Erik Dahlbergs väg 29

För dig som söker efter det extraordinära. En milstolpe eller kanske en vändpunkt i livet. Erik Dahlbergs väg 29, ett boende med positionen högt över takåsarna på sjunde våningen. Här har verkligen ljuset och utsikten fått sin rättmätiga frihet. En makalös etagelägenhet med ”town house”-känsla. Tre uteplatser. Ja, du läste rätt. TRE privata uteplatser och blicken både i det gröna och det blå. En av balkongerna har fått klartecken för inglasning. Takterrassen är vänd mot solsidan och bjuder på en svårslagen utsikt.

Ett gavelläge är högt uppskattat, det är sen gammalt. Ett gavelläge på våning sju, det är oslagbart! Här finns inget som skymmer eller stör - på fyra håll! Bostadens planlösning skapar en fantastisk känsla av ljus, värme och rymd och den känns mycket större än sin redan väl tilltagna yta. I den här väldisponerade och påkostade trean får du en känsla av att bo i en egen, ostörd fristad högt upp i huset. Med genomgående högkvalitativa materialval och en helt unik skräddarsydd design är detta ett hem för den kräsne köparen. Förvänta dig vackra attribut och smakfull inredning - allt i nyskick.

Från Erik Dahlbergs väg är det endast några minuters promenad in till Kvarnholmen med shopping, caféer och restauranger. Natursköna Lindö ligger några hundra meter bort och runt hörnet ligger köpcentret Giraffen med matbutiker. Universitet når du på fem snabba med cykel.

Låg månadsavgift på 2 900 kr och en stabil Riksbyggen-förening. Med ett byggår 2017 kan du räkna med ett bekymmersfritt och tryggt boende i många år framöver. Bekvämligheter i huset såsom hiss, garage och övernattningslägenhet.

Det här är ett boende utöver det vanliga!
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning

Nu har du chansen att förvärva en bostad helt unik i sitt slag. Här bor du på gatans högsta punkt med fönster på fyra håll.

Vi tar hissen från markplan hela vägen upp till våning sju.

Första intrycket är allt och många gånger det avgörande. Stig på. Jag förstår att det är mycket att ta in. Hela lägenheten välkomnar med ett härligt ljusinsläpp och ett lugn få förunnat så här mitt i stan. Fötterna har du hunnit placera på parkettgolv i ask. Likadana golv löper enhetligt vidare i hela bostaden. Ljus och smakfull färgsättning kommer göra dig sällskap i samtliga rum. Hallen är rymlig och erbjuder avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor bakom spegelskjutdörrarna. Nuvarande ägare, och bostadens enda ägare, har sedan bebyggelsen varit aktiv i bestämmandet och utförandet. En stor anledning till varför resultatet är absolut perfektion. Spotlights i tak.

Första sovrummet ligger till vänster om hallen. Här får du med enkelhet plats med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Du skulle också kunna snåla lite på sovplatsen och ge utrymme för ett skrivbord. Förvaringen är något du inte behöver oroa dig för. Förvaring i tre garderober. Från sovrummet når vi den första av tre uteplatser. Här får vi den första av många utblickar från högre höjder.

Hallen leder oss rakt in till hemmets sociala delar. Hemmets sanna pärla är helt klart vardagsrummet. Rummet ligger med en delvis öppen planlösning mot kök. Spotlights i tak. Här får du plats med soffa, elektronik, hylla och ditt allra bästa sällskap! Titta upp. En takhöjd som får de flesta att tappa hakan. Gavelfönstret bidrar till samma effekt. Dess placering och utformning ger rummet liv och karaktär. Från vardagsrummet tar vi oss ut på balkong nummer två. Tilltagen och fritt placerad på hörnan. Föreningen har gett klartecken på inglasning.

I köket har inget lämnats åt slumpen. Ljuset strömmar in från fönster på två håll. Vita, släta luckor med diskreta handtag. Vitt kakel, generöst med belysning och vitvaror i rostfritt, är några av många attribut som fulländar köket. Den maskinella utrustningen består av varmluftsugn, induktionshäll, dubbeluppsättning av kyl/frys, mikro och fläkt. Diskmaskinen är snyggt integrerad. Matplatsen gör sig perfekt intill det stora fönsterpartiet som vetter mot Erik Dahlbergs väg. I lugn och ro njuter du och dina middagsgäster av utsidans liv och rörelse. Spotlights i tak.

Badrummet är en tiopoängare! Helkaklat med breda vita kakelplattor på väggar och klinkergolv. Golvvärmen är behaglig och uppskattad. Här finns kommod i större storlek, spegelskåp med belysning, toalett, takdusch med platsbesparande glasdörr och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare är smart placerade under arbetsbänk. Ovan arbetsbänken finns belysning och förvaringsskåp. Spotlight i tak.

Vi tar trätrappan upp till andra våningen. Det första som möter oss är ett luftigt, öppet rum. Ett rum med stora fönster i tre väderstreck. Sommarens hetta är ett minne blott. Här har man förberett för ac. Hemmets dragplåster, takterrassen, nås härifrån. Wow, blev mitt första ord. Vad blir ditt? Ibland räcker inte ord till. Precis så är det här. Denna takterrass måste upplevas på plats. Du garanteras första parkett vid varje sol upp- och nedgång.

Detta sovrum kräver sin titel – The master bedroom! Pampigt med sober färgsättning, vacker stuckatur och ljusinsläpp från två håll. Takrosett och goda förvaringsmöjligheter i skjutgarderober – pricken över i:et! På högre höjder garanteras ett fritt och insynsskyddat läge.

Byggnad

Byggnadsår:
2017
Övriga byggnader:
Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns en gästlägenhet att tillgå. Cykelförråd med tillgång till elektrisk pump på innergården.
Renoveringar:

Hall
Adderat Belysning i skjutgarderoben samt inrett med elfasystem.
Ny garderob.

Sovrum övervåning
Nymålat samt adderat stuckaturer och takrosett.
Ny skjutgarderob med inbyggd belysning.

Övrigt
Förberett för portabel ac övervåning.
Tystare tilluftsdon i båda sovrummen.
Extra eluttag takterrass (2st).

Uteplats

Tre magiska uteplatser. Du läste rätt, tre stycken! På entréplan finns två balkonger. Den ena nås från sovrummet och ligger med ett helt perfekt, soligt söderläge! Den andra balkongen är placerad på husets gavel och vetter mot Erik Dahlbergs väg. På denna balkong har styrelsen gett godkännande för inglasning, om så önskas. Från övervåningen tar vi klivet ut på terrassen. Gatans högsta topp. Ett söderläge och en plats du kommer favorisera. Här får vi verkligen känna hur det känns att vara "herren på täppan"! Samtliga uteplatser är rymliga och ger plats för matmöblemang, loungemöbler och plantering i mindre skala.

Energideklaration

Status:
Utförd
Prestanda:
118 kWh/m2 år

Ekonomi

Månadsavgift:
2 900 kr/mån. I avgiften ingår värme. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 212 kr i månaden för fiberbredband, kabel-TV och telefoni.
Andel i föreningen:
3.04843%
Andel av årsavgift:
3.04845%
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Vatten/avlopp
530 kr
Summa
780 kr

Föreningen

Namn
RIksbyggen Brf Nyckeln
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769625-6051
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
55 st
Antal lokaler
1 st
Parkering
Föreningen har tillgång till 12 parkeringsplatser i garaget. En garageplats kostar 780 kr/månaden. Separat kö. Det finns två stycken parkeringsplatser, går att hyra för 300 kr/mån, separat kö.
TV/bredband
TV via Telia (fiber), kanalpaket Lagom (ca 24 kanaler). Bredband via Telia (fiber). Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 212 kr i månaden för bredband, k-tv och telefoni.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Föreningen tillåter dubbelt ägande?
Ja
Allmänt om föreningen
Inflyttning i föreningen skedde 2017.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 6702
Våningsplan:
Våning 7 av 7. Hiss finns.
Adress:
Erik Dahlbergs väg 29
Område:
Centralt
Boarea:
84.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3 rum varav 2 sovrum.
Byggår:
2017
Månadsavgift:
2 900 kr/mån. I avgiften ingår värme. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 212 kr i månaden för fiberbredband, kabel-TV och telefoni.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post