Kaggensgatan 18

Kaggensgatan är idag huvudstråket från själva Kvarnholmen ner till hamnområdet och Baronens köpcentrum. Längs med gatan finns de mest skiftande byggnadsstilar från olika tider som på sitt sätt berättar gatans historia. I korsningen till Storgatan, vilar ett ståtligt bankpalats uppfört 1915.

2017 fick denna bostad, likt resterande hem i huset nytt liv. Fastighetens invändiga karaktär har fått leva vidare och tillsammans med en varm och kunnig hand har omfattande renoveringar gjorts. Historiska, charmiga och helt unika detaljer sida vid sida med det nya moderna. Huset andas så mycket historia, stil och viss mystik.

På våning tre med utsikt över stadsliv, takåsar och Domkyrkan hittar vi denna pampiga våning. Bli bortskämd med 179 kvadratmeter fördelat på 7 rum och kök. Du läste rätt. 179 kvm. 7 rum och kök. Från terrassen ser du först av alla solen gå upp bakom Domkyrkan i öst samtidigt som kvällssolen landar helt perfekt över ditt spabad. Med genomgående högkvalitativa materialval och en helt unik skräddarsydd design är detta ett hem för den kräsne köparen. Förvänta dig vackra attribut och smakfull inredning - allt i nyskick. Köket från Ballingslöv är påkostat med tillval såsom stenbänkskiva, vinkyl och exklusiva vitvaror. Vardagsrummet är spatiöst med en fungerande öppen spis och öppning till ett pampigt matrum. I samtliga rum vilar läckert parkettgolv från Kährs som påminner om svunna epokers praktfulla golvstilar - vilket är alldeles perfekt i ett hus som detta. Resterande rum får du uppleva på plats...

Välkommen till Kalmars i särklass mest spektakulära bostad.
5 790 000 kr

Rumsbeskrivning

På Kvarnholmens önskeadress vägg i vägg med det pampiga bankpalatset har du nu chansen att förvärva en bostad helt unik i sitt slag. Här bor du med ett högt och fritt läge med fönster på två håll.

Med Kaggensgatan i ryggen knappar du in portkoden och tar klivet in. Trapporna eller hissen? Låt dagsformen avgöra.

Första intrycket är allt och många gånger det avgörande. Stig på. Jag förstår att det är mycket att ta in. Hela lägenheten välkomnar med ett härligt ljusinsläpp och ett lugn få förunnat så här mitt i stan. Fötterna har du placerat på vacker, polerad marmor. Sober färgsättning kommer göra dig sällskap i samtliga rum. Hallen är rymlig och erbjuder avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Goda förvaringsmöjligheter i praktisk klädkammare. Innan vi påbörjar rundvandringen vill jag upplysa dig om att allt vi kikar på är restaurerat och uppfräschat eller helt nytt. Från hallen når vi bostadens gästtoalett samt ett duschrum.

Rakt fram i hallen, via spegeldörrar når vi sällskapsrummet. Med så många fönster längs med ena långsidan är det inte konstigt att rummet badar i ljus. Fötterna har du placerat på exklusivt parkettgolv från Kährs med en modern tvist. För att få just denna varma, bruna ton har golvet rökts och mattlackats. Det är en färgton helt perfekt för detta hem. Likadant golv löper enhetligt vidare i samtliga rum. Den öppna spisen fångar vår uppmärksamhet. Det kommer bli en sann fröjd att elda och mysa framför brasan i höst. Tack vare rummets generösa och öppna yta möjliggörs flertalet olika möbleringar.

Från såväl sällskapsrum som kök når vi den pampiga matsalen. Vilket rum! Med ett rum som detta får du räkna med att få hålla i middags- och festbjudningarna. Här finns plats för det stora sällskapet och lite därtill.

Från matsalen till självaste köket. "Wow" - blev mitt första ord. Vad blir ditt? Det är här vi får det bekräftat. Nuvarande ägare har en exceptionell smak och har inte lämnat något åt slumpen. I grund och botten hittar vi ett högkvalitativt kök från Ballingslöv. Vita, matta kökslukor med rostfria beslag. Det är svårt att slita blicken från det läckra stänkskyddet i koppar. Stryk handen längs med den mörka stenbänkskivan. Rena linjer, modernt och tidlöst. I rostfritt utförande hittar vi vitvaror av högsta kvalitet. Kyl/frys från Fisher&Paykel och fläktkåpa i borstad metall. Extra bred induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro och diskmaskin från Miele. Detaljer som du inte får missa; infälld diskho, exklusiv vinkyl med plats för 146 flaskor, spotlights och den sociala köksön med ännu mer förvarings- och avlastningsmöjligheter.

Hemmets sovrum är smart placerade i bostaden. De två första rummen hittar vi i anslutning till entrén. Rymliga med plats för säng, skrivbord och förvaring i två garderober. Från sällskapsrummet når vi en inre hall som leder oss vidare till ytterligare tre sovrum. De två rummen som ligger med fönster mot terrassen bjuder på generös golvyta med plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. I föräldrasovrummet finns förvaring i djup skjutgarderob och härifrån når vi den tilltagna terrassen. Sovrummet som ligger till höger, sett från den inre hallen och lämpar sig utmärkt för familjens tonåring, övernattande gäst eller arbetsmyra. Detta rum kan med enkelhet göras om till två sovrum.

Den inre hallen bjuder på goda förvaringsmöjligheter i garderober och en klädkammare.

Det stora badrummet nås även det från den inre hallen. Helkaklade väggar och klinkergolv med underliggande golvvärme. Inredning från Ballingslöv. Platsbyggd garderob med generösa förvaringsmöjligheter, ett måste för den stora familjen! Här finns toalett, handfat med undersittande förvaring, stor spegel, takdusch med glasvägg och extra stor handdukstork. Tvättpelare från Miele. Givetvis spotlights i tak och generöst med eluttag.

Byggnad

Renoveringar:
Löpande renoveringar under 2016/2017

2017
Fiber indraget

2019
Flera väggar i bostaden har fått ny färg/tapet.

Uteplats

En takterrass som heter duga! 36 kvadratmeter. Din alldeles egen oas mitt på Kvarnholmen. Helt fri från insyn med utsikt över Domkyrkan och intilliggande bebyggelse. Påkostat spabad från Silverforsens spa i Blekinge ingår i köpet. Smart placerat i sydöstra hörnet på terrassen. Här njuter du av ljuvlig morgonsol. Kvällssolen svänger förbi alldeles perfekt och landar på spabadet. Sommartid når solen terrassen större delen av dagen. Från terrassen har du tillgång till ett mindre förråd.

Ekonomi

Pris:
5 790 000 kr
Månadsavgift:
8 946 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
15.44%
Andel av årsavgift:
0%
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
800 kr
Försäkring
200 kr
Summa
1 000 kr

Föreningen

Namn
Brf Apotekaren
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769630-7706
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
11 st
Renoveringar
2017 Fiber indraget.
Parkering
Som boende på Kvarnholmen har du möjlighet till boendeparkering. Boendeparkering kostar 300 kr i månaden.
TV/bredband
2017 Fiber indraget. Bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar abonnemang från "qmarket". Se länk nedan: http://kalmar.qmarket.se/privat/tv# Kalmar energi lämnar anslutning i huset. Det kommer dras fiberkabel till varje lght. Där monteras en switch. Switchen i varje lgh ägs av bostadsrättsföreningen.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Föreningen tillåter dubbelt ägande?
Nej
Gemensamma utrymmen
Till varje bostad följer ett förråd.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 305
Våningsplan:
Våning 3 av 5. Hiss finns.
Adress:
Kaggensgatan 18
Område:
Centralt
Boarea:
179 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
7 rum, varav 5 sovrum.
Byggår:
Pris:
5 790 000 kr
Månadsavgift:
8 946 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post