Malmbrogatan 2C

Varsågod, här erbjuds du det bästa av 50-talets stilrena arkitektur. Fina originaldetaljer i en perfekt kombination med det nya, moderna.
Det är svårt att avgöra om vi ska börja med mjuka värden såsom stilen och känslan eller om vi ska gå rakt på den hårda ekonomiska faktan. Eller varför inte det fantastiska läget? Oavsett start utlovas en behaglig lässtund…

På Malmbrogatan 2C, i stadens äldre kvarter med vatten och stadskärnan intill, har det vardagliga blivit heligt och det ordinära har växlats upp till extraordinärt. Låt oss vara ärliga. Här är det en noggrann ägare med gott omdöme och tålamod som satt sin prägel på hemmet med genomgående moderna attribut och smakfull inredning. Som taget ur ett inredningsmagasin! I det här hemmet både hamnar och fastnar du gärna i köket. Stilrent, välutrustat och riktigt snyggt! De båda sovrummen är bra i storlek och helt fria från insyn. Placeringen på hörnan bidrar till att hela bostaden välkomnar med dagsljus och ett lugn som är få förunnat så här mitt i stan.

Cirka 83 kvadratmeter i en omtyckt och stabil förening med låg avgift. Kan det bli bättre?! Ja, balkongen! Placerad till förmån för eftermiddags- och kvällssolen sätter den guldkant på din vardag.

Med ett centralt läge, stabil förening och hög standard förtjänar denna trea att rubriceras som perfekt!
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare. Läs mer om tjänsten

Planlösning

I hallen sätter vi fötterna på slitstarkt och lättstädat klinkergolv. I direkt anslutning till entrén finns goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Hallen skulle jag beskriva som perfekt. Lagom rymlig för att låta alla gäster komma samtidigt utan att behöva trängas, men utan att vara sådär onödigt stor.

Från hallen tar vi klivet in i det moderna och nyrenoverade köket. Här har du allt för att kunna laga mat och umgås i goda vänners lag. Vita, släta luckor, mörkt kakel som slingrar sig hela vägen upp till tak och ljus bänkskiva. Oanade förvaringsutrymmen i alla djupa lådor för tallrikar och kastruller. Och för dig som önskar ännu mer skåp och förvaring – känn lugnet. Detta kök tillhör den serie från IKEA som tillåter dig att bygga om och bygga till i oändlighet. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av inbyggnadsugn och mikro, induktionshäll, integrerad diskmaskin, fläkt och integrerad kyl/frys. Väggarna är vitmålade och på golvet vilar vitlaserade ekgolv från Berg & Berg. Nyss nämnda är genomgående för bostadens samtliga rum. Nuvarande ägare har medvetet öppnat upp mellan hall och kök för att skapa mer ljus, luft och rymd. Det är verkligen ett plus att man kan vara fler i köket, och ha vänner och familj närvarande medan man lagar mat. Alla får plats!

Med öppen planlösning till hallen ligger hemmets heliga rum. Ett rum vi alla drömmer, önskar och längtar efter. Familjens alldeles egna walk-in-closet. Här har varje tröja och strumpa sin egen plats. Integrerad belysning, smarta lådor, klädstänger – ja, här finns allt för att hålla ordning och reda.

Bostaden bjuder på två sovrum. I det stora sovrummet fångar den blå fondväggen din uppmärksamhet. Här får du med enkelhet plats med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Det andra rummet bjuder på förvaring i två garderober. Med fönster mot den lugna innergården kan du vara säker på att sova gott om natten.

Umgänge, avkoppling och riktigt gott om dagsljus som får flöda in. Så låter jag beskriva det härliga sällskapsrummet. Den generösa golvytan gör det möjligt att möblera med både matplats och soffgrupp. Som en förlängning av sällskapsrummet har vi den mysiga balkongen. Utsikten bjuder på vy mot Kalmars äldre kvarter och låter vi blicken vandra åt vänster ser vi även systraströmmen och gamla vattentornet.

Det helkaklade badrummet är utrustat med kommod med handfat, toalett, spegelskåp med belysning, handdukstork och dusch. Extra bekvämt med egen tvättmaskin!

Energideklaration

Energideklaration utförd.
Energiprestanda: 143 kWh/m² år.

Uteplats

Västerbalkong med utsikt över vacker bebyggelse och till vänster blickar du ut över systraströmmen och gamla vattentornet.

Gemensam innergård med syrenberså och gräsyta

Renoveringar

2015
Öppnade upp och skapade en walk-in-closet
Genomgående nytt golv från Berg och Berg (Vitlaserade ekgolv)
Samtliga väggar nymålade

Kök
Nytt kök från IKEA
Öppnade upp mellan kök och hall

Badrum
Ny kommod och spegelskåp
Ny tvättmaskin

Balkong
Ny trall

Driftskostnad

Försäkring
120 kr
Hushållsel
350 kr
Summa
470 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 11 i HSB 110 Delfinen, Kalmar.
  • Månadsavgift 3 990 kr/mån.
  • I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband från Telia.
  • Andel i föreningen är 6.12645%.
  • Andel av årsavgift är 6.18022%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Bostadsrättsförening

Namn
HSB 110 Delfinen
Antal lägenheter
12 lägenheter
Antal lokaler
1 lokal
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ansvarig mäklare.
TV- och internetanslutning
Fiberbredband från Telia ingår i avgiften.
Telias stora kanalpaket ingår i månadsavgiften.
Mark
Föreningen äger marken.
Allmänt om föreningen
Byggår 1955

1991 Nytt ventilationssystem. Samtliga värmeledningsrör omlagda. Varm- och kallvattenledningar omlagda i källarområdet (ej kontor och lgh 1, 2, 3). Yttertak omlagda.
1994 Omläggning av spill- och dagvattenledningar (ej under lgh 1, 2, 3).
1998 Målning av fönster, fasader och balkonger.
1999 Lokal har byggts om till två hyresrättslägenheter (lgh 9 och 10). Samtliga varm- och kallvattenledningar, avloppsledningar samt elledningar inom lägenheterna utbytta.
2000 Reglerutrustningen för värme och varmvatten har bytts ut. Lokal har byggts om till två hyreslägenheter (lgh 11 och 12). Samtliga varm- och kallvattenledningar, avloppsledningar samt elledningar inom lägenheterna utbytta.
2003 Ny undercentral för värme och varmvatten.
2004 Totalrenovering av tvättstuga inkl. nya tvättmaskiner.
2005 Stambyte och renovering av badrum och toaletter.
2010- Byte av yttre fönsterbågar inkl. isolerglas.
2011- Installation av fiberkabel för TV, bredband och telefoni.
2012- Byte av balkonger.
2015 Obligatorisk ventilationskontroll
2017 Renovering och tilläggsisolering av fasaderna
2017 Ny asfalt vid infart samt framför garaget

Övriga byggnader

Till bostaden följer ett källarförråd. I huset finns tvättstuga.

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 11
Våningsplan:
1 av 2. Hiss finns ej.
Adress:
Malmbrogatan 2C
Område:
Centralt
Boarea:
83.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum.
Uteplats:
Västerbalkong med utsikt över vacker bebyggelse och till vänster blickar du ut över systraströmmen och gamla vattentornet.

Gemensam innergård med syrenberså och gräsyta
Byggår:
1955
Månadavgift:
3 990 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband från Telia.