Drottning Kristinas Väg 13B

Jag presenterar en attraktiv hörnlägenhet i mycket uppskattade HSB Brf Opalen. Denna tvåa är perfekt placerad, bekvämt på första våningen, lagom högt upp för att slippa besvärande insyn.

Cirka 57 kvadratmeter kostar dig 2 819 kr i månaden. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Med fönster på tre håll utlovas härligt dagsljus. Köket är välutrustat och smakfullt inrett. Helkaklat badrum med öppningsbart fönster. Sovrummet ligger precis där det ska, med ett lugnt och insynsskyddat läge. Här kan du förvänta dig förvaring i världsklass! Sällskapsrummet skämmer bort dig med många kvadratmeter, ljusinsläpp från två håll och utgång till det tilltagna uterummet.

Känn tryggheten i att bo i en välskött förening med låg månadsavgift. I föreningen finns gym, kvarterslokal och fina innergårdar med bl.a. grillplats, planteringar och lekplatser. I huset njuter du av bekvämligheter såsom tvättstuga, källarförråd och matkällare. Du bor med direkt närhet till Giraffens köpcentrum, skola, dagis och kommunikationer. Promenad- och cykelavstånd till city.
1 090 000 kr

Planlösning

Bekvämt på första våningen välkomnas vi in i en ljus hall med yta för avhängning direkt innanför ytterdörren. Fötterna sätter vi på mörkt laminatgolv. Längs med långsidan finns gott om plats för skjutgarderober eller dyl för att maximera förvaringen, utan att låta rymden i hallen påverkas.

Första svängen till vänster leder oss in i bostadens välutrustade kök. Tilltagna arbetsytor och gott om svängrum. Skåpinredning med släta luckor och rostfria beslag. Naturlig plats för köksbordet intill fönstret. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spis med häll (2019), diskmaskin och fläkt.

Från hallen öppnar sällskapsrummet upp sig. Vita väggar omsluter en smakfull fondvägg behandlad med kalkfärg. Titta ner – visst är det vackert? Tidigare ägare har slipat och betsat originalparketten. Med fönster på två håll kan vi förvänta oss ett trivsamt ljusinsläpp. Rummet ger plats för såväl matmöblemang som soffgrupp. Soffhörna med plats för umgänge blir perfekt i anslutning till det stora inglasade uterummet. Uterummet blir en given plats för solhäng. Addera infravärme så kan du nyttja rummet under årets alla säsonger.

Från hallen till vänster ligger sovrummet. Fondväggen i kalk fångar vår uppmärksamhet. Riktigt läckert och helt rätt i tiden. Fondväggen omges av vita väggar. Förvaring i världsklass i två skjutgarderober. Fönster placerat mot föreningens lugna innergård.

Det helkaklade badrummet är smakfullt inrett och fräscht. Badrummet är utrustat med duschkabin, spegelskåp med inbyggd belysning, handfat, förvaringsskåp och toalett. Fönstret gör det lätt att vädra. I föreningen pågår just nu en uppfräschning av inredningen i samtliga badrum. Inom kort kommer nytt handfat med kommod och ny vägghängd toalett adderas.

Energideklaration

Energideklaration utförd.
Energiprestanda: 141 kWh/m² år.

Uteplats

Stor inglasad balkong med skjutbara fönsterpartier och eluttag. Från tidig vår till sen höst njuter du av ett "extra rum". Balkongen är placerad till förmån för trivsam morgonsol!

Renoveringar

2010
Nytt Kök och vitvaror

2014
Nya innerdörrar till sovrum & badrum
Ny tapeter, golv, lister i sovrum och hall
Ny elcentral och jordat
Tak målat vardagsrum, sovrum och hall

2015
Garderobsdörrar

2018
Målat balkong vit, Fondvägg vardagsrum + sovrum, målat vitt i kök
Ny garderobsinredning.

2019
Ny spis

Driftskostnad

Försäkring
50 kr
Hushållsel
300 kr
Summa
350 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 82 i HSB Brf Opalen i Kalmar, Kalmar.
  • Pris 1 090 000 kr eller högstbjudande.
  • Månadsavgift 2 819 kr/mån.
  • I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
  • Andel i föreningen är 0.44904%.
  • Andel av årsavgift är 0.44904%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Opalen i Kalmar
Antal lägenheter
183 lägenheter
Antal lokaler
23 lokaler
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta HSB eller be mäklaren om kontaktuppgifter till föreningen.

Ingen beslutad avgiftsförändring.
TV- och internetanslutning
Tv via Com Hem, grundutbud ingår i avgiften.
Bredband via Telenor (fiber).
Gemensamma utrymmen
Till varje lägenhet hör förråd och matkällarförråd. Det finns cykelförråd och tvättstugor med torkrum. Föreningen har ett gym som medlemmarna får nyttja (Gustaf Adolfs väg 6).
Parkering
10 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
158 parkeringsplatser. Går att hyra för ca 100 kr/mån (utan el) resp 150 kr/mån (med el). Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Mark
Föreningen äger marken.
Allmänt om föreningen
1998 Renovering av fasader, utbyggnad och inglasning av balkonger.
2001-2002 Stambyte och badrumsrenovering.
2009-2010 Renovering av tvättstugor.
2010 Postboxar installerade.
2011 Totalrenovering av tak.
2012 Anläggning av två nya uteplatser.
2013 Renovering av lekplatser, växt-och markarbeten
2014 OVK-besiktning, installering av centraldammsugare i torkrum
2015 Markarbeten

Övriga byggnader

Det finns cykelförråd, två källarförråd varav ett större och tvättstuga. Allt i huset!

Nästa visning

Tisdag 23 april Ring 0480-420 200 för tidsbokning! Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 82
Våningsplan:
1 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Drottning Kristinas Väg 13B
Område:
Oxhagen
Boarea:
57.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Uteplats:
Stor inglasad balkong med skjutbara fönsterpartier och eluttag. Från tidig vår till sen höst njuter du av ett "extra rum". Balkongen är placerad till förmån för trivsam morgonsol!
Byggår:
1964
Pris:
1 090 000 kr eller högstbjudande
Månadavgift:
2 819 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV