning har du här alla förutsättningar för att trivas!

Här presenteras en trerummare på attraktiva Norrgård med låg månadsavgift om 2 996 kr. Denna gaveltrea bjuder på fönster i tre väderstreck och stor klädkammare. När tre rum och kök är riktigt välplanerade, då är de planerade just så här. Här är kvadratmetrarna verkligen placerade på rätt ställe. Genomgående för bostaden är nylagt parkettgolv i ek och ljusa väggar. Köket är hemtrevligt, rymligt och ger plats för matbord. Badrummet är helkaklat och fräscht. Du kan koppla av och lapa sol på den inglasade och väl tilltagna söderbalkongen. Omgivningen skämmer bort dig med välskötta, gröna innergårdar med sittplatser, fotbollsplan och planteringar.

För oss Kalmariter är Norrgård välkänt. Kalmars centrala mittpunkt, med direkt närhet till precis allt! City, stormarknad, natur och bad. Brf Kalmarhus 14 är en stor del till varför Norrgård blivit ett av stans mest populära område att bosätta sig i. En välskött förening som för dig som medlem innebär låg boendekostnad. När du har övernattande gäster på besök hyr du bekvämt föreningens gästlägenhet som ligger i grannhuset.
1 790 000 kr

Rumsbeskrivning

I välskötta och trivsamma kvarter tar vi klivet in i porten med siffran 7B på dörren. På våning tre välkomnas vi in i denna trerummare. I hallen placerar vi fötterna på nylagt parkettgolv. Likadana golv möter oss i sällskapsrum och de båda sovrummen. Hallen är L-formad och möblerbar. Rakt fram från hallen, i tilltagen klädkammare finns oanade förvaringsmöjligheter. Rena drömmen om du frågar mig. I hallen har väggarna fått sig en stor dos kärlek i form av renoveringstapet och ny kulör. De ljusa färgvalen i kombination med ljusinsläpp från tre håll gör hallen ljus och härlig.

Första svängen till höger leder oss in i det hemtrevliga köket från Marbodal. Här har du allt för att kunna laga mat och umgås i goda vänners lag. Fötterna har du hunnit placera på det nylagda golvet. Generöst med förvaring i alla stora lådor och bakom alla luckor. Den maskinella utrustningen består av spis med induktionshäll (2015), diskmaskin, fläkt och två kyl/frys (2015). Intill fönstret finns naturlig plats för matbordet. På högre höjd, med fri sikt kan du inte förvänta dig annat än fantastiskt ljusinsläpp.

Bostaden bjuder på två sovrum. Det första rummet ligger vägg i vägg med köket. Här får du plats med dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Rummet är placerat med ett lugnt och insynsskyddat läge. Sovrum nummer två ligger till vänster om hallen. Rummet är tilltaget, väggarna har blivit ompysslade med renoveringstapet och ny, ljus kulör.

I det väl tilltagna sällskapsrummet möts vi av härligt ljusinsläpp. Fötterna placerar vi på nylagt parkettgolv. Den generösa golvytan gör det möjligt att möblera med både matplats och soffgrupp. Som en förlängning av rummet har vi det inglasade uterummet i söderläge. Du njuter från tidig vår till sen höst. Här finns skjutbara fönsterpartier, rullgardiner och gott om plats. Jag kan lova många soltimmar och trivsamma stunder. Detta är helt klart ett rum att umgås och trivas i!

Badrummet är helkaklat och välplanerat. Fötterna möter fint klinkergolv. Här finns nytt handfat med kommod, toalett, dusch med infällbara vikväggar och handdukstork. Förvaring i världsklass! Behagligt med golvvärme.

Byggnad

Byggnadsår:
1961
Övriga byggnader:
Till bostaden följer ett källarförråd och matkällare. I huset finns cykelförråd. I grannhuset finns tvättstuga, föreningslokal samt övernattningslägenhet.
Renoveringar:
2020
- I hall, vardagsrum och båda sovrum nytt parkettgolv i ek (14 mm)
- I kök nytt laminatgolv

- Ny kommod med handfat, nytt skåp och ommålat tak

- Samtliga element, fönster, innerdörrar och tak är nymålade

- Samtliga väggar (förutom i klädkammare och ena sovrummet) är ompysslade med renoveringstapet och målning

- Väggar och tak i klädkammaren är ommålade

Uteplats

Inglasat uterum med solgardiner, skjut- och låsbara fönster. Med ett eftertraktat söderläge njuter du av solen stora delar av dagen.

Energideklaration

Status:
Utförd
Prestanda:
109 kWh/m2 år

Ekonomi

Pris:
1 790 000 kr
Månadsavgift:
2 997 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer 165 kr i månaden avseende fiberbredband.
Andel i föreningen:
0.45451%
Andel av årsavgift:
0.45451%
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
100 kr
Summa
400 kr

Föreningen

Namn
Riksbyggen Kalmarhus 14
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2075
Föreningens ekonomi
God ekonomi föreningen. För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
252 st
Antal lokaler
34 st
Renoveringar
2018 Nya låssystem
2018 Utemiljön
2019 Fasadputsning
2021 Tvättstugeutrustning
Parkering
Parkeringsplats går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
TV/bredband
Ansluten till kabelnät. Com Hems grundutbud ingår i månadsavgiften ca 15 kanaler! Fiberbredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, två källarförråd varav ett större, föreningslokal och tvättstuga. I föreningen finns dessutom en ny gästlägenhet - perfekt när vänner och familj är på besök.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Ripan 1 och 2. På fastigheterna finns nio byggnader med totalt 252 lägenheter. Fastigheternas adress är Stagneliusgatan 18-24 och Norrgårdsgatan 1-11 i Kalmar.

2000 Stambyte och totalrenovering av våtutrymmen
2004 Renovering av fönster
2010 Renovering av tvättstugorna
2010 Nya entrédörrar och säkerhetsdörrar, postboxar och ommålning av trapphus
2012/2013 Byte av tak på samtliga hus.
2014 Förbättring av utemiljöerna.

NÄSTA VISNING

Tis 31 Mars Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 204
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Norrgårdsgatan 7B
Område:
Norrgård
Boarea:
69.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3 rum varav 2 sovrum.
Byggår:
1961
Pris:
1 790 000 kr
Månadsavgift:
2 997 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer 165 kr i månaden avseende fiberbredband.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post