Bremergatan 11

Redan vid första anblick fångas du av bostadens mystik och potential. Belägen i vacker fastighet anno 1904 som andas så mycket historia, stil och viss mystik gör detta hem till en ren dröm!

En tvårummare vars sällskapsrum präglas av sekelskiftets oslagbara charm. Rummet är förgyllt med pampiga fönsterpartier i två väderstreck som skänker underbart ljus. Tidstypiska stuckaturer, fiskbensparkett, vackert burspråk med utsikt över gamla vattentornet och imponerande takhöjd. För att inte glömma, en fantastisk (och fullt fungerande) kakelugn.

Bremerlyckan är ett av de mest eftertraktade områdena i Kalmar. Gamla stan och Krusenstiernska trägården blir dina närmsta grannar! I kvarteret finns välsorterat livs och du bor med kort promenads avstånd till centrum, stationen, universitet, Kalmar slott, havet och lummiga strövområden. För att inte glömma; du bosätter dig i en stabil förening med låg avgift! I avgiften ingår idag värme, vatten, bredband och kabel-tv.
2 190 000 kr

Planlösning

På Bremergatan, en eftertraktad och välbevarad adress, stoltserar en vacker och pampig fastighet med byggår 1904. Vi öppnar den ståtliga porten. Entrén och trapphuset speglar det som den rikt dekorerade fasaden bygger upp i såväl förväntan som skönhet. Breda trappor och vackra detaljer visar oss vägen upp till våning tre. För dig som haft en lång dag på jobbet eller bär på tunga kassar väntar hissen.

Vi vrider nyckeln i låset. Stig på. Hallen bjuder på goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Från hallen når vi hemmets samtliga rum.

Rakt fram från hallen ligger köket. Vit skåpinredning och grått kakel. Gedigen maskinpark med all utrustning du kan tänkas behöva. Här finns kyl/frys, spis med häll och fläkt. Gott om svängrum för kocken och matgästerna. Din utsikt är förstklassig. Fri vy över intilliggande grönområde och kvarterets vackra grannbebyggelse.

Vägg i vägg med köket ligger sovrummet. Ett perfekt läge – fritt från insyn. God förvaring i två garderober och plats för säng med tillhörande nattduksbord.

Badrummet nås från hallen. Rummet är utrustat med dusch, handfat, spegel och toalett.

Visningens huvudnummer är helt klart sällskapsrummet. Det är ett rum som golvar oss med sin skönhet och tilltalande attribut. Ett hörnläge med pampiga fönster i två väderstreck. Ljuset tränger in i vartenda litet hörn. Ett burspråk med bedårande utsikt över bl.a. gamla vattentornet. Fötterna har placerats på fiskbensparkett. Stuckaturer, höga golvlister och den vackraste kakelugn du kan tänka sig. Wow blev mitt första ord. Vad blir ditt?

Energideklaration

Energideklaration utförd.
Energiprestanda: 144 kWh/m² år.

Driftskostnad

Försäkring
80 kr
Hushållsel
285 kr
Summa
365 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer B111202 i Riksbyggen Brf Furan 7, Kalmar.
  • Pris 2 190 000 kr eller högstbjudande.
  • Månadsavgift 3 199 kr/mån.
  • I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.    För närvarande medför inte kabel-TV och bredband någon merkostnad i föreningen. En kostnad på 226 kr/mån för grundpaket kabel-TV och 100 MB bredband kommer att tillkomma i framtiden.
  • Andel i föreningen är 1.26451%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Furan 7
Antal lägenheter
66 lägenheter
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi be mäklaren om kontaktuppgifter till ordförande i föreningen.
TV- och internetanslutning
Bredband via Bredbandsbolaget (fiber).

För närvarande medför inte kabel-tv och bredband någon merkostnad i föreningen. En kostnad på 226 kr/mån för grundpaket kabel-tv och 100 Mb bredband kommer framledes att tillkomma.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstugor med torkrum.
Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Möjlighet till boendeparkering via kommunen finns i området.
Mark
Föreningen äger marken.
Allmänt om föreningen
Byggår 1904, 1906 tillbyggnad 1986.

Fönsterrenovering 2013/2014.
Tak och fasadrenovering 2013.
Alla trappuppgångar/trapphus målades om 2016.

I föreningen finns ett par lägenheter som fortfarande upplåts som hyresrätter.

Ombildad 2011

Gårdsplats/innergård

Mysig innergård med sittplatser och grillmöjligheter.

Nästa visning

Torsdag 23 maj Ring 0480-420 200 för tidsbokning! Söndag 26 maj Ring 0480-420 200 för tidsbokning! Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr B111202
Våningsplan:
3 av 5. Hiss finns.
Adress:
Bremergatan 11
Område:
Bremerlyckan
Boarea:
68 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Byggår:
1904
Pris:
2 190 000 kr eller högstbjudande
Månadavgift:
3 199 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.För närvarande medför inte kabel-TV och bredband någon merkostnad i föreningen. En kostnad på 226 kr/mån för grundpaket kabel-TV och 100 MB bredband kommer att tillkomma i framtiden.