Ståthållaregatan 54B

På ett ofta efterfrågat läge, bland grönska och med gångavstånd till havet, finner vi denna mycket trivsamma tvårummare. På våningsplan två välkomnar 52,5 kvadratmeter med fint ljusinsläpp och optimal planlösning. Tidstypisk charm gör sig påmind i form av vacker fiskbensparkett som sätter fin prägel på vardagsrummet.

I denna bostad blir du bortskämd med ett stort inglasat uterum som förlänger det redan stora vardagsrummet med ytterligare kvadratmeter och som dessutom låter dig njuta lite längre av årets varmare månader. Bostadens kök erbjuder härliga arbetsytor, diskmaskin och plats för ditt middagssällskap. I hallen vilar klinkers på golvet. Badrummet är fräscht och delvis kaklat. Till bostaden hör dessutom ett vindsförråd och ett mindre källarförråd.

Från Ståthållaregatan 54B har du kort avstånd till allt som kan önskas; bad i Kalmarsund, natursköna Stensö och Kvarnholmens alla butiker och caféer. Lägg där till välsorterad mataffär, skola/förskola och sjukhuset. Det bjuds även på bra bussförbindelser till resterande delar av Kalmar.

I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning

På andra våningen tar du steget in i en ljus och välkomnande hall. Fötterna sätter du på ett tåligt och stilrent klinkergolv vilket återfinns i hela hallen. Till höger finns avhängningsmöjligheter för dina ytterkläder och ytterligare förvaring finns bakom skjutdörrar i den rymliga garderoben.

Rakt fram från hallen är bostadens kök beläget. Inredningen går i ljust trä och får sällskap av en svart bänkskiva med kakel i svart/rött däremellan. Förvaringsmöjligheterna är goda i både över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys i rostfritt, ugn med häll, fläktkåpa och bäst av allt – diskmaskin. Framför fönstret placeras ditt matbord och plats finns för 4-5 personer.

Till vänster från hallen finner du vardagsrummet. På golvet vilar vacker fiskbensparkett. Jag förstår att det är svårt att lyfta blicken men tittar du upp möts du av ljusa och luftiga sällskapsytor med plats för både din favorit-soffa och matbord. Från vardagsrummet når du också bostadens härliga balkong på högt och fritt läge. Njut av många soltimmar och fåglarnas kvitter.

I andra änden av bostaden ligger ett ljust sovrum, lugnt beläget mot föreningens gård. Vita väggar omger en grå fondvägg. En skjutgarderob rymmer dina kläder. Här finns plats för dubbelsäng och kompletterande förvaringsmöbel.

Badrummet är bekvämt beläget nära ditt sovrum. Detta renoverades 2014 och resultatet blev mins sagt fint! Vitt kakel på väggarna och en praktisk våtrumsmatta med mosaikmönster på golvet. Badrummet är utrustat med handdukstork, spegelskåp med belysning, wc, tvättställ med kommod.

Byggnad

Byggnadsår:
1951
Övriga byggnader:
Det finns cykelförråd, källarförråd, tvättstuga i källaren och vindsförråd. I föreningen finns även en samlingslokal och bastu.
Renoveringar:
2011 - Köket renoverades
2014 - Badrummet renoverades

Uteplats

Stor inglasad balkong med skjutbara fönsterpartier och nålfiltsmatta på golvet.

Energideklaration

Status:
Utförd
Prestanda:
175 kWh/m2 år

Ekonomi

Månadsavgift:
3 440 kr/mån.
Andel i föreningen:
0.6665%
Andel av årsavgift:
0.66428%
Reparationsfond:
2 467 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
330 kr
Försäkring
125 kr
Summa
455 kr

Föreningen

Namn
Riksbyggen Kalmarhus 8
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-1960
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Riksbyggen.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
135 st
Antal lokaler
27 st
Renoveringar
Föreningen har för avsikt att byta samtliga fönster framöver. När detta påbörjas är ännu inte klarlagt.
Parkering
Garageplats går att hyra. Separat kö. Parkeringsplats går att hyra för 100 kr/månaden. Separat kö.
TV/bredband
TV via Telia. Grundutbud om ca 14 kanaler ingår i månadsavgiften. Internet via Telia (fiber 100/100). Ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Ej angiven
Föreningen tillåter dubbelt ägande?
Ej angiven
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns tvättstuga, samlingslokal och bastu.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten kv Tusenskönan i Kalmar. På fastigheten finns 5 byggnader med 135 lägenheter uppförda. Fastighetens adress är Ståthållaregatan 52, 54, 56, 58 och 60.

Utfört underhåll:
1995/1996 Stambyte och badrumsrenovering senare delen av 90-talet.
2001/2002 Fönsterrenovering
2003/2004 Renovering av tak
2015 Inglasning och utbyggnad av balkonger

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 36
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 3. Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Ståthållaregatan 54B
Område:
Södra området
Boarea:
52 kvm.
Antal rum:
2 rum varav 1 sovrum.
Byggår:
1951
Månadsavgift:
3 440 kr/mån.
  • Josefine Eriksson
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 0703713823
  • Skicka e-post