Linnégatan 14A

På Linnégatan 14A vilar en av stans bäst bevarade hemligheter. Belägen i vacker fastighet anno 1903 som andas så mycket historia, stil och viss mystik gör detta hem till en ren dröm. I Kalmar är vi är inte bortskämda med pampiga paradvåningar men denna femrummare mäter imponerande 155 kvm. Addera dessutom en takhöjd på närmare 3,2 m och ljusinsläpp från fyra väderstreck.

Vad sägs om tre rum i fil, där du kan stå i ena änden och se rätt igenom hela härligheten genom pardörrar på rad? Eller de tre vackra kakelugnarna? Alla tre unika i sitt slag och fullt fungerande.

Att bostaden blivit väl omhändertagen undgår ingen. Här har ingen renovering gått överstyr, utan det gamla har varsamt bevarats och förfinats. Charmiga detaljer såsom stuckaturer, takrosetter, höga golvlister och ståtliga pardörrar väntar på dig.

Salongsrum, matsal, bibliotek och en serveringsgång till det förtrollande köket – äntligen får du allt du någonsin drömt om. Och du, bygglov på balkong finns.
4 190 000 kr

Planlösning

På Linnégatan, en anonym och välbevarad adress, stoltserar en vacker och pampig fastighet med byggår 1903. Vi öppnar den ståtliga röda porten. Entrén och trapphuset speglar det som den rikt dekorerade fasaden bygger upp i såväl förväntan som skönhet. Breda trappor och vackra detaljer visar oss vägen upp till våning två.

Vi vrider nyckeln i låset. Stig på. Jag förstår att det är mycket att ta in. Den påtagliga rymd, imponerande takhöjd och det fantastiska ljusinsläppet. Fötterna har du hunnit placera på slitstarkt klinkergolv. I direkt anslutning till hallen finns utrymme för avhängning av ytterkläder och skor. Vitmålade väggar visar oss vägen och vackra parspegeldörrar möter oss mot såväl kök som salong.

Till vänster i hallen, via nyss nämnda pardörrar når vi det exklusiva köket. Exklusivt i den bemärkelsen att tidigare ägare specialbeställt köket från tyska Nolte Küchen för att matcha sekelskiftescharmen som så fint bevarats. Här har man renoverat med stor respekt för hela hemmets själ och hjärta. Det är svårt att inte förälskas. Den vackra serveringsdelen med väggfasta skåp för finporslinet, de upplysta vitrinskåpen och de många detaljerna fulländar köket. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys från Liebherr, diskmaskin, fläkt, inbyggd micro och gasspis. Den påkostade diskhon kommer från Villeroy & Boch. Mörkt parkettgolv och infällda spotlights. Där de stora fönsterpartierna idag är placerade finns bygglov för balkong.

Med en naturlig koppling till köket når vi hemmets matsal. Vilket rum! Jag vet knappt vart jag ska börja. Förstår att du känner likadant. Vi börjar med att titta upp. Fortfarande en imponerade takhöjd och vackra stuckaturer som omfamnar rummet. Titta ner. Vacker fiskbensparkett i rökbetsad ek. Titta rakt fram. Stora fönsterpartier som golvar dig med sitt rika ljusinsläpp. Titta till vänster och möt rummets fantastiska kakelugn. Ta dig tid, och titta på detaljerna. Tappat hakan än?

Från matsalen når vi hemmets bibliotek. Placerat på gaveln med ljusinsläpp från två håll och självklart en värmande och vacker kakelugn. Ett rum, tillika matsalen, helt unikt i sitt slag.

Via parspegeldörrar välkomnas vi in i salongen. Ännu mer pampiga fönsterpartier (tre!!), klassiska takstuckaturer och stavparkett. Och med en blygsam placering i rummets ena hörn döljer sig ännu en magisk kakelugn.

Hemmet erbjuder idag två sovrum, men efter denna visning förstår du säkert att potentialen och möjligheten till fler finns. De två rummen ligger i varsin ände. The master bedroom nås från salongen och lever verkligen upp till sitt namn. MASTER bedroom. Generös golvyta, stora fönsterpartier och mörkt plankgolv. Förvaring i världsklass. Den ”mindre” sovrummet nås från matsalen charmar med plankgolv och påkostad garderobslänga med smart förvaring.

Duschrummet är helkaklat och nyligen renoverat. En röd tråd för hemmet är tilltagna rum, detsamma gäller här. Lyxigt med smakfull inredning, generösa förvaringsutrymmen, duschhörna, vattenburen handdukstork och tvättpelare från Bosch. Öppningsbart fönster gör det lätt att vädra. Vägg i vägg med duschrummet ligger toaletten. Även här helkaklat.

Energideklaration

Energideklaration utförd.
Energiprestanda: 152 kWh/m² år.

Uteplats

I skrivande stund har bygglov för balkong blivit godkänt. Tilltänkt utgång blir från köket mot innergården. Bostadsrättsinnehavaren står för ev utbyggnad.

Driftskostnad

Försäkring
150 kr
Hushållsel
450 kr
Summa
600 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 554 i Brf Kajan 13, Kalmar.
  • Pris 4 190 000 kr eller högstbjudande.
  • Månadsavgift 7 094 kr/mån.
  • I avgiften ingår värme och vatten.
  • Andel i föreningen är 10.7646%.
  • Andel av årsavgift är 10.67%.
  • Bostadsrätten är inte pantsatt, kontrollerad 2019-02-18.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kajan 13
Antal lägenheter
16 lägenheter
Antal lokaler
1 lokal
TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till Telia (Fiber).
Gemensamma utrymmen
Gemensamma utrymmen såsom uppfräschad innergård med grillplats och gemensamma utemöbler. I källaren finns tvättstuga och lägenhetsförråd.
Parkering
Parkering utmed kringliggande gator.
Renoveringar
2012 Åtgärdat fuktproblem i källare, plåtarbeten, kodlås m.m.
2013 Renoverat fasad, ytterfönster, tak och trädgård och markarbeten.
Föreningen kommer att sätta upp grind in mot gården (mot Linnégatan) samt byta fönsterglasen i fönstren. Planer finns även på att flytta soprummet och då göra om detta till övernattningslägenhet.


Mark
Föreningen äger marken.
Allmänt om föreningen
Det historiska huset uppfördes ursprungligen ca 1903 enligt uppgift och 1929 enligt taxering. Värdeår 1975.
Föreningen bildades 2011 genom inköp av fastigheten Kajan 13 med adresser Fabriksgatan 17 och Linnegatan 14A-D om totalt 16 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt.

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 554
Våningsplan:
2 av 4. Hiss finns ej.
Adress:
Linnégatan 14A
Område:
Malmen
Boarea:
155 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
5 rum, varav 2-3 sovrum.
Uteplats:
I skrivande stund har bygglov för balkong blivit godkänt. Tilltänkt utgång blir från köket mot innergården. Bostadsrättsinnehavaren står för ev utbyggnad.
Byggår:
1903
Pris:
4 190 000 kr eller högstbjudande
Månadavgift:
7 094 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.