Smålandsgatan 16B

Stadsarkitekten J. Fred. Olson har som ingen annan satt sin prägel på Kalmar. Under sina 34 år som stadsarkitekt hann J. Fred skissa 450 byggnader. På Smålandsgatan 16B stoltserar hans verk från 1931. Tänk dig 30-talets charm med plankgolv, högt i tak, vackra fönster och djupa platsbyggda skåp, allt i fint skick. Låt sedan tankarna vandra vidare till 2000-talets moderna form och stil. Kombinationen är oslagbar och återfinns just här.

Optimalt placerad i huset, på våning två, lagom högt upp för att få bästa möjliga ljusinsläpp. Välplanerade kvadratmeter, vackra utblickar över mysig trädgård och tilltalande originalcharm.

Läget är ett av Kalmars bästa, lugnt belägen men ändå med direkt närhet till centrum, universitet, stormarknad, Kalmarsundsparken, hav och promenadstråk. Föreningens lummiga och mysiga innergård är absolut värd att skryta om!
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare. Läs mer om tjänsten

Planlösning


Med Smålandsgatan i ryggen lyfter vi blicken och beundrar det fina hus vi har framför oss. Vi passerar grinden och välkomnas in till föreningens privata och mysiga trädgård. Med ett lugn som är få förunnat så här mitt i stan glömmer vi för en stund bort att vi är just mitt i stan.

Det blir ett ljust mottagande med en hall som bjuder på ljusa kulörer. Högt i tak, vitvaxat plankgolv och vitmålade väggar. Här finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. I direkt anslutning till hallen, bakom fin spegeldörr ligger toaletten.

När vi lämnat hallen kommer vi in i det hemtrevliga och charmiga köket. 30-tals detaljer såsom väggfast skafferi med speglad lucka, vitvaxat plankgolv och vackert fönster. Jag har svårt att avgöra om det är ljusinsläppet eller utsikten som gör rummet så hemtrevligt. Villakänslan gör sig påmind med trädgården precis utanför. Köket kommer från Marbodal och klär hemmet fint. Den maskinella utrustningen består av ugn, diskmaskin, häll, fläkt och kyl/frys.

Rakt fram från hallen ligger sällskapsrummet. Fötterna har du placerat på fin fiskbensparkett. Stort fönsterparti som släpper in rikligt med dagsljus. På väggarna pryder vit kulör. Sällskapsdelen bjuder på generösa och öppna ytor som lämnar plats för soffgrupp och matmöblemang. I anslutning till sällskapsrummet ligger en tilltagen och praktisk klädkammare.

Från sällskapsrummet når vi sovrummet. Återigen charmas vi av plankgolv. Med fönster mot den lugna innergården kan du vara säker på att sova gott om natten. Här får du med enkelhet plats med dubbelsäng och ett nattduksbord på varje sida. Förvaring i djup förvaringsgarderob.

Duschrummet nås från sovrummet. Smakfulla färg- och materialval. Här finns duschhörna med vikväggar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och handdukstork. Badrummet är renoverat 2008 och 2013 gjordes ”relining” i föreningens alla badrum, dvs. man drog en ny avloppsstam i befintlig stam.

Energideklaration

Energideklaration utförd.
Energiprestanda: 239 kWh/m² år.

Uteplats

Tillgång till föreningens gemensamma trädgård. Stora grönytor inbjuder till grill, solhäng och lek. Här finner du din lugna oas.

Driftskostnad

Försäkring
110 kr
Hushållsel
250 kr
Summa
360 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 2 i Brf Duvan 5, Kalmar.
  • Månadsavgift 3 050 kr/mån.
  • I avgiften ingår värme och vatten.
  • Andel i föreningen är 5.5588%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Duvan 5
Antal lägenheter
12 lägenheter
Antal lokaler
2 lokaler
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta mäklaren för kontaktuppgifter till föreningen.
TV- och internetanslutning
Fiberbredband. Ingår ej i avgiften.
Parkering
Parkering utmed kringliggande gator med möjlighet till boendeparkering.
Renoveringar
Gjorda renoveringar under 2018

Dränering av fastighet

Åtgärdat brister i OVK-besiktningen

Fiber indraget


Kommande renoveringar
Åtgärdat spricka i fasaden

Mark
Föreningen äger marken.
Övrigt
I juli 2018 höjdes avgiften med 2 %.
Allmänt om föreningen
Byggår 1931
Ombildad 2010

Nytt tak 2013
Renovering av vattenstammarna 2013

Övriga byggnader

Det finns cykelförråd, matkällare, tvättstuga och vindsförråd (ca. 10 kvm) - allt bekvämt i huset.

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 2
Våningsplan:
2 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Smålandsgatan 16B
Område:
Malmen
Boarea:
57 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Uteplats:
Tillgång till föreningens gemensamma trädgård. Stora grönytor inbjuder till grill, solhäng och lek. Här finner du din lugna oas.
Byggår:
1931
Månadavgift:
3 050 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Namnlös bild