Frejagatan 3B

Alltid lika trevligt att få presentera ett boende utöver det vanliga! På Bremerlyckan, närmare bestämt i det pampiga huset på Frejagatan 3B, gömmer sig 72 välplanerade kvadratmeter. En tvåa på pappret, men vilka ytor och volymer! 2009 kom en välkommen förvandling. Från tidigare lokalyta till en ljus sekelskiftestvåa. Pampiga fönster i två väderstreck, snövita snickerier, imponerande takhöjd och en tilltalande planlösning.

På Frejagatan bor du bekvämt i markplan med egen ingång från föreningens privata innergård. Direkt närhet och tillgång till innergården gör att du mer än gärna tar kaffet med dig ut. Att uppskatta är de högt placerade fönsterpartierna. De berikar dig med ljuvligt dagsljus och med sin placering undviker du besvärande insyn. Genomgående ljusa väggar, tilltagna ytor och goda förvaringsmöjligheter - vart du än vänder dig! Generösa umgängesdelar med öppet mellan kök och sällskapsrum. Det helkaklade badrummet är utrustat med tvätt och tork.

Föreningen är stabil och välmående. Bo bra till låg boendekostnad. Föreningens övernattningslägenhet är högt uppskattad och perfekt när du har övernattande gäster på besök. Bremerlyckan är absolut ett av Kalmars mest attraktiva bostadsområde. En självklarhet då du bor med direkt närhet till Kalmarsund, Gamla stan, vackra promenadstråk och endast en kort promenad in till centrum. I kvarteret finns en välsorterad livsmedelsbutik.

Här är det som klyschan säger, "Bara att flytta in".
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare. Läs mer om tjänsten

Planlösning

Denna ståtliga bostad nås via föreningens privata och mysiga innergård. Charmigt och bekvämt med egen ingång i markplan.

Stig in! Jag förstår att det är mycket att ta in. Den påtagliga rymd, imponerande takhöjd och smakfulla färgvalet är genomgående för hemmet. På golvet vilar ekparkett. Samma typ av golv följer genom bostadens samtliga rum, enhetligt och snyggt. I direkt anslutning till entrén finns goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Bakom skjutdörrar gömmer sig oanade förvaringsmöjligheter. Ovanför nyss nämnda dörrar finns spotlights.

Det första rum vi besöker ligger från hallen till höger. Med ett lugnt läge mot innergården hittar du sovrummet. Det stora fönsterpartiet är högt placerat vilket för dig innebär ljuvligt dagsljus utan risk för besvärande insyn. Förvaring i världsklass bakom fyra tilltagna garderober! Detta sovrum har precis allt man önskar sig. Harmonisk färgsättning, behagligt ljusinsläpp och gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord.

Hallen öppnar upp sig för bostadens verkliga nav, nämligen det stora sällskapsrummet som ligger med en öppen och modern planlösning till köket. Flertalet sekelskiftesfönster skänker rummet ett otroligt ljus samtidigt som grannfastigheten, lika vacker som den vi befinner oss i, fångar vår uppmärksamhet. Stuckaturer, väl tilltagen takhöjd och vitmålade väggar låter rummet komma till sin fulla rätt. Addera soffgrupp, matsalsmöblemang och ditt allra bästa sällskap.

Köket bjuder på stilsäker interiör med skåpsluckor i vitt med rostfria beslag. Detta kombinerat med vitt kakel och mörk bänkskiva - full pott! Klassiskt, neutralt och tidlöst. Diskmaskin och spis med induktionshäll från påkostade Smeg. I övrigt finns fläkt samt hel kyl och frys. Generöst med förvarings- och avlastningsytor. Matplats intill de stora fönsterpartierna.

Det helkaklade badrummet ligger med ingång från hallen. Praktiskt med både tvättmaskin och torktumlare. I övrigt finns dusch med platsbesparande vikväggar, handdukstork, toalett, kommod och spegelskåp med inbyggd belysning. Behagligt med golvvärme.

Energideklaration

Energideklaration utförd.
Energiprestanda: 107 kWh/m² år.

Uteplats

Mysig, gemensam innergård med utemöblemang och planteringar.

Renoveringar

Hela bostaden är ombyggd 2009 av PEAB

2009
Skjutgarderober i hall
Tvättmaskin och torktumlare

2016
Ny kommod och spegelskåp i badrum
Ny spis från Smeg

2017
Ny diskmaskin från Smeg

Driftskostnad

Försäkring
100 kr
Hushållsel
350 kr
Summa
450 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 134 i Brf Furan 4, Kalmar.
  • Månadsavgift 3 131 kr/mån.
  • I avgiften ingår värme och vatten.    Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 264 kr avseende kabel-tv och fiberbredband.
  • Andel i föreningen är 2.46157%.
  • Andel av årsavgift är 2.36213%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Furan 4
Antal lägenheter
38 lägenheter
Föreningens ekonomi
Solid ekonomi i föreningen. För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Ordf. Reinhold Liljedahl: 070-27 52 396

Föreningen har en egen hemsida som du finner på www.furan4.se
TV- och internetanslutning
Tv via Bredbandsbolaget, grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.
Mark
Föreningen äger marken.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2009. Huset byggdes 1910

Övriga byggnader

Det finns tvättstuga i huset, källarförråd samt en välutrustad övernattningslägenhet.

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 134
Våningsplan:
Våningsplan 1. Hiss finns ej.
Adress:
Frejagatan 3B
Område:
Bremerlyckan
Boarea:
72.8 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Uteplats:
Mysig, gemensam innergård med utemöblemang och planteringar.
Byggår:
1910
Månadavgift:
3 131 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 264 kr avseende kabel-tv och fiberbredband.